خواص مواد غذايي سلامت

آشنايي با خواص و مضرات باميه

باميه با داشتن مواد مغذی با ارزشی مانند ویتامین های C ,A و گروه B از جمله: اسیدفولیک B۵، B۲، B۶ و عناصری از قبیل: منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر و پتاسیم، فیبر و ماده لزج، اثرات مثبت فراوانی بر سلامت انسان دارد
تقویم فارسی اندروید

باميه با داشتن مواد مغذی با ارزشی مانند ویتامین های C ,A و گروه B از جمله: اسیدفولیک B۵، B۲، B۶ و عناصری از قبیل: منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر و پتاسیم، فیبر و ماده لزج، اثرات مثبت فراوانی بر سلامت انسان دارد

باميه - 7ganj.ir

خواص درماني باميه:

  • طبع باميه سرد و تر است.
  • جوشانده‎ی میوه‎ی نارس باميه مقوی و نرم كننده است.
  • مدر است برای كسانی كه سوزاك هستند یا هنگام ادرار احساس درد می‎كنند بامیه را آب پز نموده همراه با آب قبل از غذا میل كنند.
  • ضماد التیام دهنده‎ی زخم است.
  • برای درمان سفلیس از جوشانده ریشه بامیه استفاده شود (30 گرم در یك لیتر آب هر شش ساعت یك لیوان میل شود.)
  • لعاب باميه برای كسانی كه زخم اثنی‎عشر یا ورم روده دارند بسیار مفید است.
  • خوردن باميه خونریزی سینه را برطرف می‎كند.
  • مصرف باميه براي بيماران ديابتي مفيد است. فیبر موجود در بامیه، نمایه گلایسمی پایینی به آن می دهد، یعنی به سرعت قند خون را بالا نمی برد. بدین ترتیب که سرعت جذب قند را کاهش داده و به حفظ قند خون کمک می کند، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
  • جوشانده باميه سنگ مثانه را دفع می‎كند.
  • جوشانده گل بامیه ضدسودا می‎باشد. 30 گرم در 500 سی‎سی آب، سه بار در روز هربار یك استكان میل شود.
  • دم‎كرده تخم بامیه ضدتشنج است. 30 گرم در 500 سی‎سی آب.
  • مصرف بامیه به پوست لطافت می‎بخشد.
  • كسانی كه دچار كم‎خونی هستند حتماً بامیه استفاده كنند چون بامیه دارای لعاب غنی از مواد اصلی خون می‎باشد.
  • در برگ و ساقه باميه مقدار زیادی ید وجود دارد در نتیجه برای بیماران گواتر مفید است.
  • بامیه تقویت كننده‎ی بینایی می‎باشد
  • به‎خاطر وجود ویتامین B1 در باميه برای نیروبخشیدن به عضلات ضعیف و اعصاب قابل تحریك داروی خوبی به شمار می‎رود.
  • كسانی كه دارای چربی خون می‎باشند بامیه را به‎عنوان غذای خود بگنجانند.نوع فیبر موجود در بامیه از طریق متصل شدن با نمک های صفراوی و اسیدهای چرب، موجب کاهش کلسترول و پروفایل لیپیدی خون می شود و برای بیماران قلبی و هایپرلیپیدمی توصیه می شود.
  • بامیه فساد خون، بلغم، صفرا و سودا را رفع می‎كند.
  • بامیه به علت داشتن ماده ضدعفونی كننده كرم معده و كرمك را از بین می‎برد.
  • برای درمان تب‎های كهنه ساقه بوته بامیه را خیسانده و آب آن را چند روز متوالی بیاشامید.
  • بامیه به‎خاطر وجود منگنز و كبالت تنظیم كننده ترشح غدد داخلی می‎باشد.
  • اثر بامیه در کاهش کلسترول خون، یکی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است، زیرا مانند داروهای کاهنده کلسترول اثرات جانبی ندارد. اسیدفولیک باعث کاهش هموسیستئین خون می شود.افزایش این ماده از طریق انسداد رگ های خونی، یکی از عوامل خطرساز ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است.
  • ویتامین C نیز یکی از آنتی اکسیدان های مهم است که کمبود آن می تواند باعث اختلال در جذب اسیدفولیک شود.در مجموع به علت دارا بودن این مواد مغذی و نیز فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماری های قلبی می شود.
  • دفع سموم:این سبزی دارای ماده لزجی است که کمک فوق العاده ای به دفع مواد زائد و سموم در سیستم گوارشی می کند.
  • فیبر موجود در بامیه با جذب آب کافی، از بروز یبوست جلوگیری کرده و ابتلا به بیماری هایی از قبیل: بواسیر و دیورتیکولیت را به شدت کاهش می دهد.
  • مصرف باميه  به كاهش وزن نيز كمك ميكند.
  • مصرف بامیه به جهت داشتن پتاسیم و منیزیم در بیماران مبتلا به فشارخون بالا می تواند اثر کمک کننده داشته باشد. همچنین می تواند برای پیشگیری از فشارخون بالای دوره بارداری (پره اکلامپسی و اکلامپسی) و گرفتگی عضلات طی دوران بارداری مفید باشد.
  • کلسیم موجود در بامیه نیز می تواند برای جلوگیری از پوکی استخوان موثر باشد.
  • فیبر موجود در بامیه بر باکتری های مفید روده موثر است.

تذكر مهم در مصرف باميه:

  • برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیم های هضمی آن، باید آن را خیلی کم بپزید، یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود، ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی برای سرخ کردن آن استفاده کنید.

مضرات باميه:

  • بامیه ممكن است سوءهاضمه ایجاد كند یا تهوع آورد.
  • استفاده از بامیه به علت داشتن پتاسیم بالا به افراد مبتلا به بیماری های کلیه توصیه نمی شود.
  • یكی از مضرات بامیه زیاد كننده عرق است.

گردآوري شده توسط گروه هفت گنج

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی