سلامت سلامت پوست، مو و ناخن

لاك زدن ناخن چه عوارضي دارد؟ 

لاک زدن مداوم و استفاده همیشگی از لاک پاک‌کن‌ها موجب ورقه ورقه شدن و شکنندگی صفحه ناخن می شود و برای سلامت ناخن‌ها مضر خواهد بود...
تقویم فارسی اندروید

لاک زدن مداوم و استفاده همیشگی از لاک پاک‌کن‌ها موجب ورقه ورقه شدن و شکنندگی صفحه ناخن می شود و برای سلامت ناخن‌ها مضر خواهد بود….

عوارض لاك زدن ناخن
عوارض لاك زدن ناخن

مجید شهدی متخصص پوست و مو  گفت: ناخن سالم معمولاً صفحه صاف و روشنی دارد. صفحه ناخن در بسیاری از بیماری‌ها ناصاف، کدر، نازک یا ضخیم است.

وی از بیماری‌های شایع ناخن به عفونت‌های قارچی و باکتریایی، آسیب‌های ناشی از ضربه و عوامل شیمیایی، بیماری‌های زمینه‌ای مثل کم‌خونی و بیماری‌های قلبی و کلیوی اشاره کرد.

شهدی گفت: بروز تغییر در شکل، رنگ و خصوصیات ناخن می‌تواند نشانه بروز یک بیماری باشد؛ مثلاً عفونت‌های قارچی و بعضی از بیماری‌های داخلی می‌توانند باعث تغییر شکل، رنگ، بستر و صفحه ناخن شوند؛ همچنین لاک زدن دائم، صفحه ناخن را شکننده و ورقه ورقه می‌کند.

گودی‌های کوچک سطح ناخن گاه نشانه‌ای از بیماری‌های اگزمایی، پسوریازیس و ریزش مو منطقه‌ای است.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا بعضی از ناخن‌ها به‌راحتی می‌شکنند و ترک می‌خورند؛ گفت: گاهی اوقات ناخن‌ها به‌طور اولیه نازک یا شکننده‌اند اما در اکثر موارد شکنندگی ناخن به علت آسیب‌های مکرری است که به آن وارد می‌شوند.

وی برخی از این آسیب‌ها را این‌چنین دانست: خیس و خشک شدن مکرر ناخن‌ها، ضربه‌های مکرر، پوشیدن کفش‌های نامناسب و استفاده مداوم از لاک و لاک پاک‌کن‌ها. البته بعضی بیماری‌های داخلی نظیر کم‌خونی و بیماری تیروئید هم ممکن است با شکنندگی ناخن همراه باشند.

شهدی استفاده از مواد غذایی غنی از ویتامین‌ها به‌ویژه ویتامین‌های گروه B، املاح آهن، روی و کلسیم و اسیدآمینه را در سلامت ناخن‌ها مؤثر دانست.

وی افزود: گاهی اوقات کمبود کلسیم، روی و ویتامین نیاسین یا همان ب 3 موجب سفید شدن ناخن و ایجاد راه‌های سفید می‌شود ولی در بیشتر اوقات نواحی سفید ناخن براثر ضربه ایجاد می‌شوند.

شهدی از آسیب‌ها و ضررهای کاشت ناخن مصنوعی، به حساسیت پوست اطراف ناخن، تخریب صفحه و ریشه ناخن اشاره کرد

این متخصص پوست و مو گفت: بهترین زمان برای کوتاه کردن و سوهان کشیدن ناخن بعد از حمام است؛ چراکه در این زمان به علت رطوبت ناخن‌ها انعطاف‌پذیری آن‌ها بیشتر بوده و احتمال شکنندگی آن‌ها نیز کمتر می‌شود.

 

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی