آموزش طرز تهیه فوت و فن خوراک غاز مجلسی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
در شهرهای شمال ایران، خوراک غاز غذای ویژهای برای مهمانیهاست. خوراکی که برای تهیه کردنش بهتر است سراغ غاز ماده که اندازه کوچکتری دارد بروید و با روشی که در ادامه مطلب پیشنهاد کردهایم، آن را طعمدار و آماده کنید.
مواد لازم:
غاز: ۱ عدد (متوسط)
جعفری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
آلو بخارا: 4 عدد
هویج: 2 عدد
پیاز: 2 عدد
زعفران آب شده: 2 قاشق غذاخوری
رب انار: 1 قاشق غذاخوری پر
نمک و فلفل: مقداری
کره: 100 گرم (خرید کره
طرز تهیه
اگر قصد دارید غاز را درسته طبخ کنید، یک شکاف روی شکم آن ایجاد کنید و سعی کنید محتویات شکم را کامل خارج کنید. وقتی شکم غاز به خوبی تمیز شد، آن را بشویید و در یک کاسه یا دیس بزرگ بگذارید.
کره را به شیوه بنماری آب کنید، زعفران، نمک، جعفری ساطوری، فلفل و رب انار را در یک کاسه با کره مخلوط کنید. سپس با دست این مواد را خوب به دیوارههای داخلی شکم غاز بمالید و این کار را روی غاز تکرار کنید.
آلوها، هویج حلقه شده و پیاز ساطوری شده را در شکم غاز قرار دهید و با نخ و سوزن شکم را بدوزید تا در جریان پخت مواد از آن بیرون نریزند.
پاهای غاز را توی شکمش جمع کنید و با نخ ببندید. آن را در قابلمه بزرگ قرار دهید، روی قابلمه فویل بکشید و آن را در فر با 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا با آب خودش بپزد. اگر در میانه پخت آب غاز خشک شد، در قابلمه یک لیوان آب جوش بریزید و دوباره روی آن را با فویلی که سوراخ شده است بپوشانید.
خوراک غاز شما قبل از سرو شدن باید خوب برشته و طلایی شود. برای این کار میتوانید پس از تمام پخت فویل را بردارید و شعله گریل بالای فر را روشن کنید.
قبل از سرو نخها را باز کنید و غاز را به شکل سالم در ظرف دلخواهتان قرار دهید.
نکته
یک غاز 3 تا 5 کیلوگرمی، معمولا غذای 6 تا 8 نفر را تامین میکند.
اگر چربیهای چسبیده به دیواره داخلی بدن غاز را خوب جدا نکنید، غذایتان بیش از اندازه چرب میشود و در زمان پخت، روغن در قابلمه به راه میافتد. چربی زیاد طعم غذای شما را خراب خواهد کرد.
میتوانید غاز را به جای زعفران، با ترکیب سیر تازه فراوان و رب آلوچه طعمدار کنید. اضافه کردن سیر به این غذا، بوی گوشت را محو میکند.
میتوانید، قبل از شروع پخت گوشت غاز را چند ساعت در پیاز رنده شده فراوان بخوابانید تا بوی گوشت کمتر شود.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه