همهی ما سیبزمینی استفاده میکنیم بدون اینکه از فواید و خواص آن اطلاعات دقیقی داشته باشیم. در این مطلب میخواهیم گوشهای از خواص این مادهی غذایی بیادعا و البته با خاصیت را در اختیارتان بگذاریم چون سیبزمینی میتواند خستگی را از جانتان بدر کند، برای زخم معده و نقرس مفید است، برونشیت را رفع میکند و غیره. لطفاً با ما همراه باشید.
احساس خستگی دست از سرتان بر نمیدارد؟ سیبزمینی میل کنید
اگر چند وقتی است زیاد احساس خستگی میکنید به طوری که دلتان نمیخواهد از رختخواب جدا شوید به سراغ سیبزمینی بروید. میپرسید چرا؟ به خاطر اینکه سرشار از پتاسیم است و به همین دلیل با خستگی مقابله میکند. بدن ما به این ماده نیاز دارد تا محرکهای عصبی به حرکت در آورندهی عضلات را به کار بیندازد.
- روش استفاده
سیبزمینی را با پوست حلقهحلقه کنید و داخل آب بیندازید. اجازه دهید یک شب تمام بماند. صبح از این محلول تقویتکننده و تونیک طبیعی میل کنید.
حملات نقرس خطرناک است. خوشبختانه آب سیبزمینی آبپز شده برای تسکین این مشکل کارساز است
زخم معده و گاستریت: سیبزمینی را دریابید
اگر دچار زخم معده یا گاستریت (ورم معده) شدهاید آب سیبزمینی برای درمان دردهای این بیماریها موثر است. خوشبختانه سیبزمینی حاوی مولکولها و ترکیباتی است که خواص آنتی باکتریایی دارد.
- روش استفاده
۴ عدد سیبزمینی خام را شسته و پوست بگیرید. آنها را حلقهحلقه کرده و داخل آبمیوهگیری بریزید. اگر از زخم معده رنج میبرید میتوانید به مدت چند هفته روزانه سه مرتبه آب سیبزمینی میل کنید. توجه داشته باشید که نباید آب سیبزمینی را جایگزین داروهای تجویزی پزشک معالجتان بکنید؛ اما استفاده از آن باعث تسریع روند درمان میشود و تأثیر مثبتی در رفع مشکلات معده دارد.
اگر از گاستریت یا ورم معده رنج میبرید چند قطره آب لیموترش را به آب سیبزمینی اضافه کرده و خوب هم بزنید. هر سه ساعت یک بار قبل از غذا یک قاشق غذاخوری از آن بنوشید. این کار را به مدت حداکثر ۳ روز تکرار کنید. اگر علائمتان رفع نشد حتماً به پزشک مراجعه کنید.
>>> توجه داشته باشید که مصرف پورهی سیبزمینی به همراه نعناع برای رفع اسهال بسیار موثر است.
سیبزمینی برای مقابله با حملات نقرس
حملات نقرس خطرناک است. خوشبختانه آب سیبزمینی آبپز شده برای تسکین این مشکل کارساز است.
- روش استفاده
داخل یک و نیم لیتر آب، چهار عدد سیبزمینی بجوشانید. زمانی که سیبزمینیها به طور کامل پخته شدند آب آن را صاف کرده و داخل یک شیشه بریزید. در طول روز چند مرتبه از این آب بنوشید. اگر علائم مشکل رفع نشد به پزشک مراجعه کنید.
سیبزمینی برای درمان برونشیت
مدام سرفه میکنید؟ به سختی نفس میکشید؟ سینهتان درد میکند؟ برای سرعت بخشیدن به روند درمان برونشیت، سیبزمینی را در کنار داروهای درمانیتان مصرف بکنید.
- روش استفاده
۳ تا ۴ عدد سیبزمینی را آبپز کنید. سپس آنها را له کرده و در یک پارچه تمیز بپیچید. این مرهم را به مدت دو ساعت روی سینهتان بگذارید. هر روز دو تا سه مرتبه این کار را تکرار کنید.
سیبزمینی برای از بین بردن زگیل
برای اینکه از شر زگیلهای زشت خلاص شوید میتوانید به سیبزمینی اعتماد کنید. گاهی وقتها این مادهی غذایی به اندازهی داروهای تجویزشده توسط پزشکان موثر است. سیبزمینی ترکیباتی دارد که به محو شدن این مشکل پوستی کمک میکند. متخصصان توصیه میکنند که زگیلها را با یک حلقه سیبزمینی آبدار خام بسابید.
سیبزمینی برای تسکین سوختگیهای سطحی روزانه
وقتی در آشپزخانه کار میکنید امکان اینکه دست یا انگشتانتان را با لبهی قابلمه یا ماهیتابه و یا آب جوش و غیره بسوزانید زیاد است. اتو، سینی داغ فر و غیره نیز به پوست رحم نمیکنند. اگر در منزل پماد ندارید اصلاً نگران نباشید چون سیبزمینی به دادتان میرسد. خواص تسکیندهندگی و مسکنی سیبزمینی باعث تسکین سوختگیهای سطحی میشود.
- روش استفاده
یک عدد سیبزمینی خام را نصف کنید و روی سوختگی بگذارید. هر بار یک قسمت از سیبزمینی را به آرامی روی جای سوختگی بمالید. در نهایت هم یک پارچهی سبک مرطوب و البته تمیز روی سوختگی بگذارید.
مضرات سیب زمینی:
- سیب زمینی برای اشخاصی که مبتلا به قند هستند مضر است زیرا بهعلت داشتن نشاسته قند خون را بالا میبرد و اینگونه اشخاص اگر بخواهند از فواید سیب زمینی استفاده کنند باید آن را تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف کنند و یا از مصرف آن خودداری کنند.
- خوردن زیاد سیبزمینی فکر را بهم میزند و روح را افسرده میکند.
هشدارها در مصرف سيب زميني:
- سطح سبزی رنگی که در بعضی از سیبزمینیها وجود دارد سمی است از خوردن آن جلوگیری کنید.
- برای استفاده از سیب زمینی اگر آن را تکه میکنید باید فوراً از آن استفاده کنید زیرا خیلی زود اکسیده میشود و خواص خود را از دست میدهد.
- سیب زمینی را همیشه باید با بخار و یا در فر بپزید و یا خام آن را میل کنید زیرا خواص آن دست نخورده باقی میماند
- سیب زمینی سرخ شده غیر از اینکه خاصیتی ندارد بلکه برای بدن مضر هم است زیرا سرخ کردن سیب زمینی با روغن آن را ثقیلالهضم میسازد و باعث بیماریهای مختلفه میشود.
- سیبزمینی که جوانه زد از خوردن آن خودداری کنید چون مسمومیت ایجاد میکند. نشانههای مسمومیت: سردرد، تهوع، دلپیچه، سرگیجه، ضعف ضربان قلب.
- سیبزمینی پخته شده که چندساعتی بماند فاسد میشود نباید بخورید.
- در نظر داشته باشید که از سیبزمینی بهعنوان دارو استفاده نکنید مگر این که زیر نظر پزشک یا کارشناس گیاه درمانی باشد.
- سعی کنید از اعضای سبز سیبزمینی مانند برگ و ساقه آن در مصارف داخلی (خوردن) استفاده نکنید زیرا به خاطر سولانین سمی است.
- روی سیبزمینی پخته سرکه یا آبلیمو نریزید.
- سیبزمینی پخته را در آب نگهداری نکنید چون باعث تولید میکروبی میشود که مرگآور است.نام آن میکروب ciluo protuo است.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه