خواص مواد غذايي سلامت

آشنايي با خواص و مضرات خيار

برخلاف آن‌چیزی که همه تصور می‌کنند، خیار بی‌خاصیت نیست بلکه معجزه‌ای است که هزار و یک خاصیت دارد.با ما همراه شويد تا با خواص و مضرات خيار بيشتر آشنا شويد...
تقویم فارسی اندروید

برخلاف آن‌چیزی که همه تصور می‌کنند، خیار بی‌خاصیت نیست بلکه معجزه‌ای است که هزار و یک خاصیت دارد.با ما همراه شويد تا با خواص و مضرات خيار بيشتر آشنا شويد…

خيار - 7ganj.ir

ترکیبات شیمیایی خيار :

خیاردارای مواد ازته و هیدروکربنه و مواد گوگردی و کمی چربی , دارای املاحی از قبیل منگنز, کربنات کلسیم , سلولز است.

 

خواص درماني خيار:

 

  •  خیار ملین است.
  • خیار از نظر طب قدیم ایران سرد است و خنك كننده بدن می باشد و به هضم غذا كمك می كند.
  • مواد غذایی خیار خیلی کم است و سلولز زیاد دارد.
  • خیار دارای ویتامین‌هایA و B و C و کلروفیل و ده نوع املاح معدنی است. 
  • خیار دارای ویتامین‌هایی است که روزانه بدن ما نیاز دارد. مانند ویتامین‌های B1 ، B2، B3، B5،B6، اسید فولیک، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم و روی
  • حل كننده اورات و اسید اوریك است، بنابراین بیماری نقرس را درمان می كند.
  •  ادرار آور است و برای درمان مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار مفید است.
  • خون را تصفیه می كند.
  • خیار عطش را تسكین می دهد.
  • خوردن، بوبیدن و مالیدن خیار بر پیشانی جهت رفع سردرد مفید است.
  • قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت رفع گرفتگی، بی حوصلگی و  کم خوابی مفید است.
  • آشامیدن آب خیار جهت رفع اکثر تب های شدید، تسکین حرارت صفرا و خون، التهاب معده، رفع تشنگی، پاک کردن کبد، زیاد شدن ادرار، دفع سنگ کلیه و مثانه و بهبود یرقان سودمند است.
  • اگر مبتلا به مرض قند هستید تا می توانید از خیار و تخم خیار استفاده کنید.
  •  یک لیوان آب خیار با نیم سیر نبات، مسهل خوب و گوارایی است و صفرا و سودا را از معده به خوبی خارج می نماید که برای این کار آب خیار رسیده که کمی ترش مزه می باشد، بهتر است.
  •  خیار کبد را جلا می دهد و صفرا را از معده به خوبی خارج می کند.
  • خیار تصفیه كننده خون و حل كننده اسیداوریك می‎باشد.
  • برای از بین رفتن قرمزی چشم ورقه خیار را روی چشم بگذارید.
  • كسانی كه دیابت دارند بالای غذا خیار مصرف نمایند.
  • اگر همراه غذا سالاد خیار خورده شود به درمان یبوست كمك می‎كند.
  •  اگر روزی یك عدد خیار بخورید از سرماخوردگی زمستان درامان خواهید بود.
  •   برای از بین بردن زیادی صفرا و اسید خون از خیارهایی كه تخم زرد دارند (كاملاً رسیده‎اند) بدون نمك میل كنند.
  •   یك روش دیگر برای دفع زیادی صفرا: 250 گرم آب خیار را با عسل شیرین نموده بنوشید.
  • برای دفع یرقان از آب خیار استفاده نمایید.
  •  اگر خیار را غروب از بوته چیده و همان زمان خورده شود برای نرمی استخوان و سل مفید است.
  •  هنگامی كه خیلی غصه دارید خیار بخورید زیرا برطرف كننده اندوه است.
  • برای درمان یرقان پوست خیار را جوشانده آب آن را سه روز متوالی میل نمایید.
  • كسانی كه سردرد دارند خیار را بوییده و ضماد آن را روی پیشانی بگذارند.
  • برای رفع كم‎خوابی و بی‎خوابی خیار را بوییده و ضماد آن را روی پیشانی و شقیقه بگذارید یا چند قطره در بینی بچكانید.
  •  آب خیار پاك كننده كلیه و مثانه می‎باشد.
  • خیار سرشار از ویتامین C است خاصیت غذایی آن کم و خیلی خنک و شدیدترین عطش‌ها را آناً فرو می‌نشاند و خواب آور است . یک قاشق غذا خوری پودر تخمخیار را در یک استکان آب معمولی حل کرده به عنوان داروی خواب آور و آرام بخش هر شب قبل از خواب تناول نمایند.

فوايد خيار براي پوست: 

 

  • اگر خیار را حلقه حلقه كرده و روی پوست صورت بگذارید، چین و چروك های صورت را از بین می برد و صورت را جوان می كند.
  •  اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شست و شو دهید.
  • برای جلوگیری از خارش پوست و تحریكات جلدی از ضماد خیار استفاده كنید.
  • برای درمان آفتاب سوختگی ضماد خیار روی پوست بگذارید (یك‎بار خیار و یك‎بار ضماد سیب‎زمینی) با روغن زیتون هم چرب كنید.
  • كسانی كه پوست چرب دارند خیار را در آب پخته صاف نموده پوست را تمیز كنند.
  • برای از بین بردن كك مك ضماد خیار + شیر خام (نجوشیده) روی پوست بگذارند.
  •  اگر روی پوست خود ناهمواری دارید و می‌خواهید که قبل از رفتن به استخر از شر آن خلاص شوید خیار برش خورده را به آن محل‌ها روی پوست خود بمالید. مواد فتوشیمیایی خیار باعث می‌شود که کلوژنهای پوست جمع شود و چاله چوله‌ها از بین بروند. روی چروکها نیز بسیار موثر است.
  • خیار برای درمان سوختگی‎های سطحی، خارش و رفع گزش زنبور می‎توان استفاده كرد، روزی چندبار بگذارید.

اگر می خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ كنید، همه روزه از لوسیون زیر استفاده كنید:

  • یك خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یك لیوان شود. سپس آن را صاف كنید و بگذارید سرد شود. بعد 50 گرم بادام خام و پوست كنده را آسیاب كرده و با این آب مخلوط كنید. آن را به هم بزنید و با پارچه صاف كنید. به محلول صاف شده 250 گرم الكل سفید و یك گرم اسانس گل سرخ اضافه كنید و كاملا هم بزنید. هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند.
  • برای درمان اگزما، ترکیدن پوست و رفع خارش آن مفید است.
  • اگر مقداری میخک را در آب خیار خیسانده و پس از 24 ساعت آن را صاف کرده و با عسل نوش جان نمایید، رنگ رخسارتان باز می شود؛ در حقیقت به کبد شما جلا می دهد و روح را شاداب می نماید.
  • برای بازشدن رنگ چهره آب خیار كاملاً زرد و رسیده را بنوشید.
  • برای ترك‎خوردگی لب از روغن خیار استفاده نمایید.

 

 فوايد پوست خيار:

 

  • پوست خیار ویتامین C دارد
  • جوشانده پوست خیار برای یرقان داروی بسیار خوبی است و برای این کار بهتر است سه روز متوالی آن را نوش جان نمایید.

فوايد برگ خيار:

  • عصاره برگ های له شده خیار ایجاد تهوع می كند، بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه گوارش مصرف می شود.

 

خواص تخم خيار:

 

  • تخم خیار خواب آور ، آرام بخش ، زرداب آور , مدر بول , ضد کرم ملایم , تصفیه کننده خون , حل کننده اورات‌ها و اسید اوریک و جلا دهنده ‌است.

 

مصرف خيار در بارداري:

 

  • جهت رفع يبوست بارداري مصرف خيار در اين دوران توصيه ميشود.
  • خوردن ۱۰ گرم پوست خشک شده خیار سبز ، زایمان را آسان می‌کند، ولی زنان حامله قبل از درد زایمان از مصرف آن باید خودداری نمایند.

 

مصرف خيار در شيردهي:

 

  • اگرچه متخصصان تغذیه سفارش می کنند که مادران شیرده باید سبزی مصرف کنند اما باید دقت کرد که مصرف سبزی باعث نفخ کودک نشود. خيار نيز از جمله مواد غذايي است كه بهتر است كمتر مصرف شود.

نكته مهم در مصرف خيار:

 

  •  همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند.

مضرات خيار :

 

  • كسانی كه اسهال هستند از خوردن خیار خودداری كنند.
  • بهتر است كودكان كم سال كمتر خیار بخورند.
  • خوردن خیار با پوست , مخصوصاً اگر تر و تازه نباشد, دیر هضم بوده و باد معده و قولنج ایجاد می‌کند.
  • برای معده‌های ضعیف و سوءهاضمه ضرر دارد و جهت دفع ضرر باید با عسل یا مویز یا رازیانه خورد.
  • اگر خیار خیلی رسیده و زرد شده باشد خوردن آن تولید دل درد می‌کند همچنین کسانی که طبع صفراوی و دموی دارند این خیاربه آن‌ها نمی‌سازد و باعث تحریک دل درد می‌شود 
  •  اشخاصی كه ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده روی كنند زیرا ممكن است باعث اختلال در دستگاه گوارش گردد.
  • یكی از مضرات خیار این است كه باعث عدم جذب ویتامین ث در بدن می‎شود اخلاط را زیاد می‎نماید.
  •  كسانی كه ضعف دید دارند و یا رماتیسم و یا زخم روده و اثنی‎عشر، ورم كلیه، سنگ كلیه، كمر درد از خوردن خیارشور خودداری كنند.
  • كسانی كه كولیت دارند از خوردن خیار خودداری كنند.
  • خیار نفاخ است، چون سریعا در معده فاسد می شود. برای رفع نفخ و دل درد ناشی از خوردن خیار می توانید مقداری عرق نعنا یا کمی آبجوش و نبات بخورید.
  • همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند. كسانی كه نمی توانند خیار را خوب هضم كنند، باید آن را با نمك بخورند.

 

اين مقاله را نيز مطالعه كنيد: فوايد جالب خيار در زندگي

 

گردآوری و تنظیم: گروه ۷ گنج – اختصاصی ۷ گنج

www.7ganj.ir

*** کپی برداری بدون لینک فعال به ۷ گنج شرعا و قانونا مجاز نمی باشد.

برچسب ها

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی