خانه » سلامت » خواص مواد غذايي » آشنایی با خواص و مضرات دارچین

تبلیغات

خواص مواد غذايي داروهاي گياهي و طب سنتي سلامت مطالب اختصاصي

آشنایی با خواص و مضرات دارچین

با ما همراه شويد تا با خواص بي شمار و البته موارد احتياط و مضرات دارچين بيشتر آشنا شويد...
با ما همراه شوید تا با خواص بی شمار و البته موارد احتیاط و مضرات دارچین بیشتر آشنا شوید…
دارچین

ارزش غذایی دارچین

 

بر طبق دپارتمان کشاورزی ایالات متحده، ۱۰ گرم دارچین حاوی:

  • ۲۴.۷ کیلوکالری انرژی
  • ۰.۱۲ گرم چربی
  • ۸.۰۶ گرم کربوهیدرات
  • ۰.۴ گرم پروتئین می‌باشد.

خواص درمانی دارچین:

  • یک قاشق مرباخوری پودر دارچین به اندازه یک لیوان آب انار حاوی آنتی اکسیدان است.
    ▪ دارچین سرشار از کلسیم، آهن، ویتامین C،K، منگنز و فیبر است.
  • عفونت های قارچی. برطبق انستیتوی ملی سلامت آمریکا، سینامالدئید (یک ماده شیمیایی موجود در دارچین سنا) می‌تواند در مقابله با عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند.
  • استنشاق روغن دارچین، تمرکز ذهنی و حافظه را بهبود می بخشد.
  • برای پیشگیری از فاسدشدن گوشت به عنوان نگهدارنده استفاده می شود.
  • پاشیدن مخلوطی از روغن دارچین، میخک، اکالیپتوس، لیمو و رزماری ۹۹درصد باکتری های موجود در فضا را از بین می برد.
  • افزودن آن به چای، گرفتگی سینه و مجرای تنفسی را التیام می بخشد.
  •  افزودن آن به چای و سوپ حالت تهوع را کاهش می دهد.
  • در برخی بیماران مبتلا به آسم و دارای خلط غلیظ در سینه مفید می‌باشد.
  • بیماری آلزایمر. برطبق تحقیقات جدید، مواد موجود در دارچین می‌تواند از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کرده و یا سرعت پیشرفت این بیماری را کم نماید.
  • اچ آی وی. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که دارچین می‌تواند بصورت بلقوه برضدویروس اچ آی وی، مفید باشد. کاراترین نوع دارچین بر علیه ویروس اچ آی وی ۱ و ۲ نوع چینی (سنا) آن می‌باشد.
  • بیماری ام اس (Multiple Sclerosis). دارچین می‌تواند پیشرفت بیماری ام اس را کاهش داده و بجای بعضی از داروهای گران قیمت که برای این بیماری استفاده می‌شوند، مصرف شود.
  • یکی از خواص دارچین به دلیل طبیعت گرم آن، افزایش‌دهنده قوای جنسی است.
  • کاهش اثرات منفی غذاهای پرچرب. رژیم غذایی پر دارچین می‌تواند اثرات منفی خوراکیهای پرچربی را کاهش دهد.
  • دارچین، به جز درمان اختلال های گوارشی، خاصیت آرامش بخشی دارد.
  • دارچین قند و کلسترول خون را کنترل می کند و از آن برای درمان سوء هاضمه، درد و نفخ معده و اسهال استفاده می شود.
  • افرادی که آلرژی دارند نباید از مصرف دارچین در غذاهای خود پرهیز کنند زیرا موجب تشدید آلرژی نمی شود.
  • دارچین، رمز جوانی است، مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می دارد .
  • بهترین دارو برای دردهای عضلانی است .
  • به عنوان تب بر استفاده می شود.
  • دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد که آن هم قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است. اگر حس می کنید ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچین را فراموش نکنید.
  • حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است.
  •  اثر آرام کننده و شاد کننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است. در حقیقت می‌توان گفت دارچین، والیوم گیاهی است، زیرا در دارچین ماده ای به نام Cinnamodehyde وجود دارد که روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش دارد.
  •  دارچین رگ ها را باز می‌کند و باعث بهبود گردش خون می‌شود.
  • برخی تحقیقات نشان دهنده تاثیر مثبت دارچین در کاهش فشار خون بوده است.
  • دارچین دارای خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری هاست و حتی می‌توان گفت که اثری مشابه پنی سیلین و آنتی بیوتیک دارد.
  • استفاده روزانه از عسل و پودر دارچین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را از حمله باکتری و ویروس محافظت می‌کند.
  • دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کنندۀ عمل هضم غذا و جریان گردش خون به کار می‌رود.
  • همچنین، به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف می‌شود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار می‌رود.
  •  از دارچین برای رفع سوءهاضمه، به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده می‌شود.
  • مصرف عسل و پودر دارچین علاوه بر درمان درد و نفخ معده ، زخم معده را نیز درمان می‌کند.
  • نیرو بخش و مقوی است و برای خفقان، وسواس، وحشت و جنون و تقویت معده و کبد و رفع بدبویی دهان، قطع سرفه های رطوبی، تنگی نفس بسیار مفید است. خوردن دم کرده آن با سرکه و مصطکی برای سکسکه رطوبی نافع است. ضماد آن برای رعشه و رفع تب و لرزهای بلغمی و سوداوی و تسکین درد آن مفید است.
  •  دارچین علاوه براین همه خواص، طعم بسیار خوبی نیز دارد. برای اینکه بیشتر از طعم و خاصیت درمانی دارچین بهره ببرید، می‌توانید موقع دم کردن چای، مقداری از پوست آن را در داخل قوری بریزید تا همراه با چای دم بکشد.

مصرف دارچین در دیابت:

  • تازه ترین تحقیقات نشان می‌دهد بیماران مبتلا به دیابت می‌توانند با افزودن کمی دارچین به رژیم غذایی خود به حفظ سلامت بدنشان کمک کنند.
    در یک مطالعه بیماران دیابتی که به مدت ۴۰ روز، روزانه یک گرم دارچین به رژیم غذایی معمول خود افزودند، میزان قند خون، کلسترول و چربی‌های خونشان تا ۳۰ درصد کاهش یافت و کاهش میزان کلسترول ، قند و چربی خون در بیماران دیابتی تاثیر مفیدی در بهبود سلامتی دارد.
    وقتی بدن حساسیت خود را نسبت به هورمون انسولین از دست می‌دهد، دیابت نوع دوم بروز می‌کند. انسولین قند را از خون به سلول های بدن منتقل می‌کند تا به عنوان انرژی مورد استفاده قرار گیرد، بنابراین وقتی بدن به انسولین پاسخ ندهد، مقدار قند یا گلوکز در خون بالا می‌رود و منجر به خستگی و تاری دید می‌شود.
    افزایش قند خون در دراز مدت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ، نارسایی کلیوی و نابینایی را افزایش دهد.
    افزودن مقدار کمی دارچین به چای ، آب پرتقال یا غلات مفید است. با جوشاندن آب با یک تکه دارچین به راحتی می‌توان چای دارچینی نیز تهیه کرد.
    دارچین همچنین از بروز دیابت نوع دوم در افراد در معرض خطر جلوگیری می‌کند.
    دارچین حاوی برخی مواد است که مصرف زیاد آن می‌تواند سمی باشد بنابراین در مصرف این ماده غذایی باید دقت کرد.
    در این مطالعه ۶۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع دوم روزانه ۱، ۳ یا ۶ گرم دارچین یا معادل آن آرد گندم ( به عنوان دارونما ) مصرف کردند. آرد گندم و دارچین به شکل کپسول استفاده می شد.
    میزان گلوکز، چربی و کلسترول تمام بیمارانی که دارچین مصرف کردند تا ۳۰ درصد کاهش یافت، اما هیچگونه تغییری در کسانی که دارو نما دریافت کردند مشاهده نشد.
  • دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلول ها را بهبود می‌بخشد. دارچین تقریبا هیچ کالری ندارد، به همین خاطر دیابتی‌ها بدون خطر چاق شدن می‌توانند با افزودن دارچین طعم مطبوعی به غذای خود بخشند.هر گرم دارچین کمتر از ۳ کالری دارد که بسیار اندک است.
    تحقیقات قبلی نشان داده بود که دارچین ظاهرا به سلول های چربی در تشخیص و واکنش به انسولین کمک می‌کند.
    مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نیز نشان داده بود که دارچین سوخت و ساز گلوکز را حدود بیست برابر می‌کند.

مصرف دارچین در کاهش وزن:

  • افرادی که مخلوط عسل و دارچین را نوشیده‌اند اظهار کم‌اشتهایی و بی‌میلی نسبت به کربوهیدرات‌ها را تجربه کرده‌اند.  اضافه‌کردن عسل و دارچین به رژیم غذایی می‌تواند راهی دلپذیر برای کنترل این عارضه و کمک خوبی برای کاهش وزن باشد.
  • نصف این چای را قبل از خواب و باقیمانده آن را صبح بنوشید.
  • از آنجایی که ممکن است این چای باعث کاهش قند خون شود، بهتر است بیماران در مورد مصرف آن با پزشک معالج خود مشورت کنند.

 

کاربردهای آرایشی – بهداشتی:

  • دهانشویه: ۱ قاشق چایخوری پودر دارچین را با نصف قاشق چایخوری پودر میخک مخلوط کرده و مسواک تر را به آن آغشته کنید. سپس آنرا به دندان‌ها و داخل دهان بکشید و این عمل را روزی یک مرتبه تکرار کنید.
  • سفید کننده و جرم گیر دندان: یک قاشق مربا خوری پودر دارچین را با ۲ قاشق مرباخوری کف دریا (نام گیاه دارویی است) مخلوط کرده و خوب هم بزنید، روزی ۲ مرتبه ابتدا مسواک را تر کرده و به پودر حاصل آغشته کنید سپس آن را به دندان‌ها بکشید.

دمنوش دارچین:

  • مواد لازم: چوب دارچین خردشده دو قاشق غذاخوری، عسل دو قاشق مرباخوری به ازای هر لیوان، آب جوش ۳ لیوان.
  • طرز تهیه: دارچین را بشویید و سپس به همراه آب جوش در قوری چینی بریزید و روی حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه الی یک ساعت دم کنید. سپس دم کرده را در یک لیوان و یا فنجان بزرگ بریزید، عسل را به آن بیفزایید و هم بزنید تا کاملاً حل شود و به آرامی آن را میل کنید.
  • خواص: این نوشیدنی برای ناراحتی های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن بسیار مفید است.

ملاحظات:

  • دارچین پودرشده در ظرف پلاستیکی نگهداری نشود.
  • هرچه پوست دارچین کهنه‌تر باشد اسانس کمتری خواهد داشت.

مضرات دارچین:

  • دارچین به دلیل داشتن طبیعت گرم می‌تواند در افراد گرم مزاج با عوارضی چون خشکی پوست، خارش بدن، گرگرفتگی، خارش گوش و گلو و … همراه باشد، لذا باید با توجه به مزاج مصرف شود.
  • مصرف مقادیر زیاد دارچین،‌ باعث تپش قلب،‌ بی‌خوابی و افسردگی می‌شود.
  • اثرهای مضر مصرف زیاد دارچین، عبارت است از، التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و سوزش معده. دارچین، از لخته شدن خون جلوگیری می کند اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکل های خونی و گردش خون می شود به ویژه اگر با داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود مصرف شود مشکل را ۲ برابر می کند.
  • اکثر متخصصین زنان و زایمان توصیه می کنند زنان باردار از مصرف دارچین و فراورده های آن در طول دوران بارداری، حتی به مقدار خیلی کم خودداری نمایند. چرا که می تواند منجر به زایمان زودرس شود.
  • به طور کلی مصرف ادویه ها از جمله دارچین در دوره شیردهی باعث ناراحتی معده نوزاد می شود و باید محدود شود. معده درد، اسهال یا استفراغ نشانه این است که سیستم گوارشی کودک به این نوع غذاها حساس است.

 

میزان مصرف توصیه شده آن

  • بعضی از محققان مصرف روزانه ۲ تا ۴ گرم پودر دارچین را توصیه می‌نمایند و بعضی دیگر معتقدند این مقدار باید بین ۱ تا ۶ گرم دارچین باشد، با اینحال توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه دارچین می‌تواند مسموم کننده باشد.

نوشته شده توسط گروه ۷ گنج- اختصاصی ۷ گنج

برگرفته از منابع مختلف پزشکی و طب سنتی

www.7ganj.ir

برچسب ها
loading...
کانال تلگرام هفت گنج

۱۹ دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • ضمن سپاسگذاری از متن بسیار عالی که با جزئیات قرار دادید خواستم به اطلاع برسونم که کف دریا گیاه نیست و در بدن ماهی مرکب به شکل استخوانی صاف قرار داره و از آسیاب نمودن او قطعا مقادیر زیادی پودر کلسیم و… استخراج میشه
    دلیل اینکه به این نام معروف هست هم اگر علاقه مند بودید که بنده عرض خواهم کرد
    عذرخواهی بنده رو بپذیرید

  • سلام
    من مبتلا به بیماری ام اس هستم و قصد دارم بر اساس توضیحات شما از دارچین و عسل استفاده کنم ولی از اینجا که نوشته باعث تقویت سیستم ایمنی میشه میترسم استفاده کنم چون راه مقابله با این بیماری سرکوب سیستم ایمنی هست در صورتی که دارچین باعث تقویت سیستم ایمنی میشه
    لطفا من رو راهنمایی کنید

    • درود بر شما دوست عزیز،
      لطفا قبل از استفاده از داروهای گیاهی حتما با پزشک متخصص خودتان مشورت کنید، استفاده خودسرانه از داروهای گیاهی برای افراد بیمار و در حال استفاده از داروهای شیمیایی ممکن است خیلی خطرناک باشد.
      در ضمن بیماری ام اس بر اثر عوامل مختلفی بوجود می آید که بعضی از آنها به آسانی قابل برگشت است. لطفا مصرف هر گونه قند مصنوعی (اسپارتام) را قطع کنید. این قند در اکثر آدامس های موجود در بازار و در نوشابه های رژیمی استفاده می شود. خیلی از بیماران ام اس پس از قطع مصرف قند مصنوعی خود بخود درمان می شوند.
      پیروز باشید

    • من هم مبتلا به ام اس هستم، دارچین و عسل رو پزشکان طب سنتی هم توصیه می کنند برای این بیماری ، همچین ارده و شیره انگور عالی هستند سعی کنید در رژیم غذاییتون استفاده کنید حتما.

  • سلام دوستان
    میخوام یه صبحانه عالی با دارچین پیشنهاد کنم
    کرنفلکس فیتنس + شیر کم چربی + عسل + دارچین
    مقدار کرنفلکس، شیر و عسل به سلیقه خودتون بستگی داره اما پودر دارچین رو بیشتر از یک قاشق چای خوری استفاده نکنید درضن تو خرید عسل خیلی دقت کنید چون عسل صنعتی سمه و متاسفانه هیچ نظارتی روش نیست
    امیدوارم خوشتون بیاد ازین صبحانه سالم و خوشمره
    من که عاشقشم

  • با سلام و خسته نباشید دمنوش دارچین خیلی عالی بود برای کاهش و تنظیم فشار و قند خون در بیمار قلبی باتشکر.

  • سلام خدمت شما. تو این بخش خوندم که دارچین میتونه کمک کنه به ققوای جنسی. من از زود انزالی رنج میبرم میشه ی معجونی یا ی ترکیبی رو بهم پیشنهاد بدید ممنون میشم اگه به ادرس ایمیلم بفرستید. heydarali.fallahi@gmail.com

  • من عاشق بو و طعم دارچین هستم به طوریکه روزی را بدون دارچین سپری نمیکنم. دیوانه وار طعمش رو دوست دارم به همین خاطر درخوردنش افراط میکنم و الان فهمیدم زیاد از حد هم ضرر دارد چه کارکنم نمیتونم ازش دل بکنم????????????

  • سلام من کم خونی شدید دارم طبع من هم سرد است و می خواهم لاغر شوم…. از دمنوش استفاده کنم یا چای دارچین ؟ لطفا منو راهنمایی کنید ….

    • سلام من از روی پیشنهادی که بعضی از عزیزان داده بودنداز دارچین وعسل استفاده کردم برای کاهش وزن عالی بود من در عرض یک ماه ۲/۵ کیلو وزن کم کردم معجزه میکنه البته احتیاج‌ به رژیم ندارد فقط پور خوری نکنید در حد سیری غذا بخورید وزیاد هله هوله مصرف نکنیدنتیجه صددرصد است

  • با سلام
    من مدت یک سال از دارچین استفاده کردم
    واقعا معجزه اسا عمل میکنه
    من نزدیک به بیست کیلو لاغر شدم. هنوز باورم نمیشه
    دارچین رو برای کنترل قندم مصرف کردم اما لاغرم کرد
    از این بابت خیلی خوشحالم

    • بستگی به مقدار مصرف روزانه شما دارد ، علائم زیاده روی در مصرف دارچین هم در مقاله ذکر شده، چنانچه هیچ یک از نشانه ها رو ندارید مشکلی نیست. ولی در کل روزانه بیشتر از ۶-۵گرم مصرف نکنید