خواص مواد غذايي سلامت مطالب اختصاصي

آشنايي با خواص و مضرات كدو سبز

در این مقاله از هفت گنج، خواص و مضرات كدو سبز يا كدو خورشي را براي علاقمندان گردآوری کرده ایم. با ما همراه شوید تا با خواص و مضرات كدو سبز بیشتر آشنا شوید…
تقویم فارسی اندروید

در این مقاله از هفت گنج، خواص و مضرات كدو سبز يا كدو خورشي را براي علاقمندان گردآوری کرده ایم. با ما همراه شوید تا با خواص و مضرات كدو سبز بیشتر آشنا شوید…

خواص و مضرات كدو سبز
خواص و مضرات كدو سبز

تركيبات شيميايي:

مواد موجود در 100 گرم كدو سبز  :

كالري : 18
آب : 94 گرم
پروتئين : 1/1 گرم
چربي : 0/1 گرم
نشاسته : 3/6 گرم
كلسيم :
28 ميلي گرم
فسفر : 30 ميلي گرم
آهن : 0/5 ميلي گرم
پتاسيم : 2/2 ميلي گرم
ويتامين آ : 400 واحد
ويتامين ب 1 : 0/05 ميلي گرم
ويتامين ب 2 : 0/09 ميلي گرم
ويتامين ب3 : 1 ميلي گرم
ويتامين ث : 20 ميلي گرم

ارزش غذايي كدو سبز

 

کدو سبز از نظر تغذیه ای دارای ارزش زیادی است و به عنوان یک منبع خوب ویتامین C، ویتامین A (به دلیل داشتن سطوح بالای کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن)، منیزیم، پتاسیم، مس، فیبر، فولات، فسفر وریبوفلاوین شناخته می شود.

کدو سبز همچنین یکی از بهترین منابع غذایی منگنز نیز می باشد.

این گیاه مقدار قابل توجهی از ویتامین B1 و B6 مورد نیاز بدن را نیز تأمین می کند.

از دیگر مواد مغذی موجود در کدو سبز می توان به پروتئین، روی، کلسیم، آهن، نیاسین، تریپتوفان،ویتامین K و… اشاره کرد.

فوايد كدو سبز

کدو یک سبزی استوانه ای شکل شبیه خیار می باشد که به رنگ های سبز و زرد در دسترس می باشد.

طبع كدو سبز سرد و خنك است

كدو سبز؛ پیشگیری كننده بیماری هاي ناشي از كمبود ويتامين C

کدو سبز یکی از بهترین غذاهایی است که به پیشگیری از بیماری اسکوربوت، کبودی و… که در نتیجه ی کمبود ویتامین C به وجود می آید کمک می کند.

كدو سبز؛ ضد سرطان

کدو حاوی مقدار زیادی مواد ضد سرطان و آنتی اکسیدان است و مصرف آن از بروز سرطان و پیری زودرس سلول ها جلوگیری می کند.

خوردن سبزیجاتی با فیبر بالا از جمله کدو سبز باعث می شود سموم سرطان زا از سلولهای کولون دفع شده و فولات و بتاکاروتن و ویتامین C موجود در آن از این سلولها در برابر موادشیمیایی که باعث سرطان کولون می شوند محافظت می کند.

کدو سبز به دلیل دارا بودن  آلفا و بتا کاروتن در کاهش خطر سرطان پروستات مردان بالای ۶۰ سال موثر است.تحقیقات اخیر نشان داده است که عصاره ی کدو سبز به تخفیف علایم بزرگی خوش خیم پروستات کمک می کند؛ همان طور که می دانید بزرگی خوش خیم پروستات منجر به مشکلاتی در عملکرد دستگاه ادراری و جنسی می شود؛ فیتونوترینت های موجود در کدو سبز عامل این تسکین هستند.

کدو سبز حاوی عناصر ضد سرطانی است و از سرطان کولون (روده بزرگ) پيشگيري می کند.

آب کدو سبز از نظر توانایی مقابله با جهش های سلولی همانند تره فرنگی، تربچه و کدوتنبل است.

مصرف كدو سبز در ديابت ؛ كلسترول و فشار خون بالا

بیشتر مواد مغذی موجود در کدو سبز به پیشگیری از آترواسکلروزیس (گرفتگی عروق) و بیماری های قلبی در دیابتی ها کمک می کند و همچنین خطر حمله ی قلبی و سکته ی مغزی را به وسیله ی کاهش فشار خون بالا، کاهش می دهد.

کدو سبز سرشار از پتاسیم بوده و برای کاهش فشارخون بسیار مفید است.

مصرف کدو از افزایش قند، و چربی خون جلوگیری می کند.

کدو سبز از اکسیداسیون کلسترول که یکی از دلایل اصلی تجمع کلسترول در دیواره ی رگ های خونی می باشد جلوگیری می کند.

به این ترتیب کدو سبز یکی از بهترین غذاها برای مبارزه با بیماری ها است چرا که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می باشد. آب كدو به صورت ناشتا مصرف شود.

كدو سبز؛ درمان كننده آسم

این باور وجود دارد که کدو سبز آسم را درمان می کند؛ زیرا حاوی ویتامین C بالایی می باشد.

 

پيشگيري از سكته قلبي و مغزي با مصرف كدو سبز

دریافت منظم این سبزی موجب کاهش سطوح بالای هموسیستئین خون می شود؛ حتما می دانید که سطوح بالای هموسیستئین منجر به حمله قلبی و سکته مغزی می شود.

 

كدو سبز؛ تضمين كننده سلامت چشم

مقدار بالای ویتامین C و لوتئین موجود در کدو سبز به چشم های شما کمک می کند تا بهتر ببینید و سلامت آن ها را بهتر حفظ نمایید.

فولات، پتاسیم و ویتامین A با هم در جهت حفظ و بهبود سلامت عمومی مشارکت می کنند.

 

کاهش علایم دردناک آرتریت روماتوئید

 

مس موجود در این سبزی به کاهش علایم دردناک آرتریت روماتوئید کمک می کند.

مصرف كدو سبز در بارداري

 مصرف كدو سبز به عنوان يكي از منابع ويتامين A در بارداري مفيد است. منابع ويتامين A عبارتند از هويج، کدو تنبل، اسفناج، کدو سبز، برگ چغندر، زردآلو و طالبي.

توجه: زياده روي در مصرف ويتامين A در بارداري (بيش از 10000 واحد در روز) خطر ابتلا به نقايص مادرزادي جنين را افزايش مي دهيد.

كدو سبز؛ ضد پیری و تقويت كننده حافظه

این اعتقاد وجود دارد که کدو سبز حاوی ترکیبات ضد پیری بسیار خوبی است. آنتی اکسیدان های موجود در آن موجب تقویت حافظه و کاهش مشکلات وابسته به سن به میزان 40 درصد می شود.

بر طبق تحقیق انجام شده توسط دانشگاه راش در شیکاگو، ویتامین A و E در ترکیب با اسیدهای چرب امگا 3 جذب آنتی اکسیدن های محلول در چربی را تقویت می کند و به بازسازی مؤثر سلول های مغزی کمک می کند.

فوايد مصرف كدو سبز در کاهش وزن

کدو سبز حاوی بیش از 95 درصد آب می باشد که آن را به عنوان یکی از بهترین غذاها برای افرادی که رژیم دارند، مطرح می کند.

کدو سبز همچنین حاوی کالری کمی است، به طوری که هر 100 گرم آن فقط حدود 25 کالری دارد. علاوه بر این مشخص شده است که کدو سبز متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را بالا می برد.

خونساز براي گرم مزاجان

کدو سبز برای اشخاص گرم مزاج و صفراوی بسیار مفید و خون ساز است.

كدو سبز؛ سرشار از فيبر

خوردن 150 گرم کدو در روز نیاز بدن به فیبر را تأمین می کند.

فوايد كدو سبز براي پوست

اگر پوست کدو سبز را ناز ک بگیرید قطرات آبی ظاهر میشه که به عنوان بهترین پلینگ برای صورت میشه از اون استفاده کرد که بعد از یک ساعت باید صورتتونو با حوله ای که با بخار آب مرطوب شده پاک سپس با آب ولرم بشویید

 

ساير فوايد:

افزودن کدو سبز به نان ها و کلوچه ها، آن ها را سه برابر مرطوب تر و لطیف تر می کند.

کدو یبوست و سوء هاضمه را رفع و رگهای بدن را تمیز میکند.

برای یرقان بسیار مفید است و تب را پایین می آورد.

کدو  ادرار آور است مصرف آن برای رفع اختلالات کلیه و مثانه بسیار مفید می باشد.

همچنین مس یافت شده در کدو سبز تاثیر به سزایی در کاهش علایم آرتروز های روماتیسمی دارد.

 

گوشت كدو زود هضم است و چنانچه با گوشت و حبوبات پخته شود، به هضم آنها نيز كمك خواهد كرد و در زود پخته شدن آنها هم تاثير فراوان دارد.

 

بهترين روش مصرف كدو سبز

بهترين روش مصرف كدو سبز به صورت خام و بخارپز شده است.

مصرف آب كدو سبز بسيار مفيد است.اگر طعم آن را دوست نداريد با آب هويج مخلوط كرده و نوش جان كنيد.

در ادامه چند روش طبخ كدو را  آورده ايم:

طرز تهيه كدو سبز كبابي

اگر دوست داريد كدو سبز را به صورت كبابي مصرف كنيد،  آن را شسته و از وسط نصف کنيد يا به قسمت‏هايي که بتوانيد آن ها را سر سيخ بزنيد، برش دهيد.

قبل از کباب کردن، سبزيجات را حدود 15 دقيقه در مخوط آبليمو، روغن و نمک بخوابانيد (سس مخصوص سبزيجات )،تا ترد و مزه دار شوند.اگر نمي‏ خواهيد آن ها را در فويل بگذاريد يا روي سبد کباب کنيد، با يک برس مخصوص کمي روغن روي آن ها بماليد و روي زغال يا گاز، آتش ملايمي آماده کنيد. كدوها وقتي کاملا پخته هستند که به راحتي يک چنگال داخل آن ها فرو برود.

روش تهيه سالاد كدو سبز

این یکی از ساده‌ترین راه‌های آشپزی با کدوست. کافی‌است كدو را شسته و با پوست‌کن به صورت ورقه‌های در آوريم، از یک کدو سبز قلمی، با این روش می‌توانید تعداد زیادی ورقه به دست بیاورید.

نصف کنسرو نخود سبز، نعنای تازه و چند تربچه و کمی پنیر (از هر نوع که دوست دارید) را هم اضافه كنيد و روی آن کمی لیمو ترش، روغن زیتون، چند قطره سرکه بالزامیک و نمک و فلفل سیاه بريزيد و نوش جان كنيد. این سالاد به خصوص برای خام‌خوار‌ها و کسانی که فشارخون بالا دارند، مفید است.

روش مصرف گل هاي كدو سبز

گل‌های زرد و شیپوری کدو سبز هم خوردنی هستند:

  • مي توانيد آنها را شسته و به سالاد اضافه كنيد .
    مي توانيد بعد از آماده شدن پاستا یا ماکارونی چندتایی از این گل‌ها را به آن اضافه كنيد
    گل‌ها را به مخلوطی از تخم‌مرغ، آرد سوخاری و ادویه های گوناگون آغشته و در روغن سرخ كنيد (روش ناسالم ولي خوشمزه).

نکات خرید و نگهداری کدو سبز

هنگام خریدکدو سبز آنهایی را انتخاب کنید که پوستشان براق تر و وزنشان سنگین تر از اندازه شان می باشد.

هنگام خريد كدو، آنهايي را بخريد كه سنگين تر از اندازه شان باشند و پوستي براق و تميز دارند. پوست آن نبايد خيلي سفت باشد چون پوست سفت نشان دهنده بيش از حد رسيده بودن كدوست. كدوهايي را كه اندازه متوسط دارند خريداري كنيد چون آنهايي كه خيلي بزرگ هستند ممكن است اليافي باشند، همچنين آنهايي كه خيلي كوچك هستند، مزه خوبي ندارند.
۲. كدوي سبز خيلي نازك و شكننده است و بايد آن را با دقت حمل كرد. سوراخ هاي روي كدو نيز نشان دهنده فساد و خرابي در آن است.
۳. كدو را بايد نشسته در كيسه پلاستيكي در يخچال نگهداري كرد.

پوست کدو نباید بیش از حد سفت باشد زیرا که پوست سفت نشاندهنده بیش از حد رسیدن کدو است.

کدو را باید به صورت نشسته در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کرد. در این صورت تا هفت روز می‌توان آنها را نگهداری کرد.

مضرات كدو سبز

گوشت کدو زود هضم است ولی خوردن آن برای کسانی که طبع سرد داشته یا در مناطق سرد زندگی می کنند خوب نیست٬ زیرا ایجاد نفخ، سنگینی، و درد معده می کند.

اگر این افراد بخواهند کدو مصرف کنند حتما باید آن را با ادویه های گرم مانند خردل، سیر٬ فلفل و نعناع میل نمایند.

کدو سبز برای کسانی که دل درد و نفخ روده دارند مفید نیست و موجب بی حسی معده و روده می گردد.

جهت مشاهده خواص و مضرات انوع سبزیجات اینجا کلیک کنید

جهت مشاهده خواص و مضرات انواع میوه ها اینجا کلیک کنید

جهت مشاهده خواص و مضرات انواع ادویه جات اینجا کلیک کنید

گردآوری و نوشته شده توسط گروه هفت گنج – اختصاصی هفت گنج

www.7ganj.ir

برگرفته از منابع و کتب مختلف پزشکی و طب سنتی

*** کپی برداری بدون ذکر نام و لینک فعال به هفت گنج مجاز نیست.

برچسب ها

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی