انجير يكي اي ميوه هاي بهشتي است كه خواص بسيار دارد. با ما همراه شويد تا با خواص بي شمار و مضرات اين ميوه خوشمزه بيشتر آشنا شويد…
ارزش غذایی انجیر
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
خواص درمانی انجیر
انجیر از نظر طب قدیم ایران ، گرم و تر است .
انجیر، قند زیادی دارد. 50 درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
انجیر منبع غنی فیبر غذایی و نیز منبع خوبی از منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
لیگنین یک نوع فیبرغذایی غیرمحلول است که به مقدار زیاد در انجیر وجود دارد و نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد.
از انجیر می توان در رژیم های غذایی خاص مثل رژیم کم چربی ، کم سدیم ، پرفیبر ، کاهش وزن ، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده کرد.
انجیر سدیم و چربی ندارد و مانند سایر میوه ها بدون کلسترول است.
40 گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان از خرد شده ی آن، معادل یک واحد میوه است.
5/1 عد انجیر خشک معادل یک واحد میوه یا 15 گرم کربوهیدرات است که کربوهیدرات آن از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است.
انجیر، فیبر غذایی بالایی دارد و هر واحد آن 20 درصد نیاز روزانه را تأمین می کند که بیش از هر نوع میوه تازه یا خشک می باشد.
انجیر بیش از سایر میوه ها املاح دارد. 40 گرم انجیر تازه دارای 244 میلی گرم پتاسیم ( 7 درصد نیاز روزانه ) ، 53 میلی گرم کلسیم ( 6 درصد نیاز روزانه ) و 2/1 میلی گرم آهن ( 6 درصد نیاز روزانه ) می باشد.
انجیر تعرق بدن را زیاد می كند .
ادرار آور است . اگر ترشح ادرار كم باشد ،خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود .
حرارت بدن را كاهش می دهد .
چاق كننده است و برای آنهایی كه می خواهند وزن اضافه كنند بسیار مفید است . بدین منظور می توان آن را با شیر مخلوط كرد و در بین غذاها خورد.
انجیر ( تازه یا خشک ) یبوست را برطرف می كند و یكی از بهترین میوه ها برای تمیز كردن روده بزرگ و رفع یبوست است . در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می كردند .
برای درمان ناراحتی های سینه حدود 20 گرم از خرما ، عناب ، انجیر خشك و مویز را با هم مخلوط كرده و آسیاب می کنند. سپس این پودر را با یك لیتر آب می جوشانند تا حجم آن به نصف برسد . از این جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود .
جوشانده انجیر خشك درمان كننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، كلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخك ،مخملك و آبله می باشد .
جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف می کند.
برای برطرف كردن سیاه سرفه ، برونشیت و ذات الریه از ” قهوه ی انجیر” استفاده كنید. برای درست كردن این قهوه ، انجیر خشک را ابتدا بو می دهند و سپس آن را آسیاب می كنند تا بصورت پودر درآید .
انجیر دستگاه هاضمه را تقویت كرده و برای درمان سوء هاضمه مفید است .
سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است .برای تهیه سوپ ، انجیر نرسیده را با گوشت بپزید .
برای برطرف كردن ورم گلو ، 50 گرم انجیر زرد را در 500 گرم شیر ریخته و مدت 15 دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را غرغره كنید و مقدری از آن را نیز بنوشید. می توانید آن را با عسل هم شیرین كنید .
– انجیر خشک جوشیده شده در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است .
– یكی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می باشد . این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج كرده و درد را از بین می برد.
– انجیر را می توان همراه با میوه های دیگر مصرف كرد.
– انجیر برای آنهایی كه قند خونشان پائین می آید و یك دفعه احساس ضعف می كنند مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در روده كوچك جذب می شود.
– خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می شود .
– برای برطرف كردن ورم بناگوش و دمل ها ، ضمادی از انجیر خشك با آرد جو و گندم درست كنید و روی ورم دمل بگذارید .
دم كرده انجیر با شنبلیله ، برای سینه درد مفید است .
برای رفع ورم طحال، انجیر را به مدت 9 روز در سركه خیس كنید و هر روز پنج عدد از آن را با سركه بخورید .
انجیر ضد سرطان است .
انجیر در معالجه بیماری های پوستی موثر است .
مربا و کمپوت انجیر برای درمان یبوست موثر است ،5 لذا می توان 3 یا 4 انجیر تازه را چهار قطعه کرد و در نیم لیتر شیر جوشاند تا بپزد و آن را با 12عدد کشمش صبح ناشتا بخورند.
انجیر به علت دارا بودن دانه های ریز، باعث تقویت معده و روده می شود، ولی برای کبدهای ضعیف زیان آور است.
اگر انجیر و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط نمایید و بخورید، جهت زخم معده بسیار مفید است.
انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیائیت بدن را بالا برده و در دفع اوره و چربی خون بسیار موثر است.
شربت انجیر، تسکین دهنده دردهای گلو و سرفه است.
انجیر خشک خیسانده شده در شیر بسیار خوشمزه و برای درمان یبوست شدید بسیار مفید است. همچنین خوردن انجیر خشک خیسانده در روغن زیتون در صبح ناشتا ، برای رفع یبوست موثر است.
مصرف انجير در بارداري و شيردهي:
بسیاری از میوه ها هستند که خوردن آنها در دوران بارداری توصیه شده است، اما خوب است بدانید انجیر احتمالاً بهترین است.
برای این مدعا، دلایل بسیار زیادی وجود دارد:
به طور کلی از نظر مواد معدنی، انجیر بسیار غنی است. کلسیم، پتاسیم، آهن و روی، در انجیر بیش از هر میوه دیگر یافت می شود.
میزان این ریزمغذی ها به قدری زیاد است که گاهی انجیر را با شیر مادر مقایسه کرده اند.
انجیر حاوی مقدار زیادی فیبر است که می تواند از یبوست بارداری پیشگیری نماید.
انجیر سرشار از ویتامین ب ۶ است که مدتهاست می دانیم در پیشگیری از تهوع بارداری مفید است.
انجیر حاوی آنزیم های پروتئولیتیکی است که هضم غذاها را ساده کرده و از مشکلات گوارشی در حاملگی پیشگیری می کند.
خصلت قلیایی زیاد انجیر، می تواند جلوی هوس و ویارهای بی مورد زنان حامله را گرفته و مانع اختلال در رژیم غذایی بهینه زن باردار شود.
همچنین سازمان های معتبر غذایی، هیچ احتیاطی را برای مصرف متعادل انجیر در دوران بارداری توصیه نکرده اند.
انگور، انجیر، لیمو و پرتقال از میوه های مفید برای افزایش شیر است. لذا مصرف آن را برای مادران شیرده توصیه میشود
مصرف انجير در كودكان
سرشار بودن انجیر از پتاسیم، تامین کننده سلامتی کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها ست.
– هضم انجیر آسان است و مصرف آن برای بچه ها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و دوره نقاهت را می گذرانند، بسیار مفید است.
هشدارها:
انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست .
مضرات
– انجیر برای كبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهایی كه كبد ضعیف دارند ، باید انجیر را با گردو بخورند.
– زیاده روی در مصرف انجیر باعث نفخ شكم و اسهال می شود و برای چشم نیز مضر است .
– انجیر برای مبتلایان به بیماری قند مضّر است.
– انجیر برای مبتلایان به اختلال معده و روده مضّر است.
– زیاده روی در خوردن انجیر، برای معده و چشم زیان آور است و خنثی کننده زیان آن، کرفس است.
خرید و نگهداری انجیر
موقع خرید انجیر دقت کنید که تازه و پوست آن صاف باشد. اگر بوی ترشیدگی می داد، آن را نخرید ، زیرا این بو نشان می دهد که قند موجود در انجیر تخمیر و میوه خراب شده است.
انجیر تازه را حتماً باید در یخچال نگهداری کنید ، ولی انجیر خشک را می توانید در یخچال یا در هوای اتاق نگهداری کنید. البته باید در یک ظرف یا بسته بندی بدون هوا و رطوبت باشد که در اینصورت برای چندین ماه می توان آن را نگه داشت.
گردآوری شده توسط گروه هفت گنج- اختصاصی هفت گنج
www.7ganj.ir
کپی برداری بدون ذکر نام و لینک فعال به ۷ گنج مجاز نیست.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه