تمامی گیاهان و ادویهجات که در اینجا آورده شده خواص ضد دیابتی و یا ضدالتهابی دارند و میتوانند موجب کاهش التهابات مزمن در بدن شوند، فقط کافیست آنها را روی همهی غذاها بپاشید.
پس در وعدهی بعدی بعضی از این گیاهان و ادویهها را که در ادامه ذکر میشود، با غذای خود مخلوط کنید. از تجربهی مواد جدید به منظور دستیابی به یک دستور درست نهراسید: با امتحان ترکیبات جدید، میآموزید که کدام گیاه یا ادویه بهترین طعم و مزه را به غذای شما میدهد و شما استفاده از کدام یک را ترجیح میدهید.
۱. ریحان
ریحان گیاه باغ و سبزی معطریست که تابستان، ایتالیا و اوقات خوش غذا خوردن را در ذهن تداعی میکند. به سالاد، سوپ، و پاستا عطری خوشایند میبخشد. در مطالعهایی دربارهی دمنوشهای گیاهی مشخص شد زردچوبه، رزماری، مرزنجوش، پونه، و ریحان ۵ پیشتاز حاوی فلاوونویدها هستند. ریحان، به طور خاص قند خون را کاهش میکند.
2.بابونه
بابونه قند خون را کاهش میدهد و با دفع قند از خون و ذخیرهی آن در کبد مانع از عوارض دیابت میشود. پس از یک روز کاری سخت، دمنوشی آرامشدهندهتر و تسکیندهندهتر از یک فنجان چای بابونه وجود ندارد.
جهت مطالعه فوايد و مضرات بابونه اينجا كليك كنيد
3. دارچین
بر اساس مطالعات متعدد مشخص شد دارچین قند خون را کاهش میدهد. اما در یکی از مطالعات اخیر پس از مصرف دارچین کاهش چشمگیری در قند خون ناشتا مشاهده نشد. مجددا امتحان نمودند و دریافتند که دارچین هموگلوبین ۱C A را کاهش میدهد. در هر صورت، مصرف دارچین همراه با غذا، التهابات را التیام بخشیده و در نتیجهی کاهش کلسترول و افزایش سوخت و ساز بدن، منجر به کاهش وزن میشود. البته، مادامی که دارچین را میپزید، فواید آن را خنثی میکنید. بنابراین آن را روی لوبیا، عدس و برنج قهوهای یا گوشت قرمز پخته شده امتحان کنید، و بدون قند بمانید!
جهت مطالعه فوايد و مضرات دارچين اينجا كليك كنيد
4. زیرهی سبز
زیرهی سبز نوعی ادویه از خانوادهی جعفریست که با عدس قرمز یا برنج قهوهای تناسب خوبی را پدید میآورد. از آن سخاوتمندانه بهره ببرید، زیره، قند خون و کلسترول را کاهش میدهد. زیره همچنین تاثیری مثبتی بر بیماریهای مزمن ناشی از دیابت دارد که بسیار نیز خطرناکند.
جهت مطالعه فوايد و مضرات زيره اينجا كليك كنيد
5. گل قاصدک
خواص دارویی گل قاصدک درمیان همهی گیاهان، شگفت انگیز است، بنابراین هرگز نباید این علف هرز را از باغچه خود ریشهکن کنید. برگهای سبز و تیرهی آن بدن را مملو از موادی میکند که فشار خون را کاهش میدهد و کبد را درمان میکند. مانند گزنه، قاصدکها نیز ادرار را افزایش میدهند و بدین ترتیب، عمل پاکسازی خفیفی در بدن صورت میپذیرد. قاصدک به کاهش وزن کمک میکند، که برای اکثر دیابتیها سودمند است.
6. شوید
شوید همراه با ماهی، تخم مرغ و قارچ بسیار لذیذ است. خواستگاه شوید خاورمیانه و جنوب غربی روسیه است، اما درحال حاضر جای خود را در آشپزخانههای اروپایی و داروفروشیهای قرون وسطایی نیز باز نموده است. سالها پیش بهطور عمده برای افزایش شیر زنان استفاده میشد. اما درحال حاضر به عنوان گیاهی موثر در مبارزه با دیابت شناخته شده است. پایگاه گیاهشناسی جیمز دوک، ۷۰ ماده شیمیایی مختلف را در شوید که به مبارزه با دیابت کمک میکند ذکر کرده است.
جهت مطالعه فوايد و مضرات شويد اينجا كليك كنيد
7. رازیانه
رازیانه وقتی به عنوان سبزی خورده میشود، طعمی بینظیر دارد. از سوی دیگر، دانهی این گیاه عطری قوی دارد؛ دمنوش رازیانه برای نفخ نوزادان فوقالعاده است. هم سبزی و هم دانهی آن شامل ترکیباتی شیمیایی است که با دیابت مبارزه میکند. آنتول، یکی از مواد شیمیایی گیاهی موجود در رازیانه است که مانع از عوامل التهابی در بدن میشود و با سرطان مبارزه میکند. جویدن دانههای رازیانه بعد از هر وعدهی غذایی برای تمیز نمودن دندان و نفسی تازه در هند مرسوم است. اگر عطر و طعم داروی سرفه را دوست دارید، بدانید که رازیانه نیز سرکوبکنندهی خوبی برای سرفه با همان عطر و طعم است (علاوه بر کمک به مبتلایان دیابت و بیماریهای دستگاه گوارش) و اسانسهای آن به شکل کپسول نیز در دسترس است.
جهت مطالعه فوايد و مضرات رازيانه اينجا كليك كنيد
8. سیر
سیر در کنار ریحان، پونه و روغن زیتون طعم و مزهی خاصی به غذاهای ایتالیایی و مدیترانهای میبخشد. سیر برای عملکرد قلب مفید است و از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند، درست مانند پیاز، موسیر، پیازچه که همگی از یک خانواده هستند. در میان آنها سیر بالاترین خاصیت ضدالتهابی را دارد و سرکوب کنندهی دیابت است. اما سیر میتواند از این هم موثرتر باشد: قند خون و چربی، همچنین پروتئین واکنشپذیر C و التهاب، را کاهش دهد. تقریبا هر نوع سبزی همراه با سیر و روغن زیتون خوشطعم میشود. اگر در مضیقه باشم، در آشپزخانهام از سیر خشک شده استفاده میکنم. اما متوجه باشید که سیرِ خشک تمامی تاثیرات مثبت سیر تازه را ندارد. سیر خام و تازه خرد شده به نظر قدرتمندترین تاثیرات را دارد.
جهت مطالعه فوايد و مضرات سير اينجا كليك كنيد
9. زنجبیل
زنجبیل گیاهی فوقالعاده در مبارزه با دیابت و چربی خون بالاست، زیرا به طرق مختلف با دیابت مبارزه میکند و حتی به کاهش وزننیز کمک میکند. درحقیقت، مطالعهای که در سال ۲۰۱۲ از سوی متخصصین تغذیه در دانشگاه کلمبیا انجام شد، نشان داد افرادی که بعد از صبحانهی یک نوشیدنی گرم زنجبیلی مینوشند ۴۳ کالری بیشتر از دیگران میسوزانند. علاوه بر این، گزارشات حاکی از آن است که نوشیدن یک نوشیدنی حاوی ۲ گرم پودر زنجبیل تا ۳ ساعت بیشتر احساس سیری در فرد پدید میآورد.
جهت مطالعه فوايد و مضرات زنجبيل اينجا كليك كنيد
در مطالعهایی جداگانه که در مجلهی غذاهای گیاهی برای تغذیه انسان به چاپ رسید، مشخص شد بیماران دیابتی که به مدت ۳۰ روز، ۳ گرم پودر زنجبیل را در مقادیر تقسیم شده مصرف نمودند، کاهش چشمگیری در گلوکز خون( ۱۷%)، تریگلیسیرید (۹%)، کلسترول کلی (۸%)، لیپوپروتئین (۱۲%) و کلسترول (۹%) را تجربه کردند. اغلب اوقات، زنجبیل تازه در خانه دارم و چند برش کوچک از آن را در چای داغ ریخته و مینوشم. از این ادویهی آسیایی در هر غذایی که میتوانید استفاده کنید. با غذاهای گوشتی و مرغی و همچنین خوراکهای گیاهی عالی است.
جهت دریافت جدیدترین اخبار و مقالات از طریق تلگرام ، اینجا کلیک کنید
گردآوری و تنظیم: گروه ۷ گنج
www.7ganj.ir
منبع: مجله سلامت
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه