خواص مواد غذايي سلامت

آشنايي با خواص و مضرات گوشت بوقلمون

بوقلمون هم دارای گوشت سفید و کم چربی در ناحیه سینه و هم دارای گوشت تیره و قرمز در قسمت‌های ران است.بسیاری از افراد جامعه با خواص گوشت بوقلمون آشنا نیستند. اگر شما هم از خواص و مضرات اين نوع گوشت اطلاعي نداريد با ما همراه شويد...
تقویم فارسی اندروید

بوقلمون هم دارای گوشت سفید و کم چربی در ناحیه سینه و هم دارای گوشت تیره و قرمز در قسمت‌های ران است.بسیاری از افراد جامعه با خواص گوشت بوقلمون آشنا نیستند. اگر شما هم از خواص و مضرات اين نوع گوشت اطلاعي نداريد با ما همراه شويد…

گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون

خواص گوشت بوقلمون

  • بوقلمون دارای چربی  کم و پروتئین بالایی است. بوقلمون دارای آهن، روی، فسفر، پتاسیم و ویتامین های B است.
  • بوقلمون هم دارای گوشت سفید و کم چربی در ناحیه سینه و هم دارای گوشت تیره و قرمز در قسمت‌های ران است.
  • جالب اینجاست که به دلیل بافت خاصی که گوشت بوقلمون دارد برخلاف برخی پروتئین‌ها هنگام طبخ حجم خود را از دست نمی‌دهد و کم‌ترین میزان چربی اشباع و کلسترول را در مقایسه با گوشت قرمز دارد. در عین حال منبع غنی از انواع ویتامین B و ویتامین A است.
  • همچنین املاحی مانند منیزیم، مس، آهن، روی، پتاسیم و سلونیوم در این ماده غذایی به وفور یافت می‌شود.
  • مصرف گوشت بوقلمون به ویژه در فصل سرما برای کودکان و سالمندان بسیار مناسب است.
  • به دلیل اسید آمینه موجود در گوشت بوقلمون این ماده غذایی می‌تواند از تجمع سرب و جیوه در بدن جلوگیری کرده و به عملکرد کبد برای دفع سموم بدن کمک کند.
  • ۱۵۰گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیک موردنیاز روزانه را تأمین می کند. همچنین منبع خوبی از پروتئین، سلنیوم، روی و پتاسیم و ویتامین های B۱ B۳ B۶ و B۱۲ و اسیدآمینه تریپتوفان است.

حال هر یک از اثرات مفید گوشت بوقلمون بر سلامتی بدن را به طور جداگانه برایتان توضیح می دهیم:

پيشگيري و درمان كم خوني:

  • همچنین به دلیل وجود هموگلوبین زیاد در ران بوقلمون مصرف آن برای افرادی که کمبود آهن دارند بسیار مفید است و توصیه می‌شود.

جلوگیری از سرطان:

  • اسیدآمینه تریپتوفان برای فعالیت سلول های T لازم است. سلول های T یک نوع از سلول های سیستم ایمنی بدن هستند که سلول های سرطانی را از بین می برند. در فقدان تریپتوفان، سلولT فعال می میرند.

ایجاد آرامش و مقابله با افسردگي:

  • ناقلین عصبی از اسیدهای آمینه تشکیل می شوند و ناقل عصبی به نام «سروتونین» از اسیدآمینه تریپتوفان تشکیل شده است. سروتونین باعث سرحالی و آرامش در بدن می شود. لذا مصرف غذاهایی مثل بوقلمون باعث سرحالی می شود.
  • از طرف دیگر به دلیل نوعی مواد خاص به نام اسیدآمینه تریپتوفان در گوشت بوقلمون به افرادی که مبتلا به افسردگی هستند توصیه می‌شود تا از این ماده غذایی مصرف کنند چرا که به صورت گذرا و کوتاه‌مدت موجب آرامش و سرحالی در این افراد می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن

  • مدارک زیادی وجود دارد که نشان می دهد اسیدآمینه تریپتوفان، نقش اساسی در سیستم ایمنی بدن به عهده دارد. یک مطالعه روی موش ها نشان داد که متابولیت های تریپتوفان (مولکول های ناشی از تجزیه تریپتوفان در بدن) اثر داروهایی را دارند که برای کاهش علائم بیماری ام اس استفاده می شوند. بیماری ام اس یک نوع بیماری مربوط به سیستم ایمنی بدن است.
  •   همچنين به دلیل وجود ویتامین A در این نوع گوشت نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد

افزایش هورمون تستوسترون

  • پروتئین موجود در گوشت بوقلمونی که به طور طبیعی (بدون استفاده از مواد شیمیایی و هورمونی) پرورش داده شده است، میزان هورمون تستوسترون را در بدن آقایان، درحد مطلوب نگه می دارد.
  • ولی هورمون هایی که در پرورش بوقلمون های صنعتی استفاده می شوند، تولید هورمون استروژن (هورمون زنانه) را افزایش و هورمون تستوسترون را کاهش می دهند.

بهبود کم خوابی

  • اسیدآمینه تریپتوفان نقش مهمی در خوابیدن دارد و باعث بهبودخواب در مبتلایان به بی خوابی مزمن می شود.

پيشگيري از پوكي استخوان:

  • گوشت بوقلمون از پوکی استخوان جلوگیری می کند و همچنین سبب افزایش گلبول قرمز خون می شود.

فوايد گوشت بوقلمون در بارداري :

  • مصرف ۱۵۰ گرم گوشت بوقلمون در روز نیمی از اسیدفولیک بدن را تأمین می‌کند و مصرف متعادل آن برای مادران باردار بسیار مفید است.

مصرف گوشت بوقلمون در كودكان:

  • گوشت بوقلمون به عنوان منبعی سرشار از فسفر (14 درصد در 100 گرم گوشت) و پتاسیم (7 درصد در 100 گرم گوشت)، ماده غذایی مناسبی برای کودکان محسوب می‌شود.

مصرف گوشت بوقلمون در ديابت و كبد چرب:

  •  گوشت بوقلمون به دلیل دارا بودن چربی‌های اشباع شده کم، پروتئین بالا و درصد کربوهیدرات پایین موجب پایین آوردن گلاتین اندکس شده و در نتیجه برای بیماران دیابتی فاقد کلسترول بالا مفید است. همچنین به علت درصد بسیار کم چربی‌های اشباع شده در این گوشت، مصرف آن برای افرادی که دارای کبد چرب هستند مناسب است.

مصرف گوشت بوقلمون در افراد داراي كلسترول بالا:

  • مصرف گوشت بوقلمون به دلیل کلسترول بالای این گوشت (بین 12 تا 14 درصد) مصرف گوشت بوقلمون برای افراد با کلسترول بالا مضر است و افراد داراي كلسترول بالا ميتوانند از قسمت هاي  روشن تر گوشت بوقلمون که بدون پوست بوده و دارای چربی، چربی اشباع و کلسترول کمتری است استفاده كنند.
  • اگر سینه مرغ و بوقلمون را مقایسه کنیم، میزان پروتئین موجود در گوشت مرغ بیشتر بوده و از نظر میزان کلسترول، گوشت مرغ بدون پوست، کلسترول بسیار پایین‌تری نسبت به گوشت بوقلمون دارد. از این رو، با در نظر گرفتن اين تفاوت، استفاده از گوشت مرغ براي بيماران داراي كلسترول بالا توصیه می‌شود.

نكات مهم در مصرف گوشت بوقلمون:

  • این نکته در مورد گوشت بوقلمون حائز اهمیت است که قسمت تیره گوشت بوقلمون چربی بیشتری نسبت به قسمت گوشت سفید آن دارد، بنابراین بهتر است افراد دارای فشار خون و چربی بالا از قسمت گوشت سینه آن استفاده کنند.
  • تقریباً تمامی چربی بوقلمون در پوست آن است. همچنین گوشت تیره رنگ آن چربی بیشتری از گوشت روشن تر (سفید) آن دارد. از قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامی پوست آن را جدا کنید.

 

مضرات گوشت بوقلمون:

  • گوشت بوقلمون در مقایسه با گوشت مرغ ارزش غذایی بالاتری ندارد و مصرف آن به بیماران قلبی توصیه نمی‌شود.
  • همچنین گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است که بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی بهتر است با احتیاط بیشتر از آن استفاده کنند.
  • گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است، لذا مبتلایان به نقرس باید آن را به میزان خیلی کم مصرف کنند.
  • همچنین افراد مبتلا به چربی خون بالا بهتر است گوشت روشن تر آن را مصرف کنند.

 

گردآوری شده توسط گروه 7 گنج – اختصاصي 7 گنج

www.7ganj.ir

*** كپي برداري بدون لينك فعال به 7 گنج مجاز نيست.

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی