زردآلو از سری میوه های پرخاصیت است ، با ما همراه باشيد تا با فوايد و مضرات اين ميوه خوشمزه تابستاني و همچنين نكات مهم در مصرف زردآلو آشنا شويد...
زردآلو از سری میوه های پرخاصیت است ، با ما همراه باشيد تا با فوايد و مضرات اين ميوه خوشمزه تابستاني و همچنين نكات مهم در مصرف زردآلو آشنا شويد…
مواد موجود در 100 گرم زردآلو:
انرِژی………………………….36/153 کیلو کالری
آب……………………………..87درصد
فیبر……………………………1/2گرم
پروتئین………………………..0/1 گرم
شکر…………………………..0/8 گرم
ویتامین آ …………………… 420 میکروگرم
ویتامین ث …………………….5 میلی گرم
ویتامین ب 1 ………………….06/0میلی گرم
ویتامینب 2……………………05/0میلی گرم
ویتامین ب 6…………………..06/0میلی گرم
ویتامین اي…………………….5/0میلی گرم
سدیم………………………….2 میلی گرم
پتاسیم……………………….300میلی گرم
فسفر……………………….. 20میلی گرم
منیزیم…………………………12 میلی گرم
آهن……………………………8/0میلی گرم
مس…………………………..06/0میلی گرم
سلنیوم………………………..1 میلی گرم
روی……………………………10/0میلی گرم
کلسیم………………………..20 میلی گرم
آب……………………………..87درصد
فیبر……………………………1/2گرم
پروتئین………………………..0/1 گرم
شکر…………………………..0/8 گرم
ویتامین آ …………………… 420 میکروگرم
ویتامین ث …………………….5 میلی گرم
ویتامین ب 1 ………………….06/0میلی گرم
ویتامینب 2……………………05/0میلی گرم
ویتامین ب 6…………………..06/0میلی گرم
ویتامین اي…………………….5/0میلی گرم
سدیم………………………….2 میلی گرم
پتاسیم……………………….300میلی گرم
فسفر……………………….. 20میلی گرم
منیزیم…………………………12 میلی گرم
آهن……………………………8/0میلی گرم
مس…………………………..06/0میلی گرم
سلنیوم………………………..1 میلی گرم
روی……………………………10/0میلی گرم
کلسیم………………………..20 میلی گرم
خواص درماني زردآلو:
- زردآلو دارای طبیعتی سرد و تر است که البته نوع شیرین آن خاصیت گرمتری دارد. این میوه مقوی و لذیذ سرشار از ویتامینهای A، C و گروه B است و مواد معدنی مختلفی شامل کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم و مقدار کمی مس، آهن و روی می باشد.
- زردآلو به علت دارا بودن ویتامین B برای درمان بیماریهای عصبی، روحی و روانی، خستگی، بیخوابی و فراموشی مفید است. زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین های گروه B برای درمان بیماری های عصبی و روحی ، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و … مفید است.
- این میوه عطش را از بین میبرد و دفع کننده صفرا، اسید معده و پاککننده خون و همچنین تنظیمکننده فشار خون است.
- به خاطر وجود آهن در زردآلو، در خون سازی موثر است و مصرفش برای درمان کم خونی نیز توصیه میشود.
- شما میتوانید التهاب معدهتان را با خوردن زردآلو کاهش دهید؛ البته توجه داشته باشید که زردآلو میوهای نفخآور است و از طرف دیگر خوردن مغز هسته آن، نفخ را از بین میبرد؛ پس میوه را همراه با مغز هستهاش بخورید.
- چشم ها و قلب حفاظت می کنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری ها مبارزه می کند. بتاکاروتن در بدن ، به ویتامین A تبدیل می شود . پس می توان گفت زردآلو منبع غنی ویتامین A است که در حفظ بینایی چشم موثر است و بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد را می گیرد.
- زردآلوهایی که رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاکاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاکاروتن باعث کاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سکته ، آب مروارید و بعضی سرطان ها می شوند.
- زردآلو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک ، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است.
- تصفیه کننده خون است.
- عروق را باز می کند.
- بوی بد دهان را رفع می کند.
- تب بر است
- ضد نرمی استخوان است .
- برای قلیایی کردن بدن مفید است.
- زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. مطالعات نشان می دهد مصرف فیبرهای محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبیعی و کاهش کلسترول خون می شود. فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیماری های روده ای جلوگیری می کند.
- زردآلو يكي از ميوههاي خوبي است كه ورزشكاران بعد از ورزش ميتوانند بخورند. به شرط آنكه بعد از خوردن، آب ننوشند. در زمستان ميتوانند از برگه زردآلو استفاده كنند و در تابستان اگر مي خواهند همراه آب باشد از برگه زردآلو خيسانده در آب استفاده شود.
مصرف زردآلو در بارداري و شيردهي:
- شنيده شده است كه مصرف زردآلو در بارداري موجب پسردارشدن ميشود.
- زردآلو براي خانمهاي حامله به عنوان عصرانه بسيار مفيد است.
- کارشناسان توصیه میکنند مادران شیرده برای افزایش شیر خود، زردآلو را در رژیم غذایی روزانه خود وارد کنند؛ زردآلو حاوی ویتامین C و سایر ویتامینها به مقدار زیاد میباشد و از طرفی برای نوزاد نیز مفید است.
فوايد زردآلو براي پوست:
- پوستهايي كه خيلي خشك هستند چند برگه خشك زردآلو را در روغن زيتون خيس نموده سپس كوبيده بصورت ماسك روي پوست صورت بگذاريد.
- براي ترك دست و پا از تركيب برگه زردآلو كه در روغن بادام زميني خيسانده استفاده شود.
- براي رفع چروك صورت آب زردآلوي تازه را با كمي شير و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گياهي شسته سپس با اين محلول ماساژ دهيد.
خواص هسته زردآلو:
- اگر زردآلو را همراه با هسته شیرین آن بخورید ، دچار نفخ معده نخواهید شد.
- مصرف مغز هسته زردآلو بهعنوان داروی سینهدرد، سرماخوردگی و نیز برای تقویت عمومی بدن و همچنین افزایش نیروی جنسی توصیه میشود
- هسته زردآلو تقویت کننده قوای جنسی است.
- اگر چند قطره از روغن هسته را در گوش بچکانید ، صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می کند.
- روغن هسته برای نرم کردن پوست مفید است .
- روغن هسته اگر تلخ باشد ، کرم معده و روده را از بین می برد.
- روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.
بهترين زمان مصرف زردآلو:
- بهترين زمان خوردن زردآلو آن است كه 2 ساعت از غذا گذشته باشد و از درخت زردآلويي كه در باغچه منزل كاشتهايد بكنيد و ميل بفرماييد.
- هرگز زردآلو را بعد از غذاهای سنگین نخورید.
فوايد برگ درخت زردآلو:
• دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است .
• برای تسکین درد گوش ، چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید .
مصرف زردآلو در بيماران ديابتي:
- توصيه مي شود كه افراد دیابتی تا حد امکان از مصرف زردآلو پرهیز نمایند.
خطرات و هشدارها:
- زردآلوي نرسيده براي معده ضرر دارد مخصوصاً كساني كه زخم معده و يا اثني عشر دارند.
- هسته تلخ زردآلو مواد سمی به نام اسید سیانیدریک و اسید پروسیک دارد . لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.
- اگر زردآلو را همراه با هسته شیرین آن بخورید ، دچار نفخ معده نخواهید شد.
- زردآلو را همیشه قبل از غذا بخورید و هسته اش را نیز همراه آن مصرف کنید ، زیرا هسته شیرین زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان می سازد .
- این میوه را هنگام ناشتا وبا معده خالی نخورید، زیرا سبب دل پیچه مى شود.
- زردآلوی کال و نرسیده دیرهضم و نفاخ است . همچنین ترشح اسید معده را افزایش می دهد و باعث ترش کردن معده می شود.
- هرگز زردآلو را بعد از غذاهای سنگین نخورید.
- بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشید یا با آب سرد استحمام نکنید، زیرا باعث ایجاد گاز و نفخ در معده می شود.
- اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگینی و نفخ معده شدید ، فوراً مقداری زیره را دم کرده و میل نمایید یا مقداری عرق زیره یا عرق نعنا بخورید.
- مصرف دانه های تلخ طعم زردآلو به دلیل داشتن آمیگدالین می تواند سبب بروز مسمومیت در افراد شود- در معده به سرعت متعفن و فاسد می شود و نفاخ و موجب آروغ ترش و تبهای عفونی است.
- خوردن آب بعد از زردآلو به خصوص آب سرد و یخ و برف و یا خوردن آن بعد از غذای سنگین غلیظ به شدت مضر است.
مضرات زردآلو:
- از زیاده روی در مصرف زردآلو خودداری کنید ، زیرا مصرف زیاد آن در هضم مواد غذایی ایجاد اختلال کرده و دچار اسهال می شوید.
- زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است ، لذا برای سرد مزاجان مضر است.
- کسانى که دچار سوزش یا نفخ معده هستند، از مصرف زیاد زردآلو پرهیز کنند.
- زردآلو به طور کلی دیرهضم و نفاخ است . بنابراین اشخاص مسن و کودکان باید از خوردن زیاد آن پرهیز کنند .
- به آن دسته از افرادی که در معدهشان احساس سوزش میکنند یا از ناراحتیهای کبدی در رنج هستند توصیه میشود که زردآلو نخورند.
- مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لک های سفید پوستی می شود.
- افرادی که ناراحتی کبدی دارند، باید از زیاد خوردن زردآلو پرهیز کنند.
- کنسرو این میوه ممکن است باعث تحریک آلرژی یا بروز سردرد بشود.
فوايد برگه زردآلو:
- میوه های خشک منبع غنی ویتامین های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند.
- برگه زردآلو منبع غنى پتاسیم است که در هر ۱۰۰ گرم از آن، ۴/۱ گرم پتاسیم وجود دارد. مصرف ۵/۲ تا ۹/۳ گرم پتاسیم در رژیم غذایى به طور روزمره،در افراد داراى فشار خون طبیعى و بالا سبب کاهش فشار خون مىگردد.
- زکریای رازی خوردن برگه های زردآلو را با مغز گردو به مقدار ۵۰ گرم به مدت ۷ روز توصیه کرده. این داروی بسیار خوبی برای لوزالمعده و ورم روده است.
- خیس شده آن را اگر شخصی که مبتلابه تب است میل کند و پشت سر آن آب گرم و عسل میل کند باعث قطع تب می شود.
- در برگه زردآلو مقادیری ویتامین D وجود دارد که در رشد استخوان و دندان ها بسیار موثر است.
- مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا میشود و از یبوست جلوگیری میکند.بدين منظور، ابتدا آن را با آب بشویید . سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. سپس یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا ، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوست بسیار مفید است.
نكات مهم در مصرف برگه زردآلو:
- هر 100 گرم میوه خشک تقریباً 250 کالری انرژی و 1 تا 5 گرم پروتئین دارد.
- در اثر کاهش آب موجود در میوه در طی فرآیند خشک کردن (تقریباً 7 قسمت از 8 قسمت آب آن از بین می رود)، میوه خشک شده طعم بهتری به خود می گیرد.
- اما باید توجه داشت حرارتی كه برای خشك كردن میوهها مورد استفاده قرار میگیرد تا حدود زیادی موجب از بین رفتن ویتامین C موجود در میوه میشود.
- به میوه هایی که در خارج از منزل(در صنعت یا مغازه ها) خشک می شوند، ماده ای بنام اکسید سولفور اضافه می کنند که می تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به آن شود. برای تثبیت رنگ میوه به آن سولفور می زنند.
- میوه هایی که به طور طبیعی و بدون افزودن سولفور خشک می شوند (مثل خشک کردن کشمش در سایه یا در مقابل آفتاب) دارای رنگ تیره تری نسبت به میوه تازه هستند، ولی طعم آنها به میوه تازه بیشتر شبیه است.
- البته تا اندازه ای می توان رنگ بعضی میوه ها را بعد از برش دادن، با افزودن مقدار کمی از یک چاشنی قوی تثبیت کرد؛ مثلاً افزودن مقدار کمی آب لیمو ترش به تکه های بریده شده سیب.
- علی رغم فواید میوه های خشک، متخصصان معتقدند مهمترین وجه تمایز میوههای خشك شده با میوههای تازه، تبخیر آبی است كه حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی است.
- پزشكان توصیه میكنند كه در صورت امكان حداقل روزی 2 لیوان میوه خرد شده متنوع مصرف شود. اما در صورتی كه این امكان وجود نداشته باشد، هر نصف لیوان میوه خشك شده، تقریبا با یك لیوان میوه تازه خرد شده برابر است. برای مثال زردآلوی تازه از 86 درصد آب و 104 كالری انرژی تشكیل شده است. اما نیم لیوان زردآلوی خشك شده 76 درصد آب و 212 كالری انرژی دارد.
- با توجه به افزایش كالری میوههای خشك شده، در صورتی كه از رژیم لاغری پیروی میكنید، مصرف زیاد آنها توصیه نمیشود.
- پزشكان خاطر نشان میكنند كه میوههای خشك باید در كنار میوههای تازه مصرف شوند و به هیچ وجه نمیتوان میوه خشك را جایگزین میوه تازه كرد.
- لذا برای داشتن بدنی سالم و نیرومند، همیشه به مقدار کافی میوه تازه و خشک بخورید.
گردآوری و نوشته شده توسط ۷ گنج – اختصاصی ۷ گنج
www.7ganj.ir
کپی برداری بدون ذکر نام و لینک فعال به ۷ گنج مجاز نیست.
سلام،
وقت بخیر.
فوق العاده بود، ممنونم 🙂
عالي بود…خيلي كامل و مفيد… هر چي ميخواستم پيدا كردم…واقعا خسته نباشيد