خواص مواد غذايي داروهاي گياهي و طب سنتي سلامت مطالب اختصاصي

آشنايي با خواص و مضرات دارچين

با ما همراه شويد تا با خواص بي شمار و البته موارد احتياط و مضرات دارچين بيشتر آشنا شويد...
با ما همراه شويد تا با خواص بي شمار و البته موارد احتياط و مضرات دارچين بيشتر آشنا شويد…
دارچين

ارزش غذایی دارچین

 

بر طبق دپارتمان کشاورزی ایالات متحده، 10 گرم دارچین حاوی:

  • 24.7 کیلوکالری انرژی
  • 0.12 گرم چربی
  • 8.06 گرم کربوهیدرات
  • 0.4 گرم پروتئین می‌باشد.

خواص درماني دارچين:

  • یک قاشق مرباخوری پودر دارچین به اندازه یک لیوان آب انار حاوی آنتی اکسیدان است.
    ▪ دارچین سرشار از کلسیم، آهن، ویتامین C،K، منگنز و فیبر است.
  • عفونت های قارچی. برطبق انستیتوی ملی سلامت آمریکا، سینامالدئید (یک ماده شیمیایی موجود در دارچین سنا) می‌تواند در مقابله با عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند.
  • استنشاق روغن دارچین، تمرکز ذهنی و حافظه را بهبود می بخشد.
  • برای پیشگیری از فاسدشدن گوشت به عنوان نگهدارنده استفاده می شود.
  • پاشیدن مخلوطی از روغن دارچین، میخک، اکالیپتوس، لیمو و رزماری ۹۹درصد باکتری های موجود در فضا را از بین می برد.
  • افزودن آن به چای، گرفتگی سینه و مجرای تنفسی را التیام می بخشد.
  •  افزودن آن به چای و سوپ حالت تهوع را کاهش می دهد.
  • در برخی بیماران مبتلا به آسم و دارای خلط غلیظ در سینه مفید می‌باشد.
  • بیماری آلزایمر. برطبق تحقیقات جدید، مواد موجود در دارچین می‌تواند از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کرده و یا سرعت پیشرفت این بیماری را کم نماید.
  • اچ آی وی. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که دارچین می‌تواند بصورت بلقوه برضدویروس اچ آی وی، مفید باشد. کاراترین نوع دارچین بر علیه ویروس اچ آی وی 1 و 2 نوع چینی (سنا) آن می‌باشد.
  • بیماری ام اس (Multiple Sclerosis). دارچین می‌تواند پیشرفت بیماری ام اس را کاهش داده و بجای بعضی از داروهای گران قیمت که برای این بیماری استفاده می‌شوند، مصرف شود.
  • يكي از خواص دارچين به دليل طبيعت گرم آن، افزايش‌دهنده قواي جنسي است.
  • کاهش اثرات منفی غذاهای پرچرب. رژیم غذایی پر دارچین می‌تواند اثرات منفی خوراکیهای پرچربی را کاهش دهد.
  • دارچین، به جز درمان اختلال های گوارشی، خاصیت آرامش بخشی دارد.
  • دارچین قند و کلسترول خون را کنترل می کند و از آن برای درمان سوء هاضمه، درد و نفخ معده و اسهال استفاده می شود.
  • افرادی که آلرژی دارند نباید از مصرف دارچین در غذاهای خود پرهیز کنند زیرا موجب تشدید آلرژی نمی شود.
  • دارچین، رمز جوانی است، مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می دارد .
  • بهترین دارو برای دردهای عضلانی است .
  • به عنوان تب بر استفاده می شود.
  • دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد که آن هم قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است. اگر حس می کنید ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچین را فراموش نکنید.
  • حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است.
  •  اثر آرام کننده و شاد کننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است. در حقیقت می‌توان گفت دارچین، والیوم گیاهی است، زیرا در دارچین ماده ای به نام Cinnamodehyde وجود دارد که روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش دارد.
  •  دارچین رگ ها را باز می‌کند و باعث بهبود گردش خون می‌شود.
  • برخی تحقیقات نشان دهنده تاثیر مثبت دارچین در کاهش فشار خون بوده است.
  • دارچین دارای خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری هاست و حتی می‌توان گفت که اثری مشابه پنی سیلین و آنتی بیوتیک دارد.
  • استفاده روزانه از عسل و پودر دارچین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را از حمله باکتری و ویروس محافظت می‌کند.
  • دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کنندۀ عمل هضم غذا و جریان گردش خون به کار می‌رود.
  • همچنین، به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف می‌شود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار می‌رود.
  •  از دارچین برای رفع سوءهاضمه، به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده می‌شود.
  • مصرف عسل و پودر دارچین علاوه بر درمان درد و نفخ معده ، زخم معده را نیز درمان می‌کند.
  • نیرو بخش و مقوی است و برای خفقان، وسواس، وحشت و جنون و تقویت معده و کبد و رفع بدبویی دهان، قطع سرفه های رطوبی، تنگی نفس بسیار مفید است. خوردن دم کرده آن با سرکه و مصطکی برای سکسکه رطوبی نافع است. ضماد آن برای رعشه و رفع تب و لرزهای بلغمی و سوداوی و تسکین درد آن مفید است.
  •  دارچین علاوه براین همه خواص، طعم بسیار خوبی نیز دارد. برای اینکه بیشتر از طعم و خاصیت درمانی دارچین بهره ببرید، می‌توانید موقع دم کردن چای، مقداری از پوست آن را در داخل قوری بریزید تا همراه با چای دم بکشد.

مصرف دارچين در ديابت:

  • تازه ترين تحقيقات نشان مي‌دهد بيماران مبتلا به ديابت مي‌توانند با افزودن کمي دارچين به رژيم غذايي خود به حفظ سلامت بدنشان کمک کنند.
    در يك مطالعه بيماران ديابتي که به مدت 40 روز، روزانه يک گرم دارچين به رژيم غذايي معمول خود افزودند، ميزان قند خون، کلسترول و چربي‌هاي خونشان تا 30 درصد کاهش يافت و کاهش ميزان کلسترول ، قند و چربي خون در بيماران ديابتي تاثير مفيدي در بهبود سلامتي دارد.
    وقتي بدن حساسيت خود را نسبت به هورمون انسولين از دست مي‌دهد، ديابت نوع دوم بروز مي‌کند. انسولين قند را از خون به سلول هاي بدن منتقل مي‌کند تا به عنوان انرژي مورد استفاده قرار گيرد، بنابراين وقتي بدن به انسولين پاسخ ندهد، مقدار قند يا گلوکز در خون بالا مي‌رود و منجر به خستگي و تاري ديد مي‌شود.
    افزايش قند خون در دراز مدت مي‌تواند خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي ، نارسايي کليوي و نابينايي را افزايش دهد.
    افزودن مقدار کمي دارچين به چاي ، آب پرتقال يا غلات مفيد است. با جوشاندن آب با يک تکه دارچين به راحتي مي‌توان چاي دارچيني نيز تهيه کرد.
    دارچين همچنين از بروز ديابت نوع دوم در افراد در معرض خطر جلوگيري مي‌کند.
    دارچين حاوي برخي مواد است که مصرف زياد آن مي‌تواند سمي باشد بنابراين در مصرف اين ماده غذايي بايد دقت کرد.
    در اين مطالعه 60 بيمار مبتلا به ديابت نوع دوم روزانه 1، 3 يا 6 گرم دارچين يا معادل آن آرد گندم ( به عنوان دارونما ) مصرف کردند. آرد گندم و دارچين به شکل کپسول استفاده مي شد.
    ميزان گلوکز، چربي و کلسترول تمام بيماراني که دارچين مصرف کردند تا 30 درصد کاهش يافت، اما هيچگونه تغييري در کساني که دارو نما دريافت کردند مشاهده نشد.
  • دارچين حاوي ترکيباتي است که عمل انسولين در انتقال گلوکز به سلول ها را بهبود مي‌بخشد. دارچين تقريبا هيچ کالري ندارد، به همين خاطر ديابتي‌ها بدون خطر چاق شدن مي‌توانند با افزودن دارچين طعم مطبوعي به غذاي خود بخشند.هر گرم دارچين کمتر از 3 کالري دارد که بسيار اندک است.
    تحقيقات قبلي نشان داده بود که دارچين ظاهرا به سلول هاي چربي در تشخيص و واکنش به انسولين کمک مي‌کند.
    مطالعات آزمايشگاهي و حيواني نيز نشان داده بود که دارچين سوخت و ساز گلوکز را حدود بيست برابر مي‌کند.

مصرف دارچين در كاهش وزن:

  • افرادي كه مخلوط عسل و دارچين را نوشیده‌اند اظهار کم‌اشتهایی و بی‌میلی نسبت به کربوهیدرات‌ها را تجربه کرده‌اند.  اضافه‌کردن عسل و دارچین به رژیم غذایی می‌تواند راهی دلپذیر برای کنترل این عارضه و کمک خوبی برای کاهش وزن باشد.
  • نصف این چای را قبل از خواب و باقیمانده آن را صبح بنوشید.
  • از آنجایی که ممکن است این چای باعث کاهش قند خون شود، بهتر است بیماران در مورد مصرف آن با پزشک معالج خود مشورت کنند.

 

کاربردهای آرایشی – بهداشتی:

  • دهانشویه: 1 قاشق چایخوری پودر دارچین را با نصف قاشق چایخوری پودر میخک مخلوط کرده و مسواک تر را به آن آغشته کنید. سپس آنرا به دندان‌ها و داخل دهان بکشید و این عمل را روزی یک مرتبه تکرار کنید.
  • سفید کننده و جرم گیر دندان: یک قاشق مربا خوری پودر دارچین را با 2 قاشق مرباخوری کف دریا (نام گیاه دارویی است) مخلوط کرده و خوب هم بزنید، روزی 2 مرتبه ابتدا مسواک را تر کرده و به پودر حاصل آغشته کنید سپس آن را به دندان‌ها بکشید.

دمنوش دارچین:

  • مواد لازم: چوب دارچین خردشده دو قاشق غذاخوری، عسل دو قاشق مرباخوری به ازای هر لیوان، آب جوش 3 لیوان.
  • طرز تهیه: دارچین را بشویید و سپس به همراه آب جوش در قوری چینی بریزید و روی حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه الی یک ساعت دم کنید. سپس دم کرده را در یک لیوان و یا فنجان بزرگ بریزید، عسل را به آن بیفزایید و هم بزنید تا کاملاً حل شود و به آرامی آن را میل کنید.
  • خواص: این نوشیدنی برای ناراحتی های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن بسیار مفید است.

ملاحظات:

  • دارچین پودرشده در ظرف پلاستیکی نگهداری نشود.
  • هرچه پوست دارچین کهنه‌تر باشد اسانس کمتری خواهد داشت.

مضرات دارچين:

  • دارچین به دلیل داشتن طبیعت گرم می‌تواند در افراد گرم مزاج با عوارضی چون خشکی پوست، خارش بدن، گرگرفتگی، خارش گوش و گلو و … همراه باشد، لذا باید با توجه به مزاج مصرف شود.
  • مصرف مقادیر زیاد دارچین،‌ باعث تپش قلب،‌ بی‌خوابی و افسردگی می‌شود.
  • اثرهای مضر مصرف زیاد دارچین، عبارت است از، التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و سوزش معده. دارچین، از لخته شدن خون جلوگیری می کند اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکل های خونی و گردش خون می شود به ویژه اگر با داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود مصرف شود مشکل را ۲ برابر می کند.
  • اکثر متخصصین زنان و زایمان توصیه می کنند زنان باردار از مصرف دارچین و فراورده های آن در طول دوران بارداری، حتی به مقدار خیلی کم خودداری نمایند. چرا که می تواند منجر به زایمان زودرس شود.
  • به طور كلي مصرف ادویه ها از جمله دارچین در دوره شيردهي باعث ناراحتی معده نوزاد می شود و باید محدود شود. معده درد، اسهال یا استفراغ نشانه این است که سیستم گوارشی کودک به این نوع غذاها حساس است.

 

میزان مصرف توصیه شده آن

  • بعضی از محققان مصرف روزانه 2 تا 4 گرم پودر دارچین را توصیه می‌نمایند و بعضی دیگر معتقدند این مقدار باید بین 1 تا 6 گرم دارچین باشد، با اینحال توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه دارچین می‌تواند مسموم کننده باشد.

نوشته شده توسط گروه 7 گنج- اختصاصي 7 گنج

برگرفته از منابع مختلف پزشكي و طب سنتي

www.7ganj.ir

برچسب ها

36 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • من هم پودر هلیله سیاه همراه با آب پنیر( ماالجبن) رو مصرف کردم در عرض دو دقیقه تخلیه میکنه جزو ملین های قوی هست

    طرز تهیه ماالجبن اینترنت هست

  • من چند وقته تنگی نفس گرفتم دارچین میخورم اما هیچ کارم نشد هنوزم نفس تنگی رو دارم مشکل منه یا دارچین علکیه جواب بدین ganikas111@gmail.com

  • .اول اینکه اگه واقعا جون سخت و بوست کلفتی و سبزه یا سیاه این روش امتحان کن…حتما ساعت 11 ظهر ..چون تعادل سوخت و ساز بدنتو ن در این زمان برقرار میشه..نه ضعف دارید و نه سیر هستین..هیچ وقت صبح زود نخورید…. یه قاشق دارچین رو با یه قاشق قهوه تلخ و یه قاشق زیره سیاه و یک عدد سیر رنده شده به همراه یه استکان عرق نعنا مخلوط کنید و بخورید و علت ترکیبشون اینه که این مواد برای هم خنثی هستن ..تا ببینید معجزه خدا چیه دیابت داشته باشید نابود میشه افسرده باشید سرزنده میشید..و 20 رزو هم شکمتون کار نکرده باشه همون نیم ساعت بعدش هیجاناتی در بدن بوجود میاره که باعث تحریک متابولیسم معده و سوخت و ساز در بدن میشه و نهایتا بعداز نیم ساعت مواد غذایی دفع میشه که از سوخت و ساز سریع این ماده غذایی تعجب خواهید کرد..اگه سرتون بدن و استخوناتون از قند بالا میترکه همون لحظه یک بیاز سفید رو بوست بکنید و رنده شده بخورید باید سریع انجام بشه..تا ببینید چه بلایی سر متابولیسم مواد قندی میاره و فلجشون میکنه و سردرد و بدن دردتون سریع از بین میره..من خیلی چیزا میدونم که خودم امتحان کردم مرض ندارم وقتمو الکی بای بیهودگی هدر بدم ..فقط میخوام به کسایی که درد میکشن کمک کنم..چون با قند خون 300 خیلی درد کشیدم و همه ازمایشی کردم رو خودم تا راه درمان خودم بیدا کردم..

  • سلام
    من مصرف دارچین م خیلی زیاده و برخی از عواضی که نوشته بودید رو نداشتم ولی برخی واقعا حس میکنم که از دارچین هستش
    ممنون از مطلب بسیار خوبتون
    وقت بخیر

  • سلام
    من خیلی وقته یبوست دارم تقریبا چهار ماه میشه اصلا خوب نمیشم نمیدونم چیکارکنم من درآلمان زندگی میکنم
    اشتها زیاد دارم ولی یه چیزی اینگار گیر کرده بالای شکمم اصلا ولم نمیکنه غذا خیلی کم کم میخورم اگه کمی زیادتر بخورم احساسی سنگینی میکنم خیلی هم لاغر شدم چند بار داکتر رفتم هیچ کمک نکرد لطفا راهنماییم کنید ممنون

    • شما باید به یک پزشک متخصص تغذیه مراجعه کنید.

    • من كارشناس گياهان دارويي هستم از دانشگاه جهاد كشاورزي در مشهد .بهترين كاري كه ميتونين انجام بدين و من هميشه تجويز كردم و همه نتيجه گرفتند ؛ يك ق چ بارهنگ را در يك فنجان عرق نعناع بجوشانيد بگذاريد ولرم شود با عسل شيرين كنيد و ميل كنيد . ٤٠روز ادامه دهيد .در همان شب اول و دوم نهايتا روده هاي شما تخليه ميشود .

    • صبح ناشتا یک قاشق غذاخوری اسفرزه خیس کنید و داخل یک لیوان آب یکساعت بعد خیس کردن ناشتا بخورید انشاالله مشکل یبوست حل میگردد خوردن چند قاشق روغن زیتون در یک لیوان شیر گرم همراه عسل برای احساس گرفتگی شکم مفید است

    • رازیانه.امتحان کن ببین چی میشه.بلافاصله بعداز غذا یا بین غذا آب نخور.در طول روز آب و همین طور آب میوه بخور. و منش آویشن هم خوبه

    • سلام، تنها راهش استفاده از میوه پس از غذا هست حداقل روزی 2 عدد میوه بخورین برای جلوگیری از یبوست و اگه خیلی اذیت میشین یک قاشق روغن زیتون پس از غذا یا به همراه سالاد میل کنید . اجابت مزاج در یک تشتک آب نیمگرم به هنگام دفع باعث کاهش درد میشه. در ضمن میوه هایی که دارای تانن هستند باعث یبوست میشن مثل انار، به ، ازگیل برای شما هموطن گرامی ارزوی سلامت دارم.

    • سلام وقت به خیر.هر روز صبح ناشتا یه قاشق غذاخوری خاکشیر رو در یک لیوان آب 5دقیقه بجوشونید باکمی عسل تا40روز میل کنید معجزه میکنه

    • با سلام پودر هلیله سیاه رو در آب بریزید به هم بزنید و بخورید، البته خیلی بد مزه است ولی ملین بسیار قوی هست من خودم امتحان کردم،

    • سلام دوست عزیز انجیر خشک را شب بریز تو یک لیوان و سپس اب جوش را بریز روش و یک چیزی بزار در لیوان که حرارت در نره و بزار تو دمای اطاق تا صبح بمونه و سپس صبح زود که بیدار شدی همشو نلشتا بخور ابشم اخرش سر بکش حتما با این روش یوبوستت درست میشه

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی