کیوی میوه ای تخم مرغی شکل است که با پوست کرکی و طعم شیرین، ملس و تیزش محبوبیت فراوانی دارد. به جز زیبایی و طعم و مزه، کیوی یک خوراکی بسیار مغذی محسوب می شود. منبعی عالی از ویتامین C است و مقادیر زیادی ویتامین E، A و K دارد. همچنین کیوی شامل مقدار زیادی پتاسیم، کلسیم، منیزیم و فسفر می باشد. علاوه بر تمام این مواد مغذی، فیبر رژیمی هم خواص کیوی را تکمیل کرده و همچنین دارای کربوهیدرات و کالری کم است. از آنجا که کیوی در تمام نقاط جهان رشد می کند، این میوه در تمام طول سال یافت می شود. شما می توانید کیوی را در مخلوط کن ریخته، با آن آبمیوه درست کنید و یا خود میوه را روی سالاد بریزید و میل کنید. امروزه خواص کیوی به عنوان مکمل به شکل پودر، قرص و یا کپسول نیز موجود است.
برترین خواص کیوی
1. کمک به درمان آسم
ویتامین C و آنتی اکسیدان های کیوی به درمان آسم کمک می کنند. ویتامین C در متابولیسم هیستامین و پروستاگلاندین ها دخالت دارد که این به نوبه خود مانع از حملات آسم می شود. مطالعه ای در سال 2000 اثبات کرد کودکان بین 6 تا 7 سالی که بیشتر مرکبات و کیوی می خورند (مثلا بین 5 تا 7 وعده در هفته) 44% کمتر دچار خس خس سینه می شوند. همچنین باعث کاهش شدید تنگی نفس، سرفه شبانه، سرفه مزمن و آبریزش بینی می شود.
2. هضم غذا
کسانی که مشکلات گوارشی دارند باید سعی کنند کیوی بیشتری مصرف نمایند. این میوه دارای مقدار زیادی فیبر رژیمی است که برای هضم بسیار مفید است. همچنین آنزیم پروتئولیتیک دارد که همانطور که از نامش پیداست به تجزیه پروتئین کمک کرده و به روند هضم کمک می کند. البته طبق تحقیقات، کیوی تنها بر هضم برخی از پروتئین ها از جمله پروتئین ماست، پنیر، ماهی و تخم مرغ خام کمک می کند. علاوه بر این، همچنین خواص کیوی می تواند در جلوگیری از یبوست موثر باشد.
3. کنترل سطح قند خون
افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و نوع 2 می توانند از کیوی استفاده کنند. شاخص گلیسمی آن بین 47 تا 58 است بنابراین سطح قند خون شما به شدت افزایش نخواهد یافت. در واقع کیوی با فیبر بالا و کربوهیدرات کم، به کنترل قند خون و کاهش کلسترول کمک می کند. همچنین در درمان عوارض ناشی از دیابت از جمله زخم پای دیابتی نیز موثر است. مطالعه ای در سال 2014 اعلام کرد که ترکیبات طبیعی کیوی از جمله آنزیم های حل کننده پروتئین در بهبود جنبه های مختلف روند بهبود زخم کمک می کنند. افراد دیابتی باید روزانه یک عدد کیوی بخورند تا به کنترل قند خون آنها کمک کند و البته این یک جایگزین سالم برای میان وعده هایی با چربی یا قند بالا نیز محسوب می شود.
4. خواب بهتر
افرادی که دچار بد خوابی هستند می توانند از کیوی برای درمان اختلالاتشان بهره ببرند. این میوه حاوی مواد مغذی پزشکی مانند آنتی اکسیدان ها و سروتونین است که می تواند در درمان اختلالات خواب سودمند باشد. محققان در سال 2011 دریافتند که کیوی باعث راحتی در به خواب رفتن، افزایش طول مدت خواب و کیفیت خواب می شود اما برای دانستن جزئیات بیشتر باید تحقیقات بیشتری در اینباره انجام شود. برای لذت بردن از یک خواب راحت کافیست یک ساعت پیش از خواب دو عدد کیوی میل کنید.
5. پشتیبانی از سلامت قلب و عروق
آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C و E در حذف ریشه های آزاد از خون کمک می کنند و به جلوگیری از آسیب سلولی در بیماری های قلبی و عروقی موثر هستند. علاوه بر این کیوی به کاهش خطر لخته شدن خون بدون عوارض منفی کمک می کند. با توجه به مطالعات سال 2004 خوردن 2 یا 3 عدد کیوی در روز به مدت 28 روز باعث کاهش میزان تجمع پلاکت و کاهش سطح تری گلیسیرید می شود. فیبر و پتاسیم کیوی از سلامت قلب حمایت می کنند.
6. تقویت سیستم ایمنی
میزان بالای ویتامین C در کیوی باعث تقویت ایمنی بدن می شود و بدن را از بسیاری از بیماری های مضر محافظت می کند. بر اساس مطالعه ای در سال 2008 بدن، آنتی اکسیدان ها را به طور موثرتری از کیوی جذب می کند و حتی می تواند از میوه هایی مانند توت ها و انار که سرشار از آنتی اکسیدان هستند نیز موثرتر باشد. کیوی می تواند بدن را از آسیب های اکسیداتیو غدد درون خود محافظت کند، از عملکرد ایمنی حمایت کند و شدت بیماری هایی چون سرماخوردگی و آنفلوانزا را به خصوص در کودکان و افراد مسن کاهش دهد. کیوی همچنین دارای ویتامین E است که به افزایش سلول های بدن و در نتیجه افزایش ایمنی کمک می کند.
7. بهبود سلامت چشم
کیوی برای چشم بسیار مفید است زیرا حاوی ترکیبات بینایی شناخته شده به نام لوتین و زاکسانتین است. لوتین به افزایش تراکم رنگدانه یعنی نقطه زرد بیضی شکل در نزدیکی مرکز شبکیه کمک می کند و از سوی دیگر زاکسانتین از چشم در برابر نور مضر فرابنفش محافظت می کند که می تواند باعث خستگی چشم و مشکلاتی در بینایی شود. همچنین کیوی سرشار از ویتامین C است که به جلوگیری از آب مروارید کمک می کند. علاوه بر این مقدار زیاد ویتامین A در کیوی موجب محافظت از قرنیه چشم می شود.
8. مبارزه با آکنه
کیوی همچنین برای درمان آکنه نیز مفید است. خواص ضد التهابی آن با آکنه مبارزه می کند و علائم آکنه مانند درد و التهاب را کاهش می دهد. خواص کیوی می تواند حفره های پوستی را پاکسازی کرده و ویتامین موجود در آن هم آسیب های آکنه را کاهش می دهد. بدین منظور کیوی خرد شده را به صورت موضعی بر روی پوست خود قرار دهید و اجازه دهید تا خشک شود. انجام این کار را یک بار در روز تا زمانی که آکنه از بین برود ادامه دهید. به عنوان یک اقدام پیشگیرانه هم پوره کیوی را با آب لیمو و عسل مخلوط کرده و آن را برای 15 دقیقه روی صورت قرار دهید سپس آن را با آب سرد بشویید و صورت را خشک کنید. از این ماسک یک بار در هفته استفاده نمایید تا از پوست تان در برابر آکنه محافظت شود.
9. جوانسازی پوست
ویتامین C موجود در کیوی به بازسازی پوست کمک می کند و باعث تولید کلاژن پوست می شود. این خواص کیوی در انعطاف پذیری و مقاومت پوست موثر است. پوره یک عدد کیوی و یک عدد موز رسیده را در کاسه بریزید و خوب با چنگال هم بزنید. یک قاشق غذاخوری ماست ساده به آن اضافه کنید و ماسک را روی صورت بزنید. 20 تا 30 دقیقه منتظر بمانید تا خشک شود سپس با آب گرم صورت تان را بشویید. از این ماسک می توانید هر هفته استفاده کنید.
10. درمان خشکی و ترک لب
خواص کیوی به عنوان ماده ای طبیعی می تواند خشکی و ترک لب را بر طرف کرده و شما را از سلول های مرده پوست خلاص کند. همچنین ویتامین C و پلی فنول ها در تغذیه لب موثرند و می توانند لب های تیره رنگ را روشن تر کنند. بدین منظور یک قاشق غذاخوری کیوی خرد شده را در کاسه بریزید. یک قاشق چای خوری شکر و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه نمایید. آن ها را خوب مخلوط کنید و روی لب هایتان بزنید. با استفاده از انگشت آن را روی لب ماساژ دهید تا لایه برداری انجام شود. سپس لب ها را با آب ولرم بشویید و مرطوب کننده لب بزنید. این اسکراب طبیعی را می توانید 1 یا 2 بار در هفته استفاده کنید.
منبع : top10homeremedies
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه