سلامت سلامت جسمي مطالب اختصاصي

روش هاي خانگي پيشگيري و درمان سوزش و ترش كردن معده

ترش كردن معده ، مشكلي است كه بدودن ترديد هر كسي هر از گاهي آن را تجربه ميكند. در اين مقاله از 7 گنج ، خوراكي هايي را به شما معرفي ميكنيم كه ميتوانند اين مشكل را برطرف كنند...
تقویم فارسی اندروید
ترش كردن معده ، مشكلي است كه بدودن ترديد هر كسي هر از گاهي آن را تجربه ميكند. در اين مقاله از 7 گنج ، خوراكي هايي را به شما معرفي ميكنيم كه ميتوانند اين مشكل را برطرف كنند…
ترش كردن غذا
ترش كردن غذا

توصيه هاي كلي:

تناسب اندام خود را حفظ كنيد:

  • وزن اضافی باعث فشار بر شکم، فشرده شدن معده و در نتیجه برگشت اسید به مری می شود. اگر وزنی متناسب دارید، به حفظ آن کمک نمایید. اگر چاق هستید و یا اضافه وزن دارید، سعی به کاهش وزن نمایید. برای چک کردن اینکه وزن شما متناسب است یا خیر ازابزارهای تناسب اندام ما استفاده نمایید.

لباس تنگ نپوشيد:

  •  لباسهایی که تنگ هستند به شکم و دریچه مری شما فشار آورده و باعث ترش کردن و یا ریفلاکس معده می شوند.

سیگار نكشيد:

  • سیگار کشیدن باعث باعث کاهش توانایی و عملکرد ماهیچه واسطه(اسفنکتر) مری می شود و ترک سیگار به شما در بهبود مشکلتان کمک می نماید.

روشهاي پيشگيري از ترش كردن معده:

  • هر روز یک لیوان آب ولرم بنوشید.
  • موز، هندوانه و خیار را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.
  • هر روز یک لیوان شیر بنوشید.
  • حتما آخرین وعده غذایی را 2 تا 3 ساعت قبل از رفتن به رختخواب مصرف کنید.
  •  همواره وعده‌هایی غذایی کوچک، منظم و سروقت داشته باشید.
  • از مصرف موادی مثل سرکه،غذاهای ادویه‌ای، ترشی و خیارشور خودداری کنید.
  • فاصله‌های طولانی مدت بین هر وعده غذایی یکی دیگر از عوامل افزایش اسید معده است. بنابراین توصیه می‌شود زمان بین وعده‌ها را کوتاه‌تر کنید اما وقت مشخصی را در هر روز به خوردن اختصاص دهید.
  • مقداری برگ نعناع را در آب جوش بجوشانید و این جوشانده را یک لیوان بعد از هر وعده غذایی مصرف کنید.
  • سیگار و الکل هر دو اسید معده را افزایش می‌دهند
  • مصرف زیره سیاه، گلپر، قرنفل(میخک)، هل، آویشن، فلفل سیاه هنگام پخت غذا خود برای رفع نفخ و پیشگیری از آن مفید است.
  • استفاده از هویج آب‌پز کنار غذاهای غلیظ باعث تلطیف غذاها شده و مقوّی معده است. همچنین مربّای هویج، هاضمه را تقویت می‌کند.
  • از مصرف غذاهای سرخ‌کردنی، نفاخ، دیرهضم و غلیظ پرهیز کنند.

روشهاي درمان ترش كردن معده:

سرکه‌ سیب

  • یک قاشق سرکه‌ی آب سیب را با یک لیوان آب مخلوط کرده و بنوشید. اسید موجود در سرکه باعث کاهش اسید معده شده، چرا که آن را به آلکالین تبدیل می‌کند. سرکه‌ی طبیعی برای درمان ترش کردن بسیار مفید است. می‌توانید سرکه‌ی آب سیب را با عسل نیز مخلوط کرده و بخورید.

لیمو، بادام و ماست

  • لیمو، بادام و ماست هم به عنوان خوردنی‌هایی شناخته شده هستند که اسید معده را کاهش داده و سوزش سردل را بهبود می‌دهند.

آب هندوانه

  • در ضمن آب هندوانه هم برای درمان ترشی معده بسیار مفید است.

میخک

  • مکیدن مقداری میخک عطاری یک راه کار موثر دیگر در این زمینه است.

آدامس

  • آدامس به دلیل تولید بزاق و کمک به حرکت غذا در مجاری گوارشی، علائم سوزش سردل را کاهش می‌دهد. زنجبیل به هضم غذا کمک می‌کند چه به صورت پودر و یا به صورت کپسول باشد.

عصاره‌ی آلوئه‌ورا

  • این عصاره قرن‌هاست که برای ناراحتی‌های مری و درمان ترش کردن به کار می‌رود.

عرقيات گياهي

  •  مصرف عرقیات مقوّی هضم مانند زیره، رازیانه، زنیان، آویشن، پونه، نعناع، کلپوره بعد از غذا یک فنجان از آن را مصرف کنند و درصورت نیاز می‌توان هر نیم ساعت مصرف این عرقیات را تکرار کنند. البته باید توجه داشت که هر کدام از این عرقیات را به صورت تکی مصرف کنند.

سیب، ساقه‌ی کرفس و کلم 

  • وقتی ترش می‌کنید، یک سیب بخورید. سیب ظرف پنج دقیقه اسید معده را خنثی می‌کند. کلم خام و ساقه کرفس نیز در کاهش اسید معده و ترش کردن بسیار مفید هستند.

مخلوط کنجد با نبات

  • مخلوط کنجد با نبات نیز درد و سوزش معده را برطرف می‌کند.

جوش شیرین

  • جوش شیرین که یک داروی ضد ترش کردن طبیعی‌ است، برای درمان آن بسیار مفید است. یک قاشق جوش شیرین را با یک لیوان آب قاطی کرده و بخورید. هم‌چنین تاثیر خنثی‌کننده‌ای داشته و احساس آزردگی ناشی از ترش کردن را از بین می‌برد.

کشمش

  • دکتر مورای می‌گوید جویدن یک مشت کشمش و قورت دادن عصاره‌ی آن باعث خنثی‌سازی اسید معده و درمان ترش کردن می‌شود.

چای زنجبیل

  • اگر با اضافه کردن ریشه‌های زنجبیل به آب جوش و افزودن عسل آن را میل کنید، باعث آرام شدن و تسکین معده می‌شود.

چای رازیانه

  • دانه‌های رازیانه را با یک فنجان آب دم کنید. بعد بگذارید سرد شده و به دمای اتاق برسد. سپس دانه‌ها را از آن جدا کرده و آب آن را برای تسکین درد ناشی از ترش کردن بخورید.

گردآوري و نوشته شده توسط گروه 7 گنج – اختصاصي 7 گنج

www.7ganj.ir

*** كپي برداري بدون ذكر نام و لينك فعال به 7 گنج مجاز نيست.

یک دیدگاه

  • تمام اینهایی که گفتی برای رفع علایم بیماری است نه درمان ریشه ای بیماری و اگر حتی یکسال بعد هم این کارها را قطع کنند دوباره بتدریج علایم بیماری بیشتر خواهد شد.

یک دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی