گوجه فرنگی از دسته سبزیجات سرد است. این سبزی برای تقویت بینایی بسیار مفید و موثر است همچنین به رشد و ترمیم استخوان ها بخصوص در کودکان کمک زیادی میکند...
گوجه فرنگی از دسته سبزیجات سرد است. این سبزی برای تقویت بینایی بسیار مفید و موثر است همچنین به رشد و ترمیم استخوان ها بخصوص در کودکان کمک زیادی میکند. کسانی که درد های عصبی دارند میتوانند با مصرف این میوه تا حد زیادی درد خود را تسکین دهند.
ارزش غذایی گوجه فرنگی:
- گوجه فرنگی سرشار از ویتامینهای C و A ، اسیدفولیك یا بتا كاروتن و مقدار كمی ویتامینهای گروه B شامل B1، B2، B3، B5 و همچنین دارای مواد معدنی مختلف شامل كلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، كمی آهن، مس و روی نیز هست.
خواص درماني گوجه فرنگي:
- خوردن گوجهفرنگي براي بيماري تصلب شرايين مفيد است.
- كساني كه غلظت خون دارند از گوجهفرنگي استفاده كنند.
- كساني كه آب مرواريد دارند از گوجهفرنگي استفاده كنند.
- كساني كه درد مفاصل دارند از گوجهفرنگي استفاده كنند.
- كساني كه يبوست دارند قبل از غذا يك گوجهفرنگي بخورند.
- گوجهفرنگي به رشد قد كمك ميكند.
- كساني كه سنگ كليه و مثانه دارند ميتوانند از آب گوجهفرنگي استفاده كنند.
- گوجهفرنگي جهت درمان سياتيك مفيد است.
- براي مسلولين آب گوجهفرنگي يك نوشيدني خوبي است.
- گوجهفرنگي پاك كننده خون است.
- گوجهفرنگي زياد بودن چسبندگي خون را از بين ميبرد.
- گوجهفرنگي دفع كننده رسوبات ادراري و صفراوي است.
- براي درمان خستگي مفرط از گوجهفرنگي استفاده كنيد.
- گوجهفرنگي از شب كوري جلوگيري ميكند.
- گوجهفرنگي از پيري زودرس جلوگيري ميكند.
- مصرف گوجهفرنگی سبب کاهش ابتلا به سرطان لوزالعمده و پروستات می شود. اثر گوجه فرنگی در این بیماریها به لیکوپن آن نسبت داده می شود. اگر چه مصرف آن را همراه با سایر سبزیها از جمله کلم بروکلی توصیه می کنند و احتمال مکمل بودن این سبزیها و تأثیر همزمان آنها در درمان بیماری وجود دارد. علاوه بر سرطان لوزالمعده و پروستات، تأثیر گوجه فرنگی در درمان سرطانهای ریه ، معده و سایر انواع آن نیز مورد بحث و تحقیق است.
- لیکوپن گوجه فرنگی، آنتیاکسیدانی است که مانع ایجاد کلسترول بد خون می شود و به همین دلیل از بروز حملات و بیماریهای قلبی جلوگیری می کند. باید دقت شود که مصرف گوجهفرنگی خام سبب دفع بخش زیادی از لیکوپن موجود در آن می شود. بنابراین بهتر است که گوجهفرنگی را بیشتر به صورت پخته مصرف کنید زیرا در این صورت، لیکوپن بیشتری در دسترس سلولهای بدن قرار می گیرد.
- به خاطر وجود ويتامين آ در گوجهفرنگي مفيد است.
- گوجهفرنگي صفرآور است.
- خوردن گوجهفرنگي از آپانديس جلوگيري ميكند.
- اگر گوجهفرنگي با پوست خام خورده شود پاك كننده خوبي براي معده ميباشد.
- سعي كنيد گوجهفرنگي با تخممرغ همراه روغن (املت) درست نكنيد چون بسيار ديرهضم ميگردد ولي اگر خام در كنار تخممرغ آبپز خورده شود هضمش آسان ميشود.
- گوجهفرنگي طول عمر را افزايش ميدهد.
- -گوجهفرنگی داروی مناسبی برای رفع عصبانیتهای افراد است. مصرف مداوم گوجه فرنگی همراه با غذا و به صورت سالاد، سیستم عصبی بدن را تقویت کرده و آرامش را به همراه خواهد آورد.
- ویتامین A موجود در گوجه فرنگی، سبب تقویت بینایی و سلامت پوست، مخاط و استخوانها می شود.
- مصرف گوجه فرنگی همراه با مواد نشاستهای به خصوص حبوبات، سبب هضم بهتر این مواد در معده می شود.
فوايد گوجه فرنگي در كاهش وزن:
- گوجهفرنگی به دلیل داشتن فیبر و مواد قندی اندک، در کاهش وزن افراد مؤثر است.
- افراد چاق براي كم شدن وزن آنها ميتوانند صبحانه از نان جو همراه با گوجهفرنگي خام استفاده كنند.
مصرف گوجه فرنگي در بيماران ديابتي:
- گوجهفرنگی به دلیل نداشتن نمک و قند غذای مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت و فشارخون است .
- كساني كه بيماري قند دارند روزي يك ليوان يا 2 ليوان آب گوجهفرنگي 4 روز در ماه (هفته اي يك روز) بخورند.
فوايد گوجه فرنگي براي پوست و مو:
- ماليدن گوجهفرنگي به پوست كك مك را از بين ميبرد و از بروز چين و چروك جلوگيري ميكند و يك روش ديگر: آب گوجهفرنگي را بگيريد يا چند قطره آبليمو به آن اضافه كنيد سپس با يك پارچه روي صورت بگذاريد 15 دقيقه بماند.
- براي درمان جوشها صورت از ماسك گوجهفرنگي له شده استفاده كنيد.
- ماسك گوجهفرنگي چربي اضافي پوست را از بين ميبرد.
- گوجهفرنگي براي جلوگيري از ريزش مو مؤثر ميباشد.
- براي رفع منافذ باز پوست آب گوجهفرنگي را با عسل مخلوط كرده روي پوست بماليد.
- گوجهفرنگی ضامن سلامت و شادابی پوست بدن به ویژه پوست صورت است. با مالیدن آب گوجه فرنگی به پوست، به مرور زمان جای جوشهای کهنه و نیز لکههای قهوهای روی پوست محو شده و پوست، لطافت و شادابی خاصی پیدا خواهد کرد.
مصرف گوجه فرنگي در بيماران مبتلا به آلرژي و آسم:
- مصرف گوجهفرنگی ممکن است در برخی افراد آلرژی یا حساسیتهای پوستی ایجاد کند. توصیه می شود افرادی که دچار آلرژی هستند، هنگام بروز این بیماری از مصرف مواد حساسیتزا از جمله گوجه فرنگی خودداری کنند، همچنین افرادی که دچار بیماری تیرگی زیر چشم هستند باید توجه داشته باشند که یکی از علل این بیماری، حساسیت و آلرژی است. این افراد نیز باید در میزان مصرف گوجهفرنگی احتیاط کنند. ولي در صورتي كه بيماران مبتلا به آلرژي و آسم به گوجه فرنگي حساسيت ندارند مي توانند از آن استفاده كنند.
- بررسی پژوهشگران نشان میدهد افرادي که گوجه فرنگی و سبزیجات دیگر مصرف می کنند خطر ابتلا به آسم در آنان کمتر است. سبزیجات و میوهها به دلیل آنتی اکسیدان ها و مواد غذایی دیگر ممکن است سبب بهبود یا جلوگیری از آسم همچنین آلرژی های دیگر شود. هویج، اسفناج وگوجه فرنگی حاوی ویتامین A هستند که این ویتامین در تنظیم سیستم دفاعی بدن و کاهش مشکلات تنفسی موثر است.
فوايد برگ گوجه فرنگي
- از جوشانده برگ گوجه فرنگی برای دفع شته و حشرات میتوانید استفاده كنید. بدین منظور باید یك كیلو گرم برگ تازه گوجه فرنگی را در یك لیتر سركه خیس كرده و در داخل ظرفی كه ۲ لیتر آب جوش دارد بریزید و ظرف را روی چراغ قرار داده و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید ظرف را از روی چراغ برداشته بگذارید تا مدت دو روز بماند و گاهگاهی آن را هم بزنید سپس آن را با فشار صاف كنید.
- براي فرار حشرات ميتوانيد برگهاي گوجهفرنگي را در اتاق خود بگذاريد برگ گوجهفرنگي مورچه را فراري ميدهد.
- برای رفع دندان درد، ریشه و شاخه برگهای گوجه فرنگی را با آب بجوشانید و این جوشانده را مضمضه كنید.
ساير مصارف گوجه فرنگي
- براي از بين بردن لك جوهر روي لباس ميتوان از گوجهفرنگي استفاده كرد.
مصرف گوجه فرنگي در دوران شيردهي:
- به مادران شیرده توصیه می شود که در سبد غذایی روزانه خود، گوجهفرنگی را فراموش نکنند زیرا مصرف آن موجب افزایش شیر و بهبود بافت آن می شود.
هشدارهاي مهم در مصرف گوجه فرنگي
- از خوردن گوجه به صورت نارس اجتناب کنید زیرا دارای ماده سولانین است.
- افراد سوداوي گوجهفرنگي كم بخورند.
- كساني كه پوست حساس دارند و كبد آنها ضعيف است گوجهفرنگي كمتر بخورند.
- باید دقت شود که مصرف گوجهفرنگی خام سبب دفع بخش زیادی از لیکوپن موجود در آن می شود. بنابراین بهتر است که گوجهفرنگی را بیشتر به صورت پخته مصرف کنید زیرا در این صورت، لیکوپن بیشتری در دسترس سلولهای بدن قرار می گیرد.
- در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشكال صورت میگیرد آنهائی كه معده حساس دارند نباید در خوردن گوجه فرنگی افراط كنند.
- بعضی از افراد نسبت به گوجه فرنگی حساسیت دارند اینگونه افراد نیز نباید گوجه فرنگی بخورند
- سعي كنيد گوجهفرنگي با تخممرغ همراه روغن (املت) درست نكنيد چون بسيار ديرهضم ميگردد ولي اگر خام در كنار تخممرغ آبپز خورده شود هضمش آسان ميشود.
- در خوردن گوجهفرنگي افراط نشود چون امكان توليد سنگ مثانه را دارد.
- كسانی كه فشارخون دارند از خوردن گوجهفرنگی سرخ شده خودداری كنند.
- افراد سوداوی گوجهفرنگی كم بخورند.
- سرخ كردن گوجهفرنگي باعث سنگين شدن و ديرهضم شدن آن ميشود.
گردآوري و تنطيم : گروه 7 گنج – اختصاصي 7 گنج
www.7ganj.ir
*** كپي برداري تنها در صورت لينك فعال به اين صفحه مجاز است.
عاااالی مرسی
خخخخخخ
لیبرال ها معتقدند قریب به 60درصد مردم دنیا باید توسط روشهای مختلف و اگر دستشون باز باشه با بمب اتمی کشته بشند چون برای زمین خاصیتی ندارند اگر از حق نگذریم درست گفتن چطور توصیه پزشکی بااین شیوایی و سلیسی چگونه برای بعضی ها قابل فهم نیست؟ در شگفتم من نمیپاشد زهم دنیا چرا
گوجه فرنگی رو نوشتید برا دفع سنگ کلیه و مثانه خب هست و در مضراتش گفته بیشتر نخورید سنگ مثانه میاره !!!
چهار نوع ماده غذائی وجود دارند که برای افراد سنگ ساز، به طور نمایان زیان آور هستند که عبارتند از پروتئین، کلسیم، اگزالاتها و نمک . اثر بعضی مکمل های ویتامین ها و مصرف الکل نیز مهم است . باید دانست که مقداراین غذاها و نیز کیفیت آنها دارای اهمیت است یعنی این که چه خورد و چه قدر خورد . به طور مثال در گوجه فرنگی مقداری «اگزالات » به طور متعادل وجود دارد و خوردن گاه به گاه یک گوجه فرنگی سنگ ساز نخواهد بود . اما خوردن مداوم رب گوجه فرنگی، در افراد مستعد، ممکن است چنین خاصیتی داشته باشد چه نصف فنجان رب گوجه فرنگی ممکن است به اندازه ده عدد گوجه فرنگی متوسط اگزالات داشته باشد بنابراین اگر شما به مقدار زیاد رب گوجه فرنگی می خورید، اگزالاتی که وارد بدن شما می شود، قابل توجه است .
مرسی من به پاسخم رسیدم
یه جا گفته واس پوست خوبه. یه جا گفته کسایی که پوست حساس دارن کمتر مصرف کنن
عزیزم گفته سرخ نکن سرخ شده با پخته خیلی فرق داره
یه جاش گفته بهتره بشکل پخته مصرف شه.چندخط بعدش نوشته گوجه روپخته مصرف نکنین چون دیرهضمه…مانفهمیدیم چیشد؟!!!!! منبعش چی بوده؟؟؟؟؟؟؟
سرخ کردن با پخته شدن فرق داره