تغذيه سالم سلامت

5 علامت هشدار دهنده که باید از خوردن پنیر خودداری کنید

تقویم فارسی اندروید

حتی اگر عاشق خوردن پنیر باشید، این احتمال وجود دارد که با شما سازگار نباشد. آیا می دانستید که حدود 65 درصد از جمعیت پس از دوران نوزادی توانایی هضم لاکتوز را ندارند؟ و حتی اگر حساسیت یا عدم تحمل لاکتوز نداشته باشید، بدن شما ممکن است به دلایل مختلفی پنیر را به خوبی هضم نکند. به عنوان مثال دکتر آماندا ساوسدا اشاره می کند که ممکن است به کازئین یا پروتئین آب پنیر در پنیر حساسیت یا عدم تحمل داشته باشید.

خوردن پنیر

دکتر ادیبل کوئینترو متخصص تغذیه توضیح می‌ دهد: «بدن ممکن است در آنزیم‌ های خاص کمبود داشته باشد، یا ممکن است مکانیسم‌ های ایمنی فعال شده ناشی از بیماری‌ ها یا اختلالات دستگاه گوارش را داشته باشد.

دلیل آن هرچه که باشد، اگر متوجه شدید که خوردن پنیر عوارض جانبی ناخوشایندی برای شما ایجاد می کند، ممکن است زمان استراحت فرا رسیده باشد. (می دانیم، ممکن است گفتن این کار کمی ساده تر از انجام آن باشد.) خبر خوب این است که امروزه جایگزین های غیر لبنی زیادی وجود دارد.

ساوسدا می‌ گوید: «می‌ توانید پنیرهای طبیعی مانند چدار، کلبی، موزارلا و مونتری جک را نیز امتحان کنید که به لطف طرز تهیه‌ شان تقریباً بدون لاکتوز هستند. “هر کس سطح تحمل متفاوتی برای لاکتوز دارد، بنابراین سعی کنید اندازه وعده را تنظیم کنید و ببینید چه احساسی برای شما دارد.”

به گفته متخصصان تغذیه، در اینجا برخی از مهمترین علائمی که  هشدار می دهند باید از خوردن پنیر خودداری کنید، آورده شده است.

حساسیت به لبنیات

1. دهان شما متورم می شود، گزگز یا خارش می کند

اگرچه آلرژی به شیر گاو در کودکان خردسال بسیار شایع تر است، اما همچنان یکی از شایع ترین آلرژی های غذایی در بزرگسالان است.

اگر بعد از خوردن پنیر هر گونه خارش، سوزن سوزن شدن یا تورم در اطراف زبان، گلو یا لب های خود را تجربه کردید، این احتمال وجود دارد که این حساسیت را داشته باشید. این بدان معناست که پروتئین‌ های موجود در پنیر به آنتی‌ بادی‌ های خاصی متصل می‌ شوند و دفاع ایمنی شما را تحریک می‌ کنند. سایر علائم بالقوه شدیدتر حساسیت به شیر عبارتند از:

  • خس خس سینه
  • کهیر
  • مشکل در تنفس

کوئینترو می‌ گوید این علائم می‌ توانند تهدید کننده زندگی باشند و ممکن است نیاز به توجه فوری پزشک داشته باشند. طبق گفته بلانکا گارسیا، متخصص تغذیه، پزشک معمولاً یک آنتی هیستامین برای تسکین علائم واکنش آلرژیک تجویز می کند.

2. دچار نفخ یا گاز معده می شوید

ساوسدا می گوید: اگر بعد از یک وعده غذایی مملو از پنیر، ناراحتی گوارشی مانند نفخ، گاز یا اسهال را تجربه کنید، ممکن است به عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت اشاره کند.

این علائم معمولاً در حدود 30 دقیقه تا دو ساعت پس از خوردن پنیر ظاهر می شوند.

گرفتگی عضلات شکم و اسهال از دیگر علائم هشداردهنده ای هستند که باید مراقب آنها باشید. به گفته گارسیا، این علائم ناشی از نداشتن آنزیم لاکتاز است که قند لاکتوز موجود در لبنیات را تجزیه می کند.

3. پوست شما در حال آکنه زدن است

همانطور که مشخص است، خوردن پیتزا، مک اند چیز و یا انواع پنیر می تواند باعث ایجاد جوش در برخی افراد شود. به گفته ناتالی کومووا، متخصص تغذیه و تناسب اندام، هورمون های موجود در شیر می توانند تولید سبوم را تحریک کنند که منجر به پوست چرب، مسدود شدن منافذ و آکنه می شود.

بنابراین، اگر اخیراً پوست شما از این مشکل رنج می‌ برد و گمان می‌ کنید که ممکن است به رژیم غذایی شما مربوط باشد، سعی کنید پنیر (و سایر محصولات لبنی) را حذف کنید تا ببینید آیا پوستتان خوب می‌ شود یا خیر.

صحبت از مشکلات پوستی شد. شایان ذکر است که یک بررسی در سال 2015 در مجله Postgraduate Medical Journal نشان داد که برخی از بیمارانی که عدم تحمل لاکتوز داشتند گزارش دادند که بعد از خوردن محصولات لبنی دچار بثورات پوستی و تشدید اگزما شده اند.

حساسیت به لبنیات

4. یبوست دارید

به گفته گارسیا، لبنیات می تواند یکی از علل شایع یبوست باشد. در واقع، یک مطالعه در سال 2013 در Nutrients نشان داد که کودکان مبتلا به یبوست مزمن با جایگزینی شیر گاو با شیر سویا تسکین پیدا کردند.

بخشی از دلیلی که پنیر می تواند مانع از اجابت مزاج طبیعی شما شود این است که دارای چربی بسیار بالا و فیبر بسیار کم است.

5. شما با سوء هاضمه دست و پنجه نرم می کنید

یک مطالعه کوچک در سال 2012 در مجله اطفال نشان داد که والدینی که شیر گاو را از رژیم غذایی فرزند خود حذف کردند، متوجه کاهش دوره های رفلاکس اسید شدند.

کومووا می‌ گوید اگر رفلاکس اسید یا عدم تحمل لاکتوز دارید، پس از خوردن پنیر، به‌ ویژه در مقادیر زیاد، کمی سوء هاضمه غیرمعمول نیست. این نه تنها به این دلیل است که لبنیات سرشار از چربی است، بلکه به این دلیل است که ماهیچه اسفنکتر مری را شل می کند.

بنابراین باعث می شود اسید بیشتری از معده شما به سمت بالا حرکت کند.

منبع:

eatthis

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی