خواص مواد غذايي سلامت

آشنايي با خواص و مضرات به

در اين مقاله از 7 گنج قصد داريم شما عزيزان را با فوايد و مضرات به آشنا كنيم. با ما همراه شويد...

در اين مقاله از 7 گنج قصد داريم شما عزيزان را با فوايد و مضرات به آشنا كنيم. با ما همراه شويد…

به

تركيبات شيميايي:

در 100 گرم ميوه به مواد زير مواد زير وجود است :

  • آب                           83 گرم
  • مواد قندي                  10 گرم
  • مواد نشاسته اي           5 گرم
  • كلسيم                     10 ميلي گرم
  • فسفر                       17 ميلي گرم
  • آهن                       0/8 ميلي گرم
  • پتاسيم                  195 ميلي گرم
  • سديم                    5 ميلي گرم
  • ويتامين آ               40 واحد
  • ويتامين ث            15 ميلي گرم
  • ويتامين ب 1         0/02 ميلي گرم
  • ويتامين ب 2        0/03 ميلي گرم
  • ويتامين ب 3       0/2 ميلي گرم

خواص دارویى به در احاديث:

در مورد به و خواص آن احادیثى از ائمه اطهار علیهم‌‌السلام آمده که عبارت‌اند از:

1. کسى که سه روز ناشتا به بخورد، ذهن او صاف و حلم و علم او بسیار مى‌شود و از مکر شیطان و شیطانیان محفوظ مى‌ماند.

2. به، قوه بینایى را زیاد مى‌کند، محبت در قلب ایجاد مى‌نماید و اگر زن آبستن به بخورد، فرزندانش نیکو (زیباو شجاع) متولد مى‌‌شوند. رسول گرامى اسلام صلى‌اللّه‌علیه‌وآله

3. به، دل را شاد و با نشاط‌، شخص بخیل را سخاوتمند و آدم ترسو را دلیر مى‌کند.

4. به، غم واندوه را از بین مى‌برد. امام صادق علیه‌السلام

5. خوردن به‌، براى ضعف قلب بسیار مفید است، معده را پاک مى‌کند، و ذهن را روشنى مى‌بخشد وآدم ترسو را شجاع مى‌کند. 

خواص درمانى دیگر به

به سرشار از ويتامين‌هاي A و B و C و همچنين قند و پپتين است. به رسيده، داراي طبيعتي معتدل است، در حالي كه دانه آن يا همان به‌دانه طبيعتي سرد و تر دارد.

به تقويت كنده قلب است .

ادرار آور است.

نرم كننده سينه است .

خونريزي را بند مي آرود .

به ترش مسهل است .

به ترش براي تنگي نفس مفيد است .

به ترش استفراغ را بند مي آورد .

به بهترين و مفيد ترين ميوه براي مسلولين است .

خوردن میوه به در پیشگیری از سکته مغزی و قلبی کمک موثری می‌کند.

ترشح زیاد بزاق دهان را اعتدال می‌بخشد.

مصرف این میوه به صورت مربا نیز در درمان رماتیسم موثر است

استفاده از این میوه در درمان کلسترول، تصلب شرایین و ترومبوز خونی موثر است.

خونريزي از رحم را متوقف مي كند .

اثر مفيد روي بواسير درد .

ـ به، میوه‌اى سرشار از تانن است که در معالجه اسهال و ورم روده بزرگ خیلى مؤثر است. به این منظور مى‌توان 40 تا 50 گرم به را خرد کرده و مدت 15دقیقه در یک لیتر آب جوشانده و مصرف کنید.

ـ اگر به را قطعه قطعه کنید و در آب بجوشانند، جوشاندهء مقوى به‌دست مى‌آید که در عین حال، قابض است و در مواردى که عمل هضم به زحمت صورت مى‌گیرد، مصرف مى‌گردد.

ـ جوشانده فوق در معالجه اسهال‌هاى سبک، که بر اثر بى‌حالى و تنبلى روده‌ها پیدا مى‌شود و هم‌چنین براى معده و روده‌ها، فوق‌العاده فایده دارد.

ـ اگر آب به را بگیرید و هم وزن آن شکر اضافه نمایید و بجوشانید تا به قوام آید، شیره‌اى به وجود مى‌آید که در معالجه ورم شدید امعاء، بسیار مؤثر است.

ـ به، داراى ویتامین ‌آ است که در تجدید جوانى نقش دارد و هم‌چنین در تعادل اعصاب، مهم است.

ـ خوردن آن افسردگى و وسواس را از بین ‌مي برد و نشاط آور است.

ـ به براى تقویت اعمال معده، مفید است.

ـ خوردن به و فرآورده‌هاى آن‌، میل به خاک و گِل خوردن را بر طرف مى‌کند.

ـ خوردن به، عرق بدن را خوش‌بو مى‌کند.

ـ خوردن روغن به (آب به + نصف مقدار آب به روغن زیتون را بجوشانید) براى درمان اسهال مزمن، خلط خونى، ورم کبد و زخم معده و روده مفید است.

ـ شربت به‌لیمو، حرارت بدن را فرو مى‌نشاند.

مصرف به در بارداري :

ـ خوردن به و فرآوده‌هاى آن مانع انداختن جنین زن‌ها مى‌شود. (باعث تقویت رحم مى‌‌شود)

در گذشته به زنان باردار توصیه می‌شد برای این که کودکشان زیبا شود، روزانه یک عدد میوه «به» مصرف کنند.

مصرف میوه به در دوران بارداری تاثیر بسیار زیادی در کاهش میزان تهوع ناشی از بارداری در زنان دارد.

به اعتقاد درمانگران طب سنتی از آنجا که در دوران بارداری قاعدگی در زنان به طور کامل قطع می‌شود، خروج برخی از اخلاط و مواد زائد از بدن که به واسطه قاعدگی هر ماه صورت می‌گرفت، حین بارداری انجام نمی‌شود. بنابراین این مواد زائد در بدن باقی می‌ماند و این مسئله به مرور موجب تحریک دریچه مری یا دهانه معده در خانم‌های باردار می‌شود. این موضوع موجب می‌شود این دریچه به خوبی وظیفه خود را انجام ندهد و همین مسئله برخی ناراحتی‌های گوارشی مانند تهوع را برای زنان باردار به همراه دارد.

خواص به دانه:

ـ به دانه براى درمان سرفه، خشونت حلق، رفع عطش، حرارت معده، رفع سوزش دهان و زبان و رفع گرفتگى صدا مفید است؛ به اين منظور باید 30 گرم به دانه را در نیم لیتر آب جوشاند، صبح و ظهر و شب یک استکان میل نمود و براى سوزش زبان، مدتى آن را در دهان نگه داشت.

ـ جویدن به دانه، کندى دندان را بر طرف مى‌کند.

ـ اگر 100 تا 150 گرم به دانه را در یک لیتر آب بجوشانید و روزى چند مرتبه بر پوست بمالید، براى درمان سوختگى‌، سرما زدگى و بر طرف کردن و التيام ترك پوست دست وبدن ، نوك پستان ، لب مفید است.

ـ لعابى که از خیس کردن چهار گرم به دانه به‌دست مى‌آید، علاوه بر معالجه گلو درد، تسکین سرفه، براى آرایش موى سر و آهار پارچه نیز به‌کار مى‌رود.

ـ به دانه، ورم معده را معالجه مى‌کند، به این منظور باید چهار گرم به دانه را در صد و بیست گرم آب بخیسانید و سپس آن را آن‌قدر به‌هم بزنید تا مایعى به‌شکل سفیده‌تخم مرغ به‌دست آید، و پس از آن هر وقت تمایل داشتید، مصرف کنید.

ضد تب است .

اسهال خوني و ساده را درمان مي كند .

براي درمان جراحات گلو موثر است .

براي درمان تورم هاي داخلي بدن مفيد است .

براي درمان خشكي زبان و دهان مفيد است .

آفتاب زدگي را با ماليدن لعاب به دانه بر روي پوست درمان كنيد .

جويدن به دانه براي تقويت نيروي جنسي مفيد است .

خواص روغن به

جهت تهيه روغن به ، به  را تكه تكه كرده و بپزيد سپس آب آنرا بگيريد و با دو برابر وزن آن روغن زيتون مخلوط كرده و آنقدر بجوشانيد تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقي بماند البته قدت كنيد كه روغن نسوزد .

براي برطرف كردن زنگ زدن در گوش مفيد است

سرگيجه را برطف مي كند

براي مداواي زخم هاي دهان مفيد است .

خونريزي ريوي را درمان مي كند .

اسهال مزمن را برطرف مي كند.

دوست كبد است و روم كبد را رفع مي كند .

زخم روده ها را درمان مي كند .

خواص برگ درخت به:

ـ براى پانسمان زخم‌هاى سطحى بدن یا شست‌وشوى چشم در هنگام چشم درد، مى‌توان از محلول غلیظ جوشانده برگ درخت به استفاده نمود.

ـ جوشانده برگ درخت به‌، بى‌خوابى را درمان مى‌کند، به این منظور باید یک مشت برگ‌هاى تازه و نو رسته برگ به را به مدت ده دقیقه در یک لیتر آب جوش بریزیم تا دم بکشد و پس از صاف کردن آن را با شکوفه نارنج یا شکر یا عسل، شیرین کنید و قبل از خواب، دو قاشق سوپخورى از آن بنوشید.

ـ جوشانده برگ به (به روشى که گفته شد)، بهترین راه درمان عصبانیت است.

زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئيد .

قابض است .

ضماد برگ درخت به براي ورم چشم مفيد است .

فوايد كرك به:

ـ اگر گرد سوخته کرک به را روى زخم قرار دهند، خون‌ریزى را بند مى‌آورد.

فوايد شكوفه درخت به:

ـ چنان‌چه دم کرده 30 گرم شکوفه به (تازه یا خشک کرده آن) را در یک لیتر آب با عرق بهار نارنج مخلوط کنند و بنوشند، خواب عمیق و راحتى به دنبال خواهد داشت.

سردرد را برطرف مي كند.

مقوي معده است .

سينه را صاف و تقويت مي كند.

سرفه كودكان را برطرف مي سازد .

براي درمان بي خوابي دم كرده گل را با آّب بهار نارنج مخلوط كرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشيد .

هشدار:

کرک یا پرزى که روى به مى‌باشد، هضمش سنگین است و براى حلق و صدا بسیار مضر مى‌باشد؛ لذا باید قبل از خوردن به، پرزهاى روى آن را پاک نمود.

نكات مهم در خريد و نگهداري به:

به را فقط به رنگ زرد روشن تهيه كنيد، زيرا نوع سبز آن مانند بسياري ديگر از ميوه‌ها نرسيده و خيلي سفت است. البته درصورتي كه در ميان به‌هاي خريداري‌شده، تعدادي سبزرنگ وجود دارد، آنها را چند روز در دماي اتاق قرار دهيد تا رسيده شوند.

پوست اين ميوه براق و معطر بوده و با لايه‌اي كرك‌ مانند به رنگ قهوه‌اي پوشيده شده است كه آن را با ساييدن از بين مي‌برند.

مضرات به: 

خوردن به بصورت خام خوب نيست و مضر مي باشد زيرا به خام رگهاي بدن را مسدود مي سازد و چون گرم است براي كساني كه گرم مزاج اند خوب نيست .

اگر اين مقاله را مفيد ميدانيد با دوستان خود به اشتراك بگذاريد.

گردآوري و تنظيم: گروه 7 گنج

www.7ganj.ir

***كپي برداري بدون ذكر نام و لينك 7 گنج مجاز نمي باشد.

3 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • اﺯ اﻭﻥ ﻃﺮﻑ ﮔﻔﺘﻴﻦ ﺑﻪ ﺯﻧﻬﺎﻱ ﺑﺎﺭﺩاﺭ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻲ ﺷﺪﻩ ﺭﻭﺯﻱ ﻳﻪ ﺑﻪ ﺑﺨﻮﺭﻥ و اﺯ ﻃﺮﻑ ﺩﻳﮕﻪ ﻧﻮﺷﺘﻴﻦ ﺧﺎﻡ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺑﻪ ﻣﻀﺮ اﺳﺖ.ﻟﻂﻔﺎ ﺭاﻫﻨﻤﺎﻳﻲ ﻛﻨﻴﺪ ﻛﻪ ﻫﺮ ﺭﻭﺯ ﺑﻪ ﺑﺨﻮﺭﻳﻢ ﻳﺎ ﻓﻘﻄ ﭘﺨﺘﻪ اﺵ ﺭﻭ ﺑﺨﻮﺭﻳﻢ?

    • من بخر پز شده اش رو ک میخورم خیلی خوبه بنظرم پیشنهاد میکنم گه دوست درین امتحانش کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی