اخبار پزشكي و بهداشتي تغذيه سالم خواص مواد غذايي سلامت

برای مقابله با سرطان، بروكلي بخوريد

خانواده‌ی کلم‌ها و سبزیجات درهم‌پیچیده خطر سرطان کولون را کاهش می‌دهند

خانواده‌ی کلم‌ها و سبزیجات درهم‌پیچیده خطر سرطان کولون را کاهش می‌دهند و در این بین بروکلی بدن انسان را در برابر سرطان کولورکتال مقاوم می‌سازد.

نتایج بررسی‌های محققان استرالیایی که در Nutrition and Cancer به چاپ رسیده است نشان می‌دهد که بروکلی از ابتلا به سرطان کولورکتال پیشگیری می‌کند. به خاطر اینکه این کلم مانند کلم‌های دیگر حاوی ترکیبات مغذی مانند کاروتنوئیدها، ویتامین C، فیبرها و فلاوونوئیدها می‌باشد.

IMG15195883

فرق کلم بروکلی با دیگر اعضای خانواده‌ی خود این است که علاوه بر این ترکیبات مغذی حاوی مولکول‌های دیگری به نام «گلوکوزینولات» glucosinolate می‌باشد که می‌تواند باعث تولید مولکول‌های مغذی دیگر شود که مانند محافظ عمل می‌کند. یعنی مانع از تولید آنزیم‌هایی می‌شوند که سلول‌های سرطان‌زا را فعال می‌کنند و جلوی تولید این سلول‌ها را می‌گیرند.

به عقیده‌ی محققان نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که مصرف سبزیجات درهم پیچیده و کلم‌ها تاثیر زیادی در کاهش خطر سرطان کولون دارد. در واقع مصرف این سبزیجات خطر ابتلا به این سرطان را به میزان 16 درصد کاهش می‌دهد.

بررسی‌های دقیق‌تر در مورد بروکلی نیز نشان می‌دهد که مصرف این کلم سدی در برابر ابتلا به سرطان کولورکتال می‌سازد. در واقع افرادی که بروکلی بیشتری می‌خورند به میزان 20 درصد کمتر در معرض این سرطان قرار می‌گیرند.

واقعیت این است که خوردن بروکلی یعنی یک تیر و چند نشان. پس بروکلی بخورید تا هم سیستم ایمنی بدنتان قوی شود، هم پوستتان زیباتر شود و هم اینکه روده‌هایتان در سلامت کامل بمانند.

گردآوري شده توسط گروه 7گنج

منبع: lanutrition

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی