خواص مواد غذايي داروهاي گياهي و طب سنتي سلامت

خواص و مضرات تخم شربتي

تخم‌شربتی در حقیقت دانه‌های گیاه ریحان كوهي است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعاب‌دار) به‌صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود و پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید ...

تخم‌شربتی در حقیقت دانه‌های گیاه ریحان كوهي است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعاب‌دار) به‌صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود و پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید …

تخم شربتي

تخم شربتی خواص زیادی دارد و این‌گونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود.

نام‌های دیگر این گیاه: بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض می‌باشد.

خواص تخم شربتی:

  • تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آنهایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوان‌ها می‌شود.
  •  تخم شربتی برای درمان بیماری‌های تنفسی مفید است.
  • مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.
  •  کم کردن وزن بدون گرسنگی کشیدن: دانه‌های ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدت‌ها فرد را سیر نگه می‌دارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، می‌توان از تخم شربتی استفاده کرد.
  • نگهداشتن فشار خون متعادل: معمولاً بعد از خوردن غذا به‌ویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا می‌رود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاسته‌ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد می‌کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.
  • پيشگيري از ديابت: با متعادل نگهداشتن فشار خون، شانس ابتلا به بیماری دیابت کم میشود
  • تخم شربتی دارای خاصیت عطسه آور، سنگ آور و ملین می باشد
  • كمك به رفع احساس تشنگي و عطش
  • حاوي مقادير فراوان  امگا۳ میباشد.
  • از تخم شربتی برای درمان ناراحتی‌های گوارشی مانند درد و ورم معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده‌ها استفاده می‌شود.
  • خلق و خوی فرد را خوب می‌کند، خستگی مفرط ذهنی، تنش‌های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف می‌کند.
  • از روغنی که با خرد کردن تخم‌های شربت به دست می‌آید، برای درمان عفونت‌هایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده می‌شود.
  • در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می‌شود.
  • از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، سیاه سرفه را برطرف می‌کند.
  • به منظور تقویت قلب، تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید.
  • به منظور تقویت اعصاب، روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.
  • براي درمان تنگی نفس و سرفه‌های خشک، یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید.
  • تخم شربتی دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان بوده و  تاثير زيادي در شادابي و جواني پوست دارد.

فوايد مصرف تخم شربتي در كاهش وزن:

  • اگر می خواهید بدون اینکه گرسنگی بکشید یا ورزش کنید هم چنین بدون مصرف داروهای پُر خطر لاغر کننده و چسبهای لاغری وزن کم کنید تخم شربتی یک راه معجزه گر برای شماست.
  • تخم شربتی بدلیل حالت ژلاتینی خود انسان را تا مدتها سیر نگه میدارد.
  • چون دانه های ژلاتینی آن از آب درست شده، هیچ کالری ندارد و چون آب آن به مدت طولانی داخل دانه ها حتی درون بدن باقی میماند، باعث میشود که بدن احساس سیری کند.
  • اگر شما تخم شربتی را با غذای خود بنوشید، خاصیت ژله بودن آن، باعث میشود که مواد نشاسته ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت .
  • بر خلاف تمامی قرصها و روشهای لاغری که به ناراحتی های معده منجر می شوند مصرف تخم شربتی  از ورم معده و دیگر ناراحتی های معده جلوگیری میکند .
  • همان طور که می بینید تخم شربتی نه تنها شما را لاغر می کند بلکه هیچ عارضه ای نداشته و تمامی نیازهای بدن شما را نیز تامین مینماید.
  • بدين منظور تنها كافي است مقداري تخم شربتي را در آب حل كرده و ميل كنيد.

مصرف تخم شربتي در بارداري و شيردهي:

  • گفته شده است در دوران بارداری مصرف روزانه 10گرم تخم شربتی برای تقویت قلب و صحت مزاج وخوشرنگی و زیبایی طفل بسیار مفید است
  • مصرف تخم شربتي در دوره شيردهي، سبب ازدياد شير مادر ميشود ولي در مصرف آن زياده روي نشود.
 

مضرات: 

1) اشخاص مبتلا به كرم معده نبايد از تخم شربتي استفاده كنند.

2) زياده روي در مصرف تخم شربتي موجب ايجاد سر گيجه و همچنين بروز اختلال در حس بينايي مي شود.

 

نوشته شده توسط گروه ۷ گنج- اختصاصی ۷ گنج

برگرفته از منابع مختلف پزشکی و طب سنتی

www.7ganj.ir

 

*** کپی برداری از مطلب فوق تنها در صورت لینک به این صفحه مجاز می باشد.

 

 

برچسب ها

62 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • سلام خسته نباشید
    در متن بالا نوشته شده مصرف تخم شربتی در بارداری خوب است در حالیک من سرچ کردم اینجوری نوشته:

    مصرف تخم شربتی برای زنان باردار توصیه نمی شود چون باعث کاهش شدید استروژن خون می شود و این می تواند قاعدگی را تحریک کرده و ممکن است عوارض جانبی بر روی جنین ایجاد کند

    • قبل از مصرف حتما با پزشکتون مشورت کنید ، در مصرف هیچ ماده ای نباید زیاده روی کرد ولی مصرف روزانه ۱۰گرم تخم شربتی معمولا هیچ مانعی ندارد.

  • یکی از دوستان ما با عسل خیس کرد خورد به پیشنهاد یکی، انسداد روده گرفت فوت کرد

  • سلام
    این جملتون ” تخم شربتی دارای خاصیت عطسه آور، سنگ آور و ملین می باشد ” منظورش چیه؟ سنگ ساخته میشه یا دفع میشه؟
    چون من سنگ کلیه دارم

    • احتمالا منظور اینه که سنگ رو بیرون میاره از بدن

  • سلام
    میخواستم بدونم تشخیص اصل بودن تخم شربتی به چه صورته؟تو شهر من یه جا کیلویی 18 هزاره یکی دیگه 30 هزار.من اولی رو تهییه کردم دانه های یکدست سیاه بود و ریز .ممنون

    • عزيز جان مهم لعاب دار شدن تخم شربتي است كه همان لعاب اوردن نشانه اصالت تخم شربتي است اندازه و رنگ مهم نيست

  • مرسى از مطلب خوبتون??فقط يك سوال داشتم
    در طول روز چند ليوان تخم شربتى بايد خورد؟

  • با سپاس نفهميدم يعنى اگر كسى فشار خون دارد تخم شربتى مسنده است

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی