خواص مواد غذايي سلامت مطالب اختصاصي

آشنایی با خواص و مضرات شوید

شويد يكي از گياهان پرطرفدار بين ما ايرانيان است كه در پخت انواع برنج ها از آن استفاده ميشود. با ما همراه شويد تا با فوايد و مضرات اين گياه بي نظير بيشتر آشنا شويد...

شويد يكي از گياهان پرطرفدار بين ما ايرانيان است كه در پخت انواع برنج ها از آن استفاده ميشود. با ما همراه شويد تا با فوايد و مضرات اين گياه بي نظير بيشتر آشنا شويد…

شويد
شويد

خواص درماني شويد

  • شوید از نظر طبیعت ، گرم و خشک است.‌
  • شوید در درمان سوء هاضمه ، نفخ(به ویژه نفخ کودکان) و اسپاسم استفاده می شود.
  • در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگاهدارند بهترین درمان شوید است . این نوع بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند .
  • در چین حتی شوید را برای کمردردهایی که بعلت انقباض عضلانی باشد بکار میبرند .
  • یک نسخه قدیمی چینی برای باد فتق نیز از تخم شویداستفاده می کنند .
  • همچنین افرادی که دارای بیماری چربی خون می باشند از علف شوید و تخم آن برای درمان بیماری استفاده نمایند که نحوه استفاده تخم شوید به صورت جوشانده می باشد که روزانه باید به مقدار دو استکان مصرف نمایند و عرق شوید یک استکان بعد از نهار و شام.
  • فلاوانوئید و ویتامینB کمپلکس موجود در آن به طور طبیعی ترشح برخی آنزیم ها و هورمون ها را فعال می کند که این امر تاثیر آرام بخشی و خواب آور دارد.
  • فلاوانوئید موجود در روغن آن خاصیت باکتریایی دارد و با از بین بردن عفونت های میکروبی، اسهال را درمان می کند.
  • به علت دارا بودن خاصیت ضدعفونی کننده برای حفظ غذا از آن استفاده می شود.
  • با شل کردن عضله معده، نفخ را برطرف می کند.
  • قولنج را در کودکان از بین می برد.
  • به طور طبیعی تنظیم کننده انسولین به حساب می آید.
  • ناراحتی های مربوط به قاعدگی را برطرف می کند.
  • برای درمان ناراحتی های تنفسی موثر است.
  • آنتی اکسیدان موجود در آن با سرطان مقابله می کند.
  • با اثر وابسته به مقدار مصرف باعث کاهش کلسترول تام،کاهش LDL ، افزایش HDL و کاهش تری گلیسرید TG می گردد .
  • دفع باد را از روده تسهیل می کند و لذا نفخ را کاهش می دهد .
  • موجب افزایش بازسازی سلولهای آسیب دیده کبدی می گردد.
  • با افزایش ترشح صفرا و جلوگیری از تجمع باد در روده،منجر به بهبود اشتها می گردد .
  • مانع از بروز یبوست می شود
  • برای رفع درداعصاب و ضعف عصبی 5 گرم تخم شوید را در 200 سی‎سی آب جوشانده روزی 3 فنجان میل شود.
  • برای دفع سموم بدن شوید را با عسل مخلوط نموده میل كنید 20 گرم شوید با 100 گرم عسل.
  • ضدباكتری برای شستشو زخم‎های آلت و چركین شدن زخم‎ها از جوشانده‎ی شوید استفاده كنید.
  • دافع گاز روده، بالای غذا كمی شوید میل یا دمكرده آن استفاده شود.
  • بازكننده كیسه صفرا و صفراآور است .
  • برای رفع بوی بد دهان بالای غذا شوید جویده سپس میل شود.
  • زیادكننده اسپرم: شوید همراه ماهی خورده شود.
  • ضد بلغم است یعنی ترشحات اضافی برونشیت‎ها و معده و روده و به طور كلی مایعات اضافی را كم می‎كند.
  • سوزش معده در صورتی كه زخم معده نباشد همراه غذا شوید بخورید.
  • سوء هاضمه: شوید باعث تحلیل مواد نشاسته‎ای كه در غذاها می‎باشد می‎شود از این جهت از سوء هاضمه جلوگیری و به هضم غذا كمك می‎كند و بادشكن می‎باشد.
  • یبوست اطفال: سوپ شوید و جعفری میل شود.
  • بی‎خوابی: جهت بی‎خوابی هنگام خواب برگ‎های تازه شوید را بجوید یا این كه حدود نیم گرم یا یك گرم تخم شوید را بجوید كمی آب بالای آن بخورید.
  • خوروپف هنگام خواب: كسانی كه در خواب خوروپف می‎كنند قبل از خواب كمی تخم شوید را جویده و با كمی آب بخورند بیش از یك هفته ادامه ندهند.
  • برای تنظیم قاعدگی بعد از پاك شدن به مدت 2 هفته همراه غذا شوید میل كنند.
  • زردی (یرقان): چون باز‎كننده‎ی كیسه صفرا و صفراآور است از این جهت اثر شفابخش دارد.
  • بواسیر: تخم شوید را تفت داده سپس آسیاب نموده با عسل مخلوط نموده صبح به صبح یك قاشق مرباخوری بخورند (به مدت یك هفته).
  • مدر: از دم كرده تخم آن استفاده شود.
  • سنگ كلیه و سخت ادراری: دم كرده تخم آن 15 گرم در یك لیتر آب و تا شب یك لیتر آب میل شود باعث خارج شدن سنگ كلیه و سختی ادرار می‎باشد.
  • شب كوری: از دم كرده تخم آن مانند دستورات گذشته استفاده شود.
  • فشارخون: روزی3 قاشق غذاخوری آب شوید بعدازغذا میل شود.
  • بازكننده عروق: دم كرده و سوپ شوید و جعفری.
  • برای درد مفاصل مفید می باشد.
  • تصلب شرایین: مانند شماره 30 استفاده شود.

مصرف در دوران بارداری:

  • بعلت اثرات قاعده آوری و سقط زائی شوید،مصرف فراورده های تغلیظ شده و میوه آن در اوایل دوران بارداری ممنوع است .

مصرف در دوران شیردهی :

  • موجب افزایش ترشح شیر در خانم ها می شود. خانمهای شیر ده که شیر آنها کم است باید حتما روزی چند بار دم کرده تخم شوید یا در تخم شوید بخورند و در غذای خود مصرف کنند بطور معجزه آسائی شیر آنها زیاد خواهد شد .
  • فراورده های تغلیظ شده با احتیاط مصرف شود.

هشدارهاي مهم در مصرف شويد:

  • گرم مزاجان باید آن را با آب ‌لیمو و سکنجبین و آب غوره و ترشی‌ها بخورند و سرد مزاجان باید آن را با قرنفل و دارچین و عسل بخورند.‌
  • شوید از تیره جعفری بوده و بخاطر داشتن فورانوکومارین ها موجب افزایش حساسیت پوست به نور ماوراء بنفش و افزایش احتمال بروز واکنش حساسیت به نور می گردد .
  • مصرف شوید در کسانی که بیماری حاد کلیوی ( ATN) یا بیماری مزمن کلیوی دارند،موجب تشدید التهاب مجاری کلیوی بواسطه اسانس اجزاء شوید می گردد.
  • مصرف مقادیر زیاد از فراورده های تغلیظ شده می تواند موجب تقلیل میزان اسپرم گردد .
  • دید را ضعیف می‎كند.
  • كسانی كه زخم معده دارند احتمالاً ایجاد خونریزی می‎كند.
  • مصرف افشرده شوید موجب افزایش احتمال اختلالات کبدی در بیمارانی که مبتلا به التهاب مزمن کبدی ( سیروز Cirrhosis ) می گردد .

تداخلات داروئی:

  • مصرف توام شوید با داروی ۸-متوکسی پسورالن بدلیل افزایش بروز حساسیت نوری ممنوع است. مصرف توام با داروهائی که حساسیت پوستی ایجاد می کنند مثل تتراسایکلین و داکسی سایکلین توصیه نمی شود.

گردآوری و نوشته شده توسط ۷ گنج – اختصاصی ۷ گنج

www.7ganj.ir

*** کپی برداری تنها در صورت ذکر نام و لینک فعال به ۷ گنج مجاز می باشد.

برچسب ها

3 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • سلام ، من مدتی هست که با سایتتون آشنا شدم ولی امروز به طور اتفاقی وارد سایتی شدم که تمام مطالب اختصاصی شما رو به اسم خودش منتشر کرده و حتی کپی برداری از مطالب رو هم بدون ذکر نامش مجاز ندونسته !!!!
    برام جالب بود که چطور چنین کاری کرده ! خواستم آدرسش رو برای شما هم بنویسم شاید در جریان نباشید : localfa.ir
    این آدرسشه، خودتون چک کنید ، دلم راضی نشد بهتون اطلاع ندم
    موفق باشید

    • سلام ٬ ممنونم از اینکه به ما اطلاع دادید . حتما پیگیری های لازم انجام میشود. کپی برداری از مطالب سایت تنها با ذکر منبع و لینک به آن مجاز و قانونی می باشد.

      تشکر

  • بسيار خوب است ليكن اگركمي تخصصي تر بيان شود استفاده راحت وبدون شبهه مشود”مثلآ اگر چه مقداروياچندروز شويد مصرف گرددعوارض آن بروزميكند

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی