در واقع آنچه را که نوشیدن مواد قندی و مصرف نوشابه می تواند به مرور به بدن شما برساند بسیار تکان دهنده است. یک قوطی نوشابه 340 میلی لیتری به طور متوسط 39 گرم قند ارائه می کند – این میزان بیش از سه برابر مقدار یک پیراشکی کرم دار است و با این حال، ما هنوز این مواد را می نوشیم. CDC گزارش می دهد که 49 درصد بزرگسالان در ایالات متحده حداقل یک نوشابه معمولی یا سایر نوشیدنی های شیرین را در روز می نوشند که میزان زیادی کالری، قند و وزن اضافی در سال به آنها می افزاید.
در حالی که نوشابه با شکر یا شربت ذرت با فروکتوز بالا شیرین می شود خطرات خاص خود را دارد – از افزایش خطر بیماری هایی مانند دیابت تا بیماری های دندان – این مواد غذایی خیلی سالم نیستند. در حقیقت، تحقیقات نشان می دهد که نوشابه های رژیمی هم احتمال افزایش وزن و اندازه دور کمر را افزایش می دهند. اگر مشتاق هستید که یک بدن سالم و متناسب داشته باشید، باید از غذاهای سالم کره زمین لذت ببرید. در اینجا همه عوارض جانبی احتمالی نوشابه آورده شده است که باعث می شود مواد شیرین را برای همیشه ترک کنید.
عوارض جانبی مصرف نوشابه
1. چاقی
احتمالاً تعجب آور نیست که نوشیدن نوشابه با چاقی مرتبط است. اگرچه این امر ممکن است تا حدی به دلیل انواع غذاهای پرکالری باشد که همراه با نوشابه های گازدار و نوشیدنی های گازدار همراه هستند اما یک قوطی نوشابه 140 کالری دارد و تقریباً تضمین شده است که در هنگام گرسنگی هیچ کمکی نخواهد کرد. به مدت 30 روز به هر وعده غذایی یک نوشابه اضافه کنید و تا پایان ماه می توانید بیش از یک و نیم کیلوگرم وزن اضافه کنید.
2. دیابت
فکر کنید مصرف نوشابه رژیمی از نظر قند خون برای شما چه لطفی دارد؟ دوباره فکر کنید مصرف منظم نوشابه منظم و رژیم غذایی با افزایش دیابت نوع 2 ارتباط دارند. سنبله قندی که از نوشابه دریافت می کنید بدن را وادار می کند که این قند را به چربی در کبد تبدیل کند. در طی شش ماه، ممکن است رسوبات چربی در کبد شما تا 150٪ افزایش یافته باشد و در نتیجه خطر ابتلا به دیابت را در خود افزایش دهید. به همین ترتیب، تحقیقات منتشر شده در مجله Yale Journal of Biology and Medicine نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی در واقع می توانند اشتیاق شما به قند واقعی را افزایش دهند و در معرض خطر بیشتری برای دیابت قرار بگیرید.
3. پوسیدگی دندان
یک قوطی نوشابه 340 میلی لیتری تقریباً معادل ده بسیته شکر است که هر بار که یک قوطی را باز می کنید، روی دندان و لثه شما را می پوشاند. در حقیقت، مطالعات متعدد نشان داده است که مصرف نوشابه چگونه می تواند برای دندان های شما مضر باشد. برای مدت زمان کافی دندان های انسان در نوشابه باقی مانده و در واقع حل می شوند. متأسفانه، علی رغم ادعاهایی که برخی از شرکت های تولید کننده خمیر دندان دارند، مینای دندان پس از فرسایش نمی تواند دوباره جوان شود – هرچه از بین رفت، برای همیشه از بین می رود.
4. عقب رفتن لثه
اگر احساس می کنید که لثه شما سریعتر از موهای شما در حال عقب رفتن است، ممکن است عادت مصرف نوشابه شما دلیل آن باشد. قندها، مواد نگهدارنده و رنگ های مصنوعی موجود در نوشابه شما می توانند در زیر لثه ها گیر کنند. اگر آن ناحیه به طور کامل تمیز نشود، باکتری ها از ذرات به دام افتاده تغذیه می کنند که باعث زوال، عفونت و تخریب بافت لثه می شود که بازسازی آن تقریباً غیرممکن است. خوشبختانه، ترک مصرف نوشابه هم اکنون می تواند خطر عقب رفتن لثه ها را کاهش داده و با افزایش سن لبخند را سالم و جذاب نگه دارد.
5. چربی اضافی شکم
از چربی شکم خود خسته شده اید؟ عادت نوشابه خود را کنار بگذارید. قند تصفیه شده نوشابه به سرعت جذب می شود و باعث افزایش قند خون می شود. این افزایش ناگهانی قند خون باعث تولید انسولین می شود و می تواند آن قند را به چربی – خصوصاً چربی دور کمر – تبدیل کند. خوشبختانه، حذف نوشابه از رژیم غذایی شما می تواند هزاران کالری و صدها هزار گرم شکر در سال صرفه جویی کند که با چربی شکم مبارزه می کند.
6. درد مفصل
این درد و رنجی است که از بین نخواهد رفت ممکن است هر بار که یک نوشابه شیرین در سبد خرید خود قرار می دهید، بدتر شود. مجله تغذیه بالینی آمریکا نشان می دهد زنانی که به طور منظم نوشابه شیرین شده با شکر مصرف می کنند، در معرض خطر آرتریت روماتوئید هستند بنابراین دیگر فرصتی مانند زمان حاضر برای کاهش مصرف نوشابه در رژیم غذایی شما وجود ندارد.
7. مسئله سلامت کلیه
سنگ کلیه که اغلب دردناک ترین درد بعد از زایمان نامیده می شود ، حاصل تجمع مواد معدنی در کلیه است که با گذشت زمان و در نهایت از مجرای ادرار عبور می کند. متأسفانه، کسانی که عادت به مصرف نوشابه به طور منظم دارند در معرض خطر بیشتری برای این وضعیت ناخوشایند قرار دارند. هم مصرف بیش از حد قند و هم کمبود آب بدن با افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه در ارتباط است و نوشابه هم اتفاقاً به هر دو کمک می کند.
8. مشکل رفتاری
ممکن است تنها شما در خانواده خود تحت تأثیر مصرف نوشابه نباشید. بطری های پلاستیکی نوشابه اغلب حاوی BPA است، ماده شیمیایی برای سخت شدن پلاستیک ها که موادی را که در تماس با آن هستند، آلوده می کند. نتیجه چیست؟ مشکلات احتمالی رفتاری در فرزندان شما. محققان دانشگاه کلمبیا، مرکز ملی بهداشت محیط و CDC ارتباطی را بین قرار گرفتن در معرض BPA و افزایش خطر مشکلات بهداشتی رفتاری پیدا کرده اند.
9. نارسایی قلبی
با کنار گذاشتن عادت نوشابه همین امروز قلب خود را سالم و زندگی خود را طولانی نگه دارید. مجله پزشکی انگلیس پیشنهاد می کند که نوشیدن نوشابه های شیرین ممکن است در نارسایی قلبی نقش داشته باشد و خطر ابتلا به نارسایی قلبی ارتباط نزدیکی با دیابت، چاقی و فشار خون کنترل نشده دارد، که همه اینها با مصرف منظم نوشابه و سایر نوشیدنی های شیرین مرتبط است.
10. سکته
خطر ابتلا به سکته مغزی با هر جرعه نوشابه افزایش می یابد. نوشابه مستقیماً مسئول افزایش ذخایر چربی در بدن است، بعضی از آنها می توانند باعث تصلب شرایین شوند، از جمله آنهایی که به مغز نزدیک هستند و خطر سکته مغزی شما را افزایش می دهد. سریعترین و ساده ترین راه برای بهبود سلامت شریانی امروز این است که یک قوطی نوشابه را کنار بگذارید و به جای آن آب یا چای شیرین نشده را انتخاب کنید.
11. عادت غذایی ناسالم
نوشیدن نوشابه ارتباط مستقیمی با عادات غذایی ناسالم دارد. محققان دانشگاه بوردو معتقدند که شکر می تواند به اندازه داروهای غیرقانونی اعتیاد آور باشد و همان مراکز پاداش آمفتامین ها و مواد افیونی را در مغز تحریک کند. متأسفانه، این بدان معنی است که یک نوشابه می تواند یک اثر اعتیاد آور داشته باشد – این یک نوشیدنی باعث می شود شما هر روز میل بیشتری کنید و منجر به مصرف قند خارج از کنترل در کمترین زمان شود. نوشابه همچنین به طور کلی با وعده های غذایی کمتر از غذای سالم مانند فست فود ، ایجاد انجمن های غذایی که به سختی از بین می روند ، ارائه می شود.
12. بیماری قلبی عروقی
اگر با افزایش سن مشتاق تقویت سیستم قلبی عروقی خود هستید، اکنون زمان آن است که عادت مصرف نوشابه خود را برای همیشه کنار بگذارید. مجله پزشکی عمومی داخلی نشان می دهد که نوشابه ها شما را در معرض خطر بیشتری برای سکته مغزی، حمله قلبی یا مرگ ناشی از بیماری عروقی قرار می دهند. در واقع، حتی در هنگام کنترل سایر عوامل موثر در بیماری های قلبی عروقی مانند سیگار کشیدن، عدم ورزش و رژیم غذایی نامناسب، نوشندگان نوشابه بیشتر از همتایان پرهیزی خود تحت تأثیر CVD قرار می گیرند.
13. کلسترول بالا
امروز با کنار گذاشتن آن نوشابه های گازدار از رژیم خود، به کاهش کلسترول و زندگی طولانی تر متعهد شوید. یک قوطی نوشابه حاوی مقدار بیشتری قند از نیاز روزانه در کل روز است و تحقیقات منتشر شده در مجله انجمن پزشکی آمریکا حاکی از آن است که یک رژیم غذایی غنی از شکر با میزان بالای LDL یا کلسترول “بد” و پایین بودن سطح HDL که همچنین به عنوان کلسترول “خوب” شناخته می شود، ارتباط دارد. همراه با قندهایی که از طریق غذاهای دیگر به رژیم غذایی شما سر می زنند، با هر جرعه نوشابه سلامتی خود را به خطر می اندازید.
14. ضعیف کننده سلامت روده
باکتری های روده ای که در روده شما زندگی می کنند می توانند بر روی همه چیز از سلامت گوارشی گرفته تا ثبات ذهنی شما تأثیر بگذارند و از این رو سلامت روده شما برای سلامت عمومی شما از اهمیت بالایی برخوردار است. متأسفانه، تمام قند موجود در نوشابه باعث می شود که باکتری های بد شکم شما تغذیه شوند، بدون اینکه تغذیه زیادی برای باکتری های خوب داشته باشید که باعث سلامتی شما می شوند. اگر فکر می کنید نوشابه رژیمی بهتر است، دوباره فکر کنید. یک مطالعه انجام شده توسط انجمن آمریکایی برای پیشرفت علوم نشان می دهد که باکتری های روده ممکن است واکنش منفی نشان دهند و باعث تغییرات متابولیکی پس از قرار گرفتن در معرض شیرین کننده های مصنوعی نوشابه شوند و شما را در معرض خطر چاقی، اختلال شناختی و استرس گوارشی و مشکلات سلامتی قرار دهند.
15. سرطان روده بزرگ
همه آن رنگ های سرگرم کننده در نوشابه شما ممکن است در خطر ابتلا به سرطان نقش داشته باشند. رنگ کاراملی که در برخی از کولاها و نوشابه های گازدار غیرشفاف مانند آبجو استفاده می شود از آمونیاک ساخته شده و نشان داده شده است که در موش ها سرطان ایجاد می کند. متأسفانه، نوشابه های گازدار خالص بدون قند نیز از این مسئله مبرا نیستند. مواد نگهدارنده و طعم دهنده های مصنوعی آنها می تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به انواع بیماری های سرطانی از جمله سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.
16. مقاومت در برابر لپتین
هنگامی که گیرنده های لپتین بدن به طور موثر کار می کنند، آنها به شما می گویند که چه مقدار غذا خورده اید و به شما در حفظ وزن سالم کمک می کند. با این حال، وقتی نوشابه می نوشید، آنها دیگر حساس نیستند. مجله فیزیولوژی آمریکا اظهار داشت که مصرف بیش از حد فروکتوز، ماده شیرین کننده ای که در بسیاری از نوشابه های گازدار استفاده می شود، با خاموش شدن واکنش لپتین مرتبط است. با گذشت زمان، این می تواند منجر به گرسنگی، افزایش وزن و دیابت شود و شما را در معرض خطر ابتلا به تعدادی از بیماری های مزمن قرار دهد.
17. پیری
اگر می خواهید درخشش جوانی و سلامت خود را حفظ کنید، اکنون وقت آن است که برای همیشه نوشابه را کنار بگذارید. نوشابه حاوی فسفات ها و قندهایی است که نشان داده شده است روند پیری را در سطح سلول تسریع می کند. کافئین دهیدراته کننده نوشابه، قند تقویت کننده پف و مواد شیمیایی مضر همچنین می توانند بر روی پوست شما اثر پیری داشته باشند و آن را خشک کرده و در معرض خطر افزایش چین و چروک و خطوط ریز قرار دهند.
18. ناباروری
نوشابه ممکن است برای سلامتی و باروری شما هزینه جدی داشته باشد. نوشابه های خاص مرکبات حاوی روغن گیاهی برومیت است که به آن BVO نیز می گویند، افزودنی که طعم نوشابه را حفظ می کند. این ماده که قبلا در ژاپن و اروپا ممنوع شده است با ناباروری و بلوغ زودرس مرتبط است بنابراین اگر در آینده مشتاق بچه دار شدن بیولوژیک هستید، هرگز زود نیست که عادت نوشابه خود را متوقف کنید.
19. از دست دادن حافظه
به نظر می رسد که جنایات BVO علیه بدن انسان فقط در ناباروری شما نیست. محققان در مرکز پزشکی دانشگاه کالیفرنیا، مصرف بیش از حد نوشابه های گاز دار حاوی BVO را با افزایش خطر برومیسم مرتبط دانسته اند، بیماری که باعث تخریب سیستم عصبی مرکزی می شود و در از بین رفتن حافظه، ضعف عضلانی، خستگی و مشکلات روحی روانی موثر است.
20. ضایعه قلبی
امروز با کنار گذاشتن نوشابه از رژیم غذایی تان، سلامت قلب خود را بهبود ببخشید. BVO موجود در بسیاری از نوشابه های میوه ای با افزایش خطر ابتلا به ضایعات قلبی در موش صحرایی مرتبط بوده است و شما را در معرض خطر ابتلا به انواع مختلف مشکلات سلامتی ترسناک در هر بار استفاده قرار می دهد. اگر با ولع مصرف مواد گازدار دست و پنجه نرم می کنید، خود را از این دردسر نجات دهید و به آب ساده بچسبید.
21. سرطان و مشکلات تولید مثل
فکر نکنید که با انتخاب نوشابه قوطی به جای مواد بسته بندی شده بطری نوشابه، از BPA دور می شوید. قوطی های آلومینیوم اغلب با BPA پوشانده می شوند که به سمیت تولید مثل و سرطان مرتبط است. اگر مشتاق کاهش خطر ابتلا به سرطان و حفظ قدرت باروری خود هستید، وقت آن است که مصرف نوشابه را کاهش دهید.
22. میگرن
نوشابه با شیرین کننده های مختلف مصنوعی و طبیعی پر شده است که معروف است هر دو عامل ایجاد سردردهای میگرنی هستند. هنگامی که با ماهیت کمبود آب بسیاری از نوشابه های کافئین دار همراه باشید، برای خود یک دستورالعمل برای سردرد تهیه کرده اید که حتی مسکن های بدون نسخه نمی توانند آن را رفع کنند.
23. کم آبی بدن
اگر فکر می کنید با نوشیدن نوشابه آب بدن خود را زیاد و خود را هیدراته می کنید، احتمالاً بی اطلاع هستید. کافئین موجود در بسیاری از نوشابه های گازدار اثر ادرارآوری دارد، در صورت عدم مصرف کافی آب به عنوان مکمل اضافی باعث کمبود آب بدن خود می شوید. با گذشت زمان، این می تواند منجر به کاهش سرعت متابولیسم، عدم تعادل الکترولیت ها، احتباس آب و حتی آریتمی قلب شود. با بهترین غذاهایی که با چربی مبارزه می کنند، هیدراته شوید و سالم بمانید!
24. آسیب سلولی
نوشابه فقط به ظاهر بدن شما آسیب نمی رساند، بلکه شما را در سطح سلولی تغییر می دهد. مواد نگهدارنده و شیرین کننده های مصنوعی موجود در آن با آسیب سلول ها و افزایش رشد سلول های سرطانی مرتبط بوده و سلامتی شما را از داخل به هم می ریزد.
25. آلرژی
آیا در فصل آلرژی حسابی عطسه می کنید؟ این ممکن است به خاطر عادت نوشابه نوشیدن شما باشد. بنزوات سدیم بسیار حساسیت زا در بسیاری از نوشابه های گازدار حذف شده است تا فقط چیزی که صدمه کمتری می زند به نام بنزوات پتاسیم جایگزین شود. متأسفانه، این کاملاً هم سالم نیست.
26. اختلال لنفاوی
اگر با مشکلاتی در سیستم لنفاوی خود روبرو شده اید، از انسداد گرفته تا رشد سرطان، عادت نوشابه خوردن می تواند یک عامل موثر باشد. تحقیقات نشان می دهد که شیرین کننده های مصنوعی موجود در نوشابه با افزایش لنفوم مرتبط بوده اند، بنابراین اگر شما سابقه بیماری در خانواده دارید یا مشتاق کاهش خطر هستید، ترک کردن نوشابه اولین قدم خوب و مثبت است.
27. افسردگی
نوشابه سرشار از فروکتوز است که می تواند با آمینو اسیدهای همراه با ماده شیمیایی شادی ما، سروتونین واکنش منفی نشان دهد. فروکتوز به آن اسیدهای آمینه آسیب می رساند که بعداً از دسترس خارج می شوند و در نتیجه باعث کاهش میزان سروتونین در مغز می شود. با گذشت زمان، این می تواند به خطر افسردگی شما کمک کند.
28. بیماری کبد چرب غیر الکلی
نوشیدن الکل تنها راهی نیست که به سلامت کبد آسیب می رساند. قندهای اضافی موجود در نوشابه های گازدار با بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط است. از آنجا که نوشابه های گازدار حاوی مقدار گزافی از شیرین کننده هستند، بدن نمی تواند به اندازه کافی آن را پردازش کند و آن را به چربی در کبد تبدیل کند. با گذشت زمان، این می تواند منجر به کبد چرب شود که می تواند خطر ابتلا به سندرم متابولیک و مرگ زودرس را با گذشت زمان افزایش دهد. با روش های سالم سم زدایی کبد خود را سالم کنید!
29. بی خوابی
اگر در خوابیدن مشکل دارید، وقت آن رسیده است که میزان مصرف نوشابه خود را دوباره ارزیابی کنید. 470 میلی لیتر نوشابه رژیمی حاوی 45 میلی گرم کافئین است که می تواند بدن شما را تقریباً نیمی از روز متابولیزه کند. اگر همراه با شام نوشابه می نوشید، ممکن است وقتی وقت خواب است خود را در حال غلت زدن در تختخواب برای ساعت ها مشاهده کنید.
30. مشکل شیردهی
یک کودک پر سر و صدا پدر و مادر را خوشحال نمی کند. متأسفانه، کافئین در دوران شیردهی می تواند از مادر به کودک منتقل شود، اختلالات خواب، تحریک پذیری و ناراحتی گوارشی را در نوزادان افزایش می دهد اما قطع آن نوشابه های کافئین دار ممکن است کمک کند.
31. تاری دید
دید ضعیف شما می تواند نتیجه عادت مصرف نوشابه باشد. نوشیدن نوشابه باعث افزایش سریع قند خون می شود که ممکن است باعث تورم عدسی چشم شود و روی دید شما تأثیر بگذارد حتی اگر دیابت ندارید. قند خون بالا همچنین خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد، بیماری که اغلب با تغییر بینایی، از جمله تاری دید و تخریب ماکولا همراه است.
32. ریزش مو
آن لکه تازه براق روی سر شما ممکن است نتیجه مصرف نوشابه باشد. مصرف نوشابه عامل مهمی در افزایش تشخیص دیابت است که می تواند باعث تغییرات هورمونی شود که ممکن است خطر ریزش مو را افزایش دهد. علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد که دیابت اغلب یک عامل مستعد برای آلوپسی و بیماری تیروئید است که هر دو می توانند در کم پشت شدن موهای شما نقش داشته باشند.
33. پوکی استخوان
استخوان های سالم و نوشابه با هم قرابتی ندارند. تحقیقات منتشر شده در مجله تغذیه بالینی آمریکا نشان می دهد که مصرف نوشابه با کاهش تراکم استخوان همراه است و شما را با افزایش سن مستعد شکستگی و از دست دادن توانایی تحرک می کند. همین امروز با اجتناب از غذاهایی که شما را در معرض پوکی استخوان قرار می دهد، استخوان های خود را تقویت کنید!
34. نفخ
همه آن حباب های نوشابه شما باید به جایی بروند و متأسفانه، روده شما اغلب محل استراحت نهایی آنها است. گاز در روده جمع شده و باعث نفخ شکم می شود و شکم شما را بزرگ و ناراحت می کند و سپس به روش های کمتر محبوب از نظر اجتماعی قابل دفع است.
35. سوزش سر دل
این سوزش در سینه ممکن است به خاطر عادت نوشیدن نوشابه شما باشد که شما را آزار می دهد. نوشابه های گازدار باعث نفخ معده شما می شوند که اغلب می تواند اسید معده را به داخل گلو برگرداند. همراه با کافئین تقویت کننده اسید موجود در بسیاری از نوشابه های گازدار، خطر سوزش معده، زخم های دستگاه گوارش فوقانی و حتی انواع خاصی از سرطان را هر بار که قوطی را باز می کنید افزایش می دهید.
36. زخم معده
اگر با زخم های گوارشی دست و پنجه نرم می کنید، عادت نوشیدن نوشابه ممکن است عاملی برای ایجاد ناراحتی باشد. کافئین و کربناسیون هر دو می توانند در تحریک مخاط معده شما نقش داشته باشند و شما را در معرض خطر ابتلا به زخم معده قرار داده و وضعیت کسانی را که قبلاً با آن مشکل داشتند بدتر کند. التهاب را نیز اضافه کنید. مواد شیرین کننده و رنگ های مصنوعی مورد استفاده در بسیاری از نوشابه ها یک دستورالعمل برای زخم های مزمن و سایر مشکلات جدی مربوط به سلامت دستگاه گوارش هستند.
37. اختلال نعوظ
عشق شما به نوشابه ممکن است در میل جنسی کمتر و قدرت جنسی شما نقش داشته باشد. نوشابه مستقیماً مسئول افزایش سطح کلسترول و فشار خون است که به گردش خون ضعیف و اختلال نعوظ کمک می کند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که بسیاری از سایر موارد مرتبط با مصرف نوشابه مانند دیابت، چاقی و التهاب سیستمیک، می تواند خطر ابتلا به اختلال نعوظ را نیز افزایش دهد.
38. سیروز صفراوی
سالم نگه داشتن کبد با کنار گذاشتن نوشابه آغاز می شود. شیرین کننده های مصنوعی مانند آنهایی که در بسیاری از نوشابه های رژیمی وجود دارد، با التهاب مجاری صفراوی مرتبط هستند که می تواند منجر به سیروز صفراوی شود. با گذشت زمان، این وضعیت می تواند باعث ایجاد زخم در کبد و کاهش عملکرد کبد شود و شما را در معرض خطر زردی، تورم، درد و مرگ زودرس قرار دهد.
39. سرطان مثانه
آیا می خواهید خطر سرطان خود را کاهش دهید؟ با کاهش مصرف نوشابه شروع کنید. برخی از شیرین کننده های مصنوعی موجود در نوشابه مانند ساخارین و سدیم سیکلامات با سرطان در موش های آزمایشگاهی ارتباط دارند. نوشابه همچنین ممکن است خطر چاقی شما را افزایش دهد که می تواند عاملی در ابتلا به تعدادی از سرطان ها باشد و از مثانه گرفته تا مغز شما را تحت تأثیر قرار می دهد.
40. تومور مغزی
مواد شیمیایی موجود در نوشابه با اختلالات عصبی، از جمله تشنج مرتبط است. با این وجود ترسناک تر این است که FDA گزارش می دهد که آسپارتام موجود در برخی نوشابه های رژیمی می تواند در بدن به فرمالدئید تبدیل شود، سطح کافی آن می تواند سرطان زا باشد و در خطر ابتلا به تومور مغزی نقش داشته باشد.
منبع:
eatthis
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه