خواص مواد غذايي سلامت

آشنايي با خواص و مضرات تمبر هندي

میوه‌های این گیاه مورد علاقه بسیاری از مردم است و به عنوان چاشنی و طعم‌دهنده غذا، دسر، شربت و آبمیوه مورد استفاده قرار می‌گیرد...
تقویم فارسی اندروید

نام تمر هندی برگرفته از نام تمبر به معنای خرمای خشک است؛ میوه نرسیده این گیاه به رنگ سبز است و وقتی کاملا رسید به رنگ قهوه‌ای یا قهوه‌ای متمایل به قرمز خواهد شد.

تمبر هندي - 7ganj.ir

طعم این میوه زمانی که خوب نرسیده بسیار ترش است و هر چه بیشتر می‌رسد شیرین‌تر می‌شود و بچه‌ها آن را به عنوان تنقلات می‌خورند.

این گیاه از خانواده‌ نخودهاست و میوه‌هایی شبیه باقلا دارد که در ماداگاسکار به عنوان درختی مقدس و پادشاه درختان تلقی می‌شود.

میوه‌های این گیاه مورد علاقه بسیاری از مردم است و به عنوان چاشنی و طعم‌دهنده غذا، دسر، شربت و آبمیوه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در هندوستان نه‌تنها میوه بلکه گل و برگ‌های این گیاه برای پخت غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. بهترین نوع آن تمرهندی قرمز رنگی است که حدود هفت ماه تا یک سال از عمر میوه آن گذشته باشد؛ البته کهنه یا فاسد شده آن کیفیت لازم درمانی را نخواهد داشت. (رطوبت و ترشی تمرهندی از بین نرفته باشد)‌

خواص درمانی:

  • تمبر هندی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
  • تمبر هندی دارای قند،پروتئین،اسید سیتریك،اسید مالیك،ویتامین C،كلسیم،پتاسیم،آهن و مواد فیبریبوده و فاقد ویتامین A،سدیم،چربی و كلسترول است.
  • تمبر هندی به دلیل آنكه فاقد چربی،كلسترول،سدیم و سرشار از پتاسیم است باعث كاهش فشار خون و چربی خون می‌شود كه جوش جلدی و التهاب ناشی از آن را كاهش می‌دهد.
  • پوست تمبر هندی نیز قابض و رفع كننده اسهال است.
  • خوردن تمبر هندی باعث پائین آمدن تب می شود .
  • به هضم غذا کمک می کند .
  • تمبر هندی خنک کننده بدن است .
  • دل بهم خوردگی و تهوع را برطرف می کند .
  • بهترین طریقه استفاده از تمبر هندی این است که این ماده را درآب خیس کنید و سپس آنرا صاف کرده و با نبات بخورید .
  • دم کرده تمبر هندی نیز اثر ملین درد . برای تهیه دم کرده یک قاشق غذا خوری تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت یک ساعت بگذارید بماند سپس این دم کرده را در طول روز مصرف کنید .
  • تمبر هندی را بپزید و ضماد از آن درست کنید . این ضماد را روی ورم و قسمتهای دردناک بدن بگذارید .
  • میوه‌های این گیاه سرشار از ویتامین C است و برای درمان اسکوربوت و سرماخوردگی مفید است.
  • میوه‌های این گیاه نیز باعث کاهش کلسترول خون و همچنین درمان اختلالات صفراوی می‌شود.
  • ضماد آن جهت دررفتگی عضو و تقویت عضله و همراه با روغن حیوانی جهت باز کردن دمل در قدیم مورد استفاده قرار می‌گرفته است.
  • آشامیدن آب آن برای رفع هموروئید (بواسیر)‌ مفید است و از برگ‌های آن برای درمان سوختگی استفاده می‌کنند.
  • شربت تمرهندی مورد استفاده بسیاری از ملل است و باعث رفع تشنگی می‌شود.

تذكر مهم در مصرف تمبر هندي:

  • حواستان باشد تمرهندی را نباید در آب زیاد مالید زیرا موجت تهوع و استفراغ می‌شود، بلکه باید آن را در آب خیساند، وقتی در آب حل شد آن را صاف کرده و با کمی نبات یا شکر آشامید.

مضرات تمبر هندي:

  • تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیف دارند ممکن است تولید اشکال کند . اینگونه اشخاص بهتر است که تمبر هندی را با کتیرا بخورند .
  • خوردن زیاد تمر هندی باعث خراش روده و ایجاد سرفه می‌شود.
  • ناشتا خوردن تمر هندی مضر است.
  • خوردن تمبر هندي خام، تازه و نورس بسیار نفاخ و دیرهضم است.

 

گردآوري شده توسط گروه هفت گنج

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی