خواص مواد غذايي سلامت مطالب اختصاصي

آشنايي با خواص و مضرات كيوي

در اين مقاله از 7 گنج ، شما عزيزان را با خواص و مضرات كيوي آشنا خواهيم كرد. با ما همراه شويد...

در اين مقاله از 7 گنج ، شما عزيزان را با خواص و مضرات كيوي آشنا خواهيم كرد. با ما همراه شويد…

كيوي

ارزش غذايي كيوي:

  • کیوی سرشار از ویتامینC می باشد. ویتامین ث موجود در كیوی ۲ برابر پرتقال، ۶ برابر لیمو ترش و میزان مواد مغذی آن ۸ برابر سیب است.
  • همچنین دانه‌های سیاه آن حاوی ویتامین D است.
  • كیوی همچنین دارای ویتامین A، ای ویتامین‌های ب۱، ب۲، ب۳ فولیك اسید و سایر ویتامین‌های گروه ب است.
  • كیوی از میوه‌های بسیار كم‌كالری است. در ۱۰۰گرم كیوی ۶۱ كالری وجود دارد و از جهت میزان كالری همردیف زردآلو و نارنگی است.
  • در ۱۰۰ گرم كیوی ۳۳۱ میلی‌گرم پتاسیم، ۲۶ میلی‌گرم كلسیم و۴۰ میلی‌گرم فسفر وجود دارد.
  • مقدار پتاسیم آن از موز كمتر است، اما در مقابل از میزان منیزیم بسیار بالایی برخوردار است همچنین دارای مس، آهن و فسفر است.
  • همچنین دارای کلسیم و آهن می باشد.

فوايد درماني كيوي

منبع غني ويتامين ث و آنتي اكسيدان:

  • کیوی یکی از منابع غنی ویتامین C است و می‌دانید که خوردن مواد غذایی غنی از این ویتامین، ابتلا بهسرماخوردگی را کاهش می دهد.
  • مطالعات نشان داده‌اند که هر یک عدد کیوی متوسط، 57 میلی‌گرم ویتامین C است. به این دلیل متخصصان تغذیه، این میوه را منبع عالی این ویتامین معرفی می‌کنند.
  • ویتامین C فراوان موجود در کیوی در کنار سایر املاح آن، باعث شده که کیوی را به عنوان یکی از میوه‌های بسیار مغذی و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های سودمند برای بدن بشناسیم.
  • بررسی‌ها نشان داده اند افرادی که در برنامه غذایی روزانه خود از انواع آنتی اکسیدان‌ها استفاده می‌کنند، کمتر به بیماری‌های قلبی عروقی ، سکته ی قلبی و انواع سرطان‌ها دچار می شوند و سیستم ایمنی بدن‌شان هنگام مقابله با استرس‌، قوی‌تر عمل خواهد کرد.
  • ویتامین ث موجود در كیوی موجب تقویت سیستم حفاظتی بدن می‌شود.
  • سیگاری ها به ویتامین C بیشتری نیاز دارندو زیرا مواد سمی مخصوصاً رادیکالهلی آزاد موجود در دود سیگار ویتامینها را از بین می برد. بنابراین سیگاریها باید حدود ۴۰% بیشتر ویتامین C مصرف کنند. این مقدار با خوردن ۲ عدد کیوی کسب می شود.
  • متخصصان غذایی بر این عقیده‌اند که برای پیش‌گیری از تب، ناراحتی‌های معده، بی‌حالی؛ خستگی، سرفه‌های شدید و زکام که در وجود باکتری‌ها بروز می‌کند، مصرف 150 میلی گرم ویتامین C که در میوه کیوی یافت می‌شود؛ بهترین راه است.

كيوي، ميوه اي ضد سرطان

  • کیوی به عنوان یکی از منابع ویتامین E نیز به شمار رفته و در پیشگیری از انواع سرطان ها نقش دارد.
  •  کیوی سیستم حفاظتی بدن را نیز تقویت و از بروز سرطان جلوگیری می‌کند.
  • کیوی با داشتن ویتامینC و اسید قهوه ‘ دو ماده اساسی ضد سرطان در اختیار می گذارد.
  • كيوي به واسطه دارا بودن مقادير بالاي فيبر عمل دفع ترکیبات سمی  روده بزرگ را تسريع كرده و احتمال بروز سرطان روده را به حداقل می‌رساند.

فوايد كيوي در  كلسترول و فشار خون بالا و مشكلات قلبي

  • علاوه بر ویتامین C، کیوی منبع مناسب فیبر غذایی نیز است، طوری که در هر یک عدد آن، 2/5 گرم فیبر وجود دارد.
  • بررسی‌ها نشان داده‌اند، رژیم‌هایی که فیبر غذایی بالایی دارند، نمی‌گذارند سطح کلسترول خون به حد غیرمجاز و بیمارگونه برسد و به این ترتیب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی و حملات قلبی کم می‌شود.
  • کیوی مانند قرص آسپرین موجب رقیق شدن خون شده از ایجاد پلاک در خون جلوگیری می کند. این میوه به دلیل خاصیت کاهندگی که بر سطح تری گلیسیرید دارد ‘ از غلظت خون می کاهد و از تنگ شدن عروق و بروز انواع سکته ها جلوگیری می کند.
  • خوردن این میوه برای کسانی که سابقه بیماری قلبی دارند و یا چربی خونشان بالاست، توصیه می‌شود.
  • كیوی منبع خوبی برای پتاسیم و كلسیم است. پتاسیم باعث كاهش فشار خون می‌شود.

مفید برای آسم

  • جالب است بدانید که ویتامین C در کاهش علائم بیماری آسم بسیار موثر است و مطالعات نشان داده کودکانی که در هفته ۷تا۵ عدد از این میوه مصرف می کنند دارای علائم تنفسی کمتری نسبت به کودکانی هستند که در هفته فقط ۱ عدد میل می کنند.
  • در مطالعه‌ای روی 18737 کودک ساکن مرکز و جنوب ایتالیا مشاهده شد، کودکانی که در هفته 5 تا 7 عددکیوی می خوردند، دارای مشکلات تنفسی کمتری نسبت به کودکانی بودند که فقط یک عدد از این میوه را می‌خوردند. آنها کمتر به سرفه خصوصا سرفه‌های شبانه و مزمن دچار می شدند.

مفيد براي بينايي:

  • كیوی با داشتن پیش‌سازهای ویتامین آ همچنین ویتامین ای و ث موجب حفظ سلول‌های دستگاه بینایی می‌شود.

فوايد كيوي در رفع يبوست و سلامت دستگاه گوارش:

  •  کیوی منبع مناسب فیبر غذایی نیز است، طوری که در هر یک عدد آن، 2/5 گرم فیبر وجود دارد.
  • از مهم‌ترین خواص کیوی می‌توان به خاصیت ضد یبوست بودن آن به دلیل فیبر فراوانی که دارد اشاره کرد.
  • كیوی ادرارآور است.
  • متأسفانه آنزیمهای کیوی در معده به وسیله اسید معده از بین می رود. اما اسید معده بعد از خوردن غذاهای گوشتی و لبنی زیاد‘ مقداری خنثی می شود و آنزیمهای کیوی می توانند مدت کوتاهی فعالیت کنند و این زمان کافی است تا مواد پروتئینی در اثر این آنزیمها به قطعات کوچکتری تجزیه شوند و این امر عمل هضم غذاهای سنگین را در معده و روده آسانتر می کند.
  • دانه هاي كيوي به دلیل فیبر بسیار بالایی که دارند برای افرادی که دچار یبوست هستند نقش ملین دارد و استفاده از آن قبل از خواب می تواند به حرکات دودی دستگاه گوارش کمک کند.
  • اگر کیوی بعد از غذا مصرف شود می‌تواند به هضم غذا کمک کند.
  • استحکام لثه و کاهش اسید اوریک و تری‌گلیسیرید از دیگر اثرات مصرف کیوی است.

کیوی ميوه اي ضد استرس:

  • استرس و کمبود خواب روی بدن انسان اثر می گذارد. هرکس می خواهد به این وضع دچار نشود باید در روز ۴ عدد کیوی بخورد. ۴
  •  عدد کیوی را در طول روز تقسیم کنید. مثلاً صبح‘ ظهر‘ بعدازظهرو عصر. چون بدن انسان نمی تواند ویتامین C را ذخیره کند.
  • ۳ گرم فیبـر دارد که کلستـرول را کاهش داده از سرطان جلوگیـری می کند و به کنترل انسولین کمک می نماید.
  • در مقایسه با یک عدد پرتقال هم اندازه خود ‘ ویتامین C بیشتری دارد.
  • حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان محلول در چربی است( ویتامینAوE ) که برای مبارزه با رادیکالهای آزاد مفید می باشد.
  • حاوی فیتوناتریفت هایی از جمله کاروتنوئید و فلاوونوئید است که تحقیقات نشان داده که DNA را از آسیبهای مربوط به اکسیژن محافظت می کند.
  •  حدود ۱۰% از پتاسیم پیشنهادی روزانه را داراست ( حدود ۳۰۰ میلی گرم ) .
  •  حاوی مقادیر زیادی فولات است که بدن را در مقابل بیماریهای قلبی ‘ سرطان و غیره محافظت می کند و برای شکل گیری هموگلوبین حامل اکسیژن ضروری است.

فوايد كيوي در رفع بي خوابي و بهبود كيفيت خواب:

اگر شب‌ها در رختخوابتان غلت می‌زنید و به سختی به خواب می‌روید یک ساعت قبل از خواب دو عدد کیوی میل کنید.

باید بدانید که نتیجه‌ی بررسی‌های محققان تایوانی نشان می‌دهد که خوردن کیوی آن هم شب‌ها چند تأثیر خوب روی خوابتان می‌گذارد:

  • بیداری‌های نابهنگام در طول خواب را کاهش می‌دهد.
  • کیفیت خواب را بالا می‌برد به طوری که صبح قبراق و سرحال از خواب بیدار می‌شوید.
  • مدت خواب را افزایش می‌دهد.
  • و شب‌ها احساس خواب‌آلودگی ایجاد می‌کند.

فوايد مصرف كيوي در بارداري:

  • كيوي از بهترين ميوه‌هايي است كه مصرف آن را مي‌توان به خانم‌هاي باردار توصيه كرد.
  • در صورتي كه در گروه افرادي كه به اين ميوه خوش آب و رنگ حساسيت‌ دارند، نيستيد مي‌توانيد مصرف آن را به رژيم غذايي خود اضافه كنيد.
  • كيوي سرشار از ويتامين‌ c، فيبر، آهن و كلسيم است و مي‌تواند منبع خوبي براي تامين نيازهاي غذايي زنان باردار و جنين آن‌ها باشد.
  • بنابراين مصرف اين ميوه در دوران بارداري مي‌تواند به بهبود روند خون‌سازي در زنان باردار كمك كند و ميزان كم‌خوني را در اين دوران كاهش دهد.
  •  از سوي ديگر وجود منيزيم موجود در كيوي باعث مي‌شود جذب كلسيم در بدن مادر افزايش يابد چرا كه ميزان جذب كلسيم در بدن انسان با وجود منيزيم بيشتر و بيشتر مي‌شود و اين مسئله مي‌تواند تاثير زيادي در اسكلت‌بندي و افزايش مقاومت استخوان‌ها، دندان‌ها و بدن كودك داشته باشد

مصرف كيوي در ديابت و كاهش وزن:

  • کیوی به علت خواص بالا و میزان کم قند در آن بهترین میوه زمستانی توصیه شده برای افراد دارای اضافه وزن و دیابتی‌ها به شمار می‌آید.
  • قند موجود در کیوی که از مقدار کمی فروکتوز و گلوکز تشکیل شده به آرامی در بدن متابولیز می‌شود؛ بنابراین برای افراد دارای اضافه وزن و دیابتی نیز مفید است.
  • کیوی از جمله میوه‌هایی است که انرژی کمی دارد؛ به طوری که در 200 گرم از آن تنها 100 کیلو کالری انرژی یافت می‌شود و به علت كالری پایین افرادی كه تصمیم به كاهش وزن خود دارند می‌توانند این میوه را مصرف كنند.

فوايد كيوي براي پوست:

  • خوردن سه وعده از میوه‌هایی چون کیوی و سبزی‌جاتی چون کلم می‌تواند در رنگ پوست تأثیر گذار باشد.
  • با استفاده از کیوی پوستتان به خوبی تمیز شده, خاصیت ارتجاعی بیشتری پیدا کرده و تازه و جوان می شود. در ادامه شش ماسک خانگی کیوی را برای پوست معرفی می کنیم.

ماسکی برای پوست های خشک

  • یک قاشق غذاخوری آب کیوی, یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک زرده تخم مرغ را با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالید. پس از 15 دقیقه ماسک را توسط یک اسفنج پاک کنید.
  • آب کیوی سبب افزایش گردش خون می شود و به لطلافت و آرامش پوست و تغذیه مناسب آن نیز کمک می کند.

ماسکی برای انواع پوست

  • یک عدد کیوی, دو قاشق غذاخوری ماست ساده, یک قاشق غذاخوری آب پرتقال, یک قاشق غذاخوری روغن بادام و یک فنجان هویج له شده را با یکدیگر مخلوط کنید تا خمیری بدست آید. ماسک را روی صورت قرار دهید و صبر کنید تا کاملا خشک شود؛ سپس با آب سرد آبکشی کنید.

ماسک تمیز کننده

  • یک عدد کیوی را خوب ورز داده و روی صورت قرار دهید و پس از 15 دقیقه شسته و با تونر کاملا پاک کنید؛ سپس از کرم روزانه تان استفاده کنید.

ماسک توت فرنگی و کیوی برای انواع پوست

  • به پنج تا شش عدد توت فرنگی, یک کیوی و نصف یک خیار پوست کنده نیاز دارید. توسط دستگاه غذاساز خمیر نسبتا شلی از این مواد تهیه کنید. اگر خمیر زیادی شل بود, یک قاشق چایخوری آرد جوی دو سر را به آن اضافه کنید تا جایی که به صورت بچسبد.
  • خمیر را روی نقاط دلخواه صورت و گردن بمالید و برای لایه برداری به آرامی ماساژ دهید. به مدت پنج تا 10 دقیقه پوست را به حالت خود رها کنید؛ سپس با آب گرم بشویید.

ماسک تغذیه کننده

  • نصف یک موز را به همراه یک عدد کیوی به دقت خمیر کنید.
  • سپس دو قاشق غذاخوری ماست طبیعی را به آن بیفزایید. ماسک را 15 تا 20 دقیقه روی صورتتان بگذارید؛ سپس با آب گرم آبکشی کنید. در انتها نیز صورتتان را با یک لوسیون پاک کنید.

پاک کننده پوست های چرب

  • این پاک کننده سبک و خنک کننده را در هنگام نیاز تهیه کنید و بلافاصله به کار ببرید.
  • نصف یک کیوی, 15 میلی گرم ماست ساده, 5 میلی گرم شیر بدون خامه, 5 میلی گرم عسل شفاف, 5 میلی گرم آرد جوی دو سر و یک قطره روغن اسانسی اسطوخودوس را توسط مخلوط کن آن قدر بزنید تا یک دست شود. ماسک را توسط پارچه کتان به آرامی روی صورت و گردن بمالید؛ سپس آبکشی کرده و از تونر و مرطوب کننده استفاده کنید.

كيوي را با پوست بخوريم يا بدون پوست؟

  • یکی از سوالاتی که این روزها در مورد مصرف کیوی مطرح می باشد این است که بهتر است کیوی را با پوست بخوریم یا پوست کنده؟ نکته مهمی که درباره این میوه وجود دارد، امکان ابتلا به حساسیت در اثر مصرف آن است.
  •  به عبارت ساده‌تر امکان ایجاد حساسیت به خوراکی‌هایی که بومی یک منطقه خاص نیستند اما در آن منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرند، وجود دارد.
  • به همین دلیل هم ممکن است برخی از ما ایرانی‌ها به ترکیب‌های موجود در کیوی که بومی کشور خودمان نیست، حساسیت داشته باشیم.
  •  این مسئله حساسیت، در مورد پوست کیوی هم به شدت مطرح است.
  • یعنی از آنجا که پوست کیوی به دلیل جنس و شکل خاص خود ممکن است حاوی بسیاری از مواد آلرژن باشد، بنابراین امکان ایجاد حساسیت پوستی به شکل خارش یا حتی حساسیت خوراکی به پوست کیوی، چندان دور از انتظار نخواهد بود
  •  به همین دلیل هم از طرف برخی کارشناسان توصیه می‌شود پوست کیوی را پیش از مصرف آن بگیرید.
  • از طرفی بد نیست بدانید مقداری فیبر، انواع ویتامین و حتی پروتئین در پوست برخی از میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارد و به همین دلیل توصیه می‌شود بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها را با پوست مصرف کنید.
  • در مورد کیوی ممکن است ترکیب‌های مختلفی مانند ترکیب‌های فیبری موجود در پوست آن باعث ایجاد حساسیت شوند و این حساسیت هم خودش را با دل‌درد یا سوءهاضمه پس از مصرف میوه نشان دهد بنابراین این به بدن شما بستگی دارد که بتوانید آن را با پوست میل کنید یا نه.
  • مصرف کیوی با پوست برای افرادي كه دستگاه گوارش حساسي دارند توصيه نميشود.

فوايد پوست كيوي:

  • بخش عمده ویتامین E، در پوست کیوی موجود است، بنابراین توصیه می‌شود که اگر به این میوه یا پوست آن حساسیت ندارید، آن را به خوبی شسته و با پوست مصرف نمایید.
  • نکته مهم این است که بخش عمده ویتامین E، در پوست کیوی موجود است، بنابراین توصیه می‌شود که اگر به این میوه یا پوست آن حساسیت ندارید، آن را به خوبی شسته و با پوست مصرف نمایید.

نكات مهم در انتخاب و نگهداري كيوي:

  • هنگام خرید این میوه آن را در میان انگشتان خود قرار دهید و در صورتی که بر اثر فشار جزئی ‘ نرمی زیر دستان خود احساس کردید از خرید آن صرفنظر کنید.
  •  این میوه را می توانید در دمای اتاق نگهداری کرده و به مدت چند روز ذخیره کنید.
  • هرگز این میوه را کنار سیب ‘ گلابی و سیب زمینی قرار ندهید زیرا از این میوه ها گازی متصاعد می شود که موجب رسیدن بیش از حد این میوه می شود.اما اگر نارس باشد می توان ان را در کنار میوه های ذکر شده قرار داد تا فرایند رسیدن تسریع شود.
  • هرگز به اندازه میوه توجه نکنید و تصور نکنید میوه بزرگتر ارزش تغذیه ای بیشتری دارد.
  • كیوی طلایی دارای پوستی نرم و برنزی رنگ بوده و گوشت آن به رنگ طلایی است. ارزش تجاری این نوع كیوی از انواع سبز بیشتر است.
  • كیوی را می‌توانید حلقه كرده و خشك كنید و به جای خوردن چیپس، كیوی خشك شده میل كنید.

تذكرات مهم:

  • کیوی دارای مقادیر زیادی آنزیم حل کننده پتاسیم به نام پاپایین است که از نظر تجاری برای نرم کردن گوشت مفید است اما احتمال دارد برای برخی افراد آلرژی زا باشد. بویژه افرادی که به آناناس حساسیت دارند مستعد حساسیت به این میوه نیز هستند. این آنزیم با پختن میوه به سرعت از بین می رود
  • استفاده از کیوی خام در دسرهای حاوی شیر یا هر فراورده لبنی دیگر نامناسب است زیرا این آنزیم در عرض چند دقیقه در حالیکه بوی بسیار بدی تولید می کند شروع به حل کردن پروتئین شیر می نماید.

مضرات كيوي:

  •  كیوی خام نیز دارای مقادیر زیادی آنزیم به نام پاپایین است كه از نظر تجاری برای نرم كردن گوشت مفید است، اما احتمال دارد برای بعضی از افراد آلرژ‌ی‌زا باشد. بویژه افرادی كه به آناناس حساسیت دارند مستعد حساسیت به این میوه هم هستند.
  • كیوی دارای اگزالات است. این تركیب می‌تواند موجب سنگ كلیه شود. به این علت این میوه برای افرادی كه مستعد سنگ كلیه و سنگ كیسه صفرا هستند باید با احتیاط مصرف شود.
  • کیوی میوه‌ای صفرابر است و به همین دلیل مصرف زیاد آن برای افرادی که سنگ صفرا دارند توصیه نمی‌شود.
  • اگزالات موجود در كیوی مانع جذب كلسیم می‌شود. به این علت بهتر است ۲ تا ۳ ساعت قبل و بعد از مصرف لبنیات این میوه را میل نكنید تا مانع جذب كلسیم نشود.
  • مصرف کیوی با پوست برای افرادي كه دستگاه گوارش حساسي دارند توصيه نميشود.
  • زياده روي در مصرف کیوی می‌تواند برای دستگاه گوارش مشکلاتی ایجاد کند.
  •  مصرف کیوی برای کودکان زیر یکسال توصیه نمی‌شود و  ممکن است حساسیت زا باشد.

اگر مقاله فوق را مفيد ميدانيد با دوستان خود به اشتراك بگذاريد…

گردآوري، ويرايش و تنظيم: گروه 7 گنج

اختصاصي گروه 7 گنج

WWW.7GANJ.IR

*** كپي برداري تنها در صورت لينك فعال به اين صفحه مجاز مي باشد.

برچسب ها

یک دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • واقعا عالی و کامل بود از توضیحات شما در بیان تمام مزایا و معایب ی این میوه به ویژه در دوران بارداری متشکرم.خدا قوت

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی