تغذيه سالم خواص مواد غذايي سلامت

بهترين و بدترين خوراكي ها براي ديابت

یک دستیار تخصصی طب سنتی با بیان اینکه غلبه حرارت و سوءمزاج گرم بر کلیه عامل اصلی بروز دیابت از دیدگاه ابوعلی سینا است, غذاهای مفید برای دیابتی‌ها را تشریح کرد...
تقویم فارسی اندروید
یک دستیار تخصصی طب سنتی با بیان اینکه غلبه حرارت و سوءمزاج گرم بر کلیه عامل اصلی بروز ديابت از دیدگاه ابوعلی سینا است, غذاهای مفید برای دیابتی‌ها را تشریح کرد.
بهترين خوراكي ها براي ديابت
بهترين خوراكي ها براي ديابت

مریم مقیمی درباره مواد غذایی توصیه شده برای دیابتی‌ ها اظهار داشت: غلبه حرارت و سوءمزاج گرم بر کلیه عامل اصلی بروز دیابت از دیدگاه ابوعلی سینا است.

به‌گفته وی تشنگی مكرر , لاغری, كاهش اشتها, تیرگی و كدري رنگ چهره و تعریق کم از نشانه‌های بارز دیابت است.

این دستیار تخصصی طب سنتی ایران بیان داشت: از مواد غذایی مفید برای دیابتی‌ها می‌توان به مواد غذایی ترش مانند غوره, آبغوره, آبلیمو, سماق و زرشک اشاره کرد.

(البته چندي پيش رضا نظریانی عضو هیات مدیره انجمن دیابت خوزستان درباره مصرف آبلیمو در دیابت گفته بود كه مصرف مکرر لیمو ترش و آب لیمو برای بیماران دیابتی مضر است. مصرف جزئی این مواد به صورت موردی و فصلی برای این بیماران مشکلی ندارد اما لیمو ترش و آب لیمو دارای مواد قندی است که مصرف مکرر این مواد به هیچ عنوان به افراد دیابتی توصیه نمی شود )

مقیمی گفت: میان گوشت‌ها گوشت بره و بزغاله یک‌ساله, گوشت ماکیان و ماهی و همچنین میان نوشیدنی‌ها ماءالجبن بسیار برای دیابتی‌ها مفید است.

این دستیار تخصصی طب سنتی ایران افزود: مواد غذایی سرد و تر مانند جو, اسفرزه, نخود, سیب, توت سیاه, گزنه, گشنیز, شلغم, قره‌قاط نیز برای دیابتی‌ها بسیار مفید بوده، همچنین دیابتی‌ها از مصرف غذاهای خیلی شیرین, شور, تند باید پرهیز کنند.

مقیمی ادامه داد: غذاهای لطیف مانند آبگوشت بلدرچین, آبگوشتی از گوشت گوسفند, سیب رنده شده, انار و “به” برای دیابتی‌ها بسیار مفید است.

وی گفت: دیابتی‌هایی که دارای مزاج سرد و تر هستند, باید از مواد غذایی گرم و خشک در رژیمشان به کار گیرند، همچنین افراد سرد و تر چاق و پف‌آلود هستند و بسیار آرام و کُند هستند.

این دستیار تخصصی طب سنتی ایران متذکر شد: دیابتی‌ها از مصرف ماکارونی, کله‌پاچه, حلیم و غذاهای غلیظ باید پرهیز کنند چرا که از مصرف این غذاها خون غلیظی تولید می‌شود که موجب افزایش قند خواهد شد.

مقیمی اضافه کرد: در بیماری‌هایی که خطر گرفتگی عروق وجود دارد نباید غذاهای سنگین و غلیظ داده شود، همچنین انسداد عروق از مشکلاتی است که دیابتی‌ها با آن روبه‌رو خواهند شد.

جهت دریافت جدیدترین مطالب هفت گنج از طریق تلگرام ، اینجا کلیک کنید

جهت مطالعه مقالات بيشتر درباره ديابت اينجا كليك كنيد

گردآوری و تنظیم: گروه هفت گنج

www.7ganj.ir

منابع: تسنیم/ جام جم آنلاين

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی