اگر تا حالا كوفته تبريزي ر و امتحان نكرديد توصيه مي كن محتما ما را همراهي كرده و با طرز تهيه اين غذاي سنتي خوشمزه آشنا شويد…
مواد لازم:
(در اينجا منظور از پيمانه، پيمانه پلوپز است)
(اين مقدار مواد براي 5 نفر كافيه. )
گوشت تازه : 500 گرم (مغز ران گوساله)
لپه : 1 پيمانه
برنج : 1 پيمانه
تخممرغ آبپز : 1 عدد
سبزي (تازه يا خشك) تره، مرزه: به مقدار لازم (از هر كدوم حدود 2 الي 3 ق غ)
پياز متوسط: 1 عدد (براي ميكس كردن با گوشت)
پياز بزرگ: 1 عدد سرخ شده (براي سس)
آلو : به اندازه دلخواه (3 تا آلو براي مواد مياني كافيه)
زرشك: 1 قاشق غذاخوري
مغز گردو: چند عدد (براي مواد مياني)
گوجه پوره يا رنده شده: 1 عدد
نمك، فلفل سياه، زردچوبه به مقدار لازم
رب: يك قاشق غذاخوري
روغن جامد 3 ـ 4 قاشق غذاخوري
طرز تهیه :
* ابتدا لپه و برنج را با مقداري آب و كمي نمك ميگذاريم تا كاملاً بپزند.
* تخممرغ را هم آبپز كرده و كنار ميگذاريم.
* يكي از پيازها را خرد كرده و داخل قابلمهاي كه ميخواهيم داخلش كوفته را قرار بدهيم، سرخ ميكنيم.
* آلوها را از يك ساعت قبل ميخيسانيم.
* برنج كه پخت كمي زردچوبه ميزنيم تا رنگش تغيير كند و بعد بهاندازهي نوك قاشق داخل برنج، روغن اضافه ميكنيم كه به هم نچسبند.
* بعد از اينكه پياز سرخ شد نصفي از آن را بر ميداريم و كنار ميگذاريم(براي ميان كوفته) و بقيه پياز داغ را با يك قاشق رب مخلوط كرده و تفت ميدهيم.
* گوشت را داخل غذاساز يا 1ـ2ـ3 ميريزيم و چند دقيقه زمان ميدهيم تا ميكس شود و هيچ رگ و ريشهاي داخلش نماند و حالت پوره پيدا كند. اگر تونستيد 2 بار اين كار را انجام دهيد بهتره.
* نكته: اگر گوشت مصرفي از چسبندگي خوبي برخوردار نبود 1 عدد تخممرغ كامل اضافه ميكنيم.
* بعد 1 عدد پياز را همراه با گوشت داخل غذا ساز ميكس ميكنيم. طوري كه هيچ اثري از پياز باقي نماند.
* بعد لپه را هم داخل غذاساز ميريزيم و ميكس ميكنيم. اگر احساس كرديد كه لپه حالت خشكي دارد و نرم نيست 3ـ 4 قاشق آب جوش داخل غذا ساز بريزيد و مجددا به مدت 30 ثانيه لپه را ميكس كنيد تا حدودا حالت خميري بهتون بده.
* سپس گوشت، برنج، لپه، فلفل، نمك، زردچوبه و سبزي را داخل ظرفي ميريزيم و با هم مخلوط ميكنيم.
* كنار دستمان يك كاسه آب ميگذاريم دستمان را خيس ميكنيم و شروع به ورز دادن ميكنيم حدود 5ـ6 دقيقه (اين قسمت خيلي مهمه لطفا زمان رعايت بشه)
* داخل قابلمهاي كه رب را با پياز تفت دادهايم آب ميريزيم و كمي نمك و فلفل اضافه ميكنيم و اجازه ميدهيم كه آب بجوشد.
* سپس همه موادمان را با يك دستمان بر ميداريم و در مركزش تخممرغ آبپز، آلو، گردو، زرشك (خام)، پياز داغ را ميگذاريم.
* سپس كوفته را جمع كرده ، طوریکه مواد داخلش مشخص نباشه و کاملا سطحش رو صاف می کنیم .
* به آرامي داخل قابلمه ميگذاريم. مواظب باشيد كه ناگهاني داخل قابلمه نيندازيد چونكه از هم باز هميشه. بقيه آلوها را هم داخل سس داخل قابلمه ميريزيم.
* شعله گاز را بسيار كم ميكنيم. در قابلمه را باز ميگذاريم، تا كمي كوفته خودش را بگيرد، بعد از چند دقيقه با انگشت تست ميكنيم، اگر گوشت سفت شده بود در قابلمه را ميگذاريم.
* بعد از 7 ـ 8 دقيقه يك عدد گوجه را پوره يا رنده ميكنيم و روي كوفته پخش ميكنيم و بقيهاش را داخل آبگوشت كوفته ميريزيم. بعد از چند دقيقه كوفته آماده است.
* سس كوفته را مزه كنيد اگر نمک یا چاشنی دیگه ای لازم بود اضافه می کنیم .
* نکته : اینجا سعی کردیم کوفته کوچیک برای آموزش درنظر بگیریم در وهله اول سعی کنید از این کوفته هم کوچک تر درست کنید تا قلق کار دستتون بیاد بعد بمرور می تونید کوفته بزرگتر هم درست کنید .
* كوفته ، غذاي بسيار مناسبي براي مسافرتهاست. بهرحال غذاي خونگي خيلي بهتر از غذاي رستورانه.
منبع: بهارسايت
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه