با ما در 7 گنج همراه شويد تا با خواص و مضرات اين ميوه زمستاني پر طرفدار بيشتر آشنا شويد…
ارزش غذايي پرتقال:
صد گرم پرتقال بدون پوست حاوی ارزش غذایی زیر میباشد:
- کالری 47
- چربی 0
- کلسترول 0
- گلوسید 12 گرم
- فیبرهای غذایی 2 گرم
- پروتئین 1 گرم
- ویتامین آ 225 واحد بینالمللی برابر با 4 درصد نیاز روزانهی ما به این ویتامین
- ویتامین ث 53.2 میلی گرم معادل 89 درصد نیاز روزانهی ما
- ویتامین ای 0.2 میلی گرم معادل یک درصد نیاز روزانه
- تیامین (ویتامین ب١) 0.1 میلی گرم معادل 6 درصد نیاز روزانه
- نیاسین (ویتامین ب٣) 0.3 درصد معادل 3 درصد نیاز روزانه
- ویتامین ب 6 0.1 میلی گرم معادل 3 درصد نیاز روزانه
- فولات (ویتامین ب٩) 30 میکروگرم معادل 8 درصد نیاز روزانه
- اسید پانتوتنیک (ویتامین ب٥) 3 میلی گرم
- کولین 8.4 میلی گرم
- کلسیم 40 میلی گرم معادل 4 درصد نیاز روزانه
- آهن 0.1 میلی گرم معادل 1 درصد نیاز روزانه
- منیزیم 10 میلی گرم معادل 2 درصد نیاز روزانه
- فسفر 14 میلی گرم معادل 1 درصد نیاز روزانه
- پتاسیم 181 میلی گرم برابر 5 درصد نیاز روزانه
- سلنیوم 0.5 میکروگرم معادل 1 درصد نیاز روزانه
- آب 86.7 گرم
فوايد پرتقال:
- پرتقال علاوه بر ویتامین C دارای انواع ویتامینهای B، E، A و همچنین سرشار از بتاکاروتن است؛ در ضمن در این میوه املاح معدنی بسیاری از جمله کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی مس، آهن، منگنز و روی نیز وجود دارد.
- آب پرتقال با مزه شيرين متمايل به ترش، سرشار از انواع ويتامين ها مي باشد، مخصوصاً از نظر مقدار ويتامينC بسيار غني است؛ بنابراين توصيه مي شود به منظور تأمين ويتامينC و ايجاد نيرو و مقاومت در مقابل انواع بيماري ها، در طول 24 ساعت به ميزان يك تا دو ليوان از آب پرتقال بنوشيد.
- پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است .
- پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم کننده سینه و ضد استفراغ است .
- هر 28 گرم پرتقال حاوی 11 کیلوکالری ارزش انرژی زایی است.
- آب پرتقال به علت دارابودن پروتئین و کلسیم قابل جذب و نیز قند کافی، یک ماده مغذی و مقوی محسوب می شود که می توان به منظور تقویت عمومی بدن از آن استفاده نمود.
- وجود هورمون های نمو، کلسیم، فسفر، آهن، ویتامینA و ویتامین C در پرتقال، شرایط لازم را برای رشد ونمو استخوان ها و عاج سازی به منظور استحکام دندان ها فراهم می کند؛ برای تقویت و رشد اطفال و نیز تأمین موادلازم بدن، مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه می شود.
- مصرف پرتقال به دلیل این که حاوی موادمعدنی کافی به ویژه پتاسیم است، منجر به افزایش حجم ادرار در طول شبانه روز می شود و از این طریق سموم بدن دفع می گردد؛ در نتیجه انسان را با نشاط می سازد.
- لازم به ذکر است آن عده از بیماران آسمی، رماتیسمی و پوستی که روزانه مقداری ترکیبات کورتون مصرف می کنند برای جلوگیری از خیز و عوارض دیگر، پیوسته باید مقداری پتاسیم مصرف کنند که البته طبیعی ترین راه، مصرف پرتقال است.
- خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
- پرتقال خون را تمیز می کند .
- پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصی قلیایی به بدن می دهد و برای کسانیکه گوشت زیاد مصرف می کنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است .
- آب پرتقال مقوی معده میباشد.
- جبران كننده كمبود ویتامین C در بدن است.
- ضد قی و ضد سم است.
- نرم كننده سینه، در فواصل غذاهای روزانه میل شود.
- پرتقال خون را تصفیه میكند و تشنگی را فرو مینشاند.
- آب پرتقال برای ناراحتی صفرایی مفید است.
- آب پرتقال به اضافه عسل یك نوشیدنی خوبی است برای كسانی كه درد مفاصل دارند.
- افراد مسلول از خوردن آب پرتقال فراموش نكنند.
- كسانی كه سرما خوردهاند باید روزی سه عدد پرتقال بخورند.
- برای كسانی كه در اثر مصرف زیاد گوشت و پروتئین خون خود را مسموم كردهاند هیچ چیز بهتر از پرتقال و مركبات نیست.
- آب پرتقال برای درمان بیماریهای عفونی چون سفلیس، سوزاك، آبله، سرخك، مخملك، تیفوس، تب زرد و جوشهای صورت بسیار مفید است.
- پرتقال درمان كنندة یبوست مخصوصاً در كودكان میباشد. هر ساعت 1 عدد پرتقال میل كنید به مدت یك هفته یا اینكه پرتقال را با نان سبوسدار به عنوان غذا میل كنید. برای كودكان روزی یك عدد پرتقال مناسب است.
- كسانی كه آسم دارند اگر هر روز پرتقال یا آب پرتقال مصرف كنند بیماری آنها كاهش مییابد. روزانه بین 4 تا 5 عدد پرتقال میل كنند.
- كسانی كه كولیت دارند اگر رژیم غذایی بگیرند پرتقال به زودی بیماری آنها را رفع خواهد كرد. هر 2 ساعت یك پرتقال همراه 2 عدد خرما میل شود.
- برای درمان رماتیسم پرتقال با آلو یا سیب درختی و انجیر میل شود.
- كسانی كه ترش ميكنند اگر از پرتقال به عنوان غذا استفاده كننده خوب میشوند.
- پرتقال كرم روده را از بین میبرد.
- پرتقال پائین آورندة تب است.
- پرتقال اخلاط و فضولاتی كه در ریه ، گلو و حنجره جمع شدهاند خارج میكند.
- پرتقال ادرار آور است در نتیجه كلیهها، مثانه، پروستات و مجرای كلیه و مثانه را خوب شستشو میدهد.
- پرتقال باعث تقویت معده میشود. در فواصل غذا میل شود.
- پرتقال دندانها را تقویت میكند.
- پرتقال سنگ ریزه و شنهایی را كه در بدن وجود دارد آب كرده و از رسوب آنها در اعضای مختلف بدن جلوگیری میكند.
- پرتقال به اشخاص كم خون اشتها میدهد و بخاطر ویتامین ث باعث رفع كم خونی میگردد.
- پرتقال تقویت كنندة مغز و سیستم اعصاب است.
- پرتقال خواب آور و آرام كنندة قلب و مركز مغز میباشد.
تقویت کنندهی سیستم ایمنی بدن
بدون شک شما میدانید که پرتقال منبع ویتامین C است. اما آیا میدانید که ویتامین C و پرتقال چه تأثیر شگرفی روی سلامت ما میگذارند؟
- ویتامین C آنتی اکسیدان بسیار قوی و مهمی است که رادیکالهای آزاد را خلع سلاح میکند. متأسفانه آسیبهایی که رادیکالهای آزاد به سلول و DNA میرساند باعث ابتلا به سرطان میشود. در عوض جذب میزان زیادی ویتامین C خطر ابتلا به این سرطانها مانند سرطان کولون را کاهش میدهد.
- از این گذشته ویتامین C از التهابهایی که همین رادیکالهای آزاد در بدن ایجاد میکنند جلوگیری میکند. برای همین میتواند از شدت بیماریهای التهابی مانند آسم، آرتروز و روماتیسم بکاهد. پس حواستان باشد برای کاهش التهاب سلولها و آسیبهای وارده به DNA میزان ویتامین C بدنتان را بالا ببرید. مصرف پرتقال یکی از بهترین روشهای پر کردن باک این ویتامین میباشد.
- حواستان باشد رادیکالهای آزاد همچنین باعث اکسید شدن کلسترول خون میشوند. در این صورت کلسترول به جدارهی رگهای خونی میچسبد و کم کم تبدیل به جرمهایی میشود که در نهایت رگها را مسدود کرده و جلوی گردش خون را میگیرد. متأسفانه زمانی که این اتفاق میافتد ایست قلبی یا سکتهی مغزی غیر قابل اجتناب است. از آنجایی که ویتامین C قادر است اثرات منفی رادیکالهای آزاد را خنثی کند برای همین میتواند از اکسید شدن کلسترول نیز پیشگیری کند. اگر به سلامت رگها، قلب و مغزتان فکر میکنید پس بهتر است از این میوهی آبدار خوشمزه غافل نشوید.
فوايد پرتقال در ديابت:
- به افراد ديابتي توصیه می شود روزانه یک پرتقال برای کنترل قندخون خود مصرف کنید.
- اما خوردن آب پرتقال توصیه نمی شود زیرا فاقد فیبر کافی است. آب میوۀ طبیعی با پالپ های خود پرتقال بهتر از آب پرتقال با اضافه شدن قند است.
فوايد پرتقال در مقابله با سرطان و بيماري هاي قلبي:
- نتایج بررسیهایی که محققان استرالیایی انجام دادند و در سال 2003 با عنوان «فواید مرکبات» در 248 صفحه به چاپ رسید نشان میدهد مصرف مرکبات شما را در برابر برخی از انواع سرطانها ایمن میکند. مرکبات که پرتقال هم جزوی از آنهاست از ابتلا به سرطانهایی مانند سرطان مری، دهان، حلق و سرطان معده پیشگیری به عمل میآورد. نتایج این بررسیها نشان میدهد که مصرف پرتقال و مرکبات دیگر خطر ابتلا به سرطانها را بین 40 تا 50 درصد کاهش میدهد.
علاوه بر این گزارش سازمان جهانی سلامت با عنوان «تغذیه و پیشگیری از بیماریهای مزمن» منتشر شده است نشان میدهد مصرف مرکبات همچنین از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکند. به خاطر اینکه:
* مرکبات حاوی فولات هستند که برای کاهش میزان هموسیستئین یکی از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
* پتاسیم موجود در این میوه ها به کاهش میزان فشار خون کمک میکند. برای همین جلوی مشکلات قلبی عروقی را میگیرد.
* ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئیدهای موجود در مرکبات قادر هستند محافظ سلامت قلب و عروق ما باشند.
نتایج پژوهشهای آمریکایی هم نشان میدهد مصرف یک واحد میوه و سبزیجات بیشتر در روز خطر سکتهی مغزی را 4 درصد کاهش میدهد. این در حالی است که اگر یک واحد مرکبات بیشتری در روز مصرف شود خطر این بیماری به میزان 19 درصد کاهش مییابد.
از آنجایی که ویتامین C قادر است اثرات منفی رادیکالهای آزاد را خنثی کند برای همین میتواند از اکسید شدن کلسترول نیز پیشگیری کند. اگر به سلامت رگها، قلب و مغزتان فکر میکنید پس بهتر است از این میوهی آبدار خوشمزه غافل نشوید
- از این گذشته توجه داشته باشید که مصرف مرکبات تأثیر خوبی در بهبود آرتریت، آلزایمر، آسم، بیماری پارکینسون، دژنراسیون ماکولای چشم، دیابت، وبا، ورم لثه، آب مروارید و غیره دارد.
- به عقیدهی محققان مواد غذایی سرشار از مواد مغذی، کم چرب با شاخص گلیسمی پایین مانند مرکبات جلوی ابتلا به چاقی و چاقی مفرط را میگیرد و به این ترتیب خطر بیماریهای قلبی، برخی از سرطانها، دیابت، فشار خون بالا و سکتهی مغزی نیز کاهش مییابد.
- یک عدد پرتقال حاوی بیش از 170 نوع مواد مغذی متفاوت است. بیشتر این مواد مغذی خواص ضدالتهابی دارند، تومورها را نابود میکنند و از تشکیل لختههای خونی پیشگیری میکنند.
- مواد مغذی موجود در پرتقال به خصوص پولیفنولهای آن خواص آنتی اکسیدانیِ بسیار قوی دارد، ضد ویروس و ضد آلرژی است و با سلولهای سرطان زا مقابله میکند.
- موسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریکا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت که علت اینکه سرطان معده در آمریکا کمتر از نقاط دیگر است این است که مردم آمریکا در تمام مدت سال پرتقال مصرف می کنند . البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است .
- دانشمندان سوئدی کشف کرده اندکه خوردن پرتقال ازسرطان لوزالمعده جلوگیری می کند .
- پرتقال از سرطان معده جلوگیری میكند. دو ساعت بعد از غذا میل شود.
- كارشناسان مؤسسه ملي سرطان آمريكا معتقدند موارد سرطان معده در آمريكا تقريباً كم است، زيرا در تمام ماه هاي سال پرتقال و مركبات در دسترس همه قرار دارد و بيشتر مردم آنها را مصرف مي كنند. ويتامينC يكي از عوامل مهم مهاركننده سرطان است به طوري كه اين ويتامين را دشمن نيرومندي بر عليه يكي از عوامل شناخته شده سرطان زا يعني نيتروزامين ها(Nitrosamies) مي شناسند.
- مصرف زياد پرتقال علاوه بر پيشگيري از سرطان معده ، در پيشگيري از انواع ديگر سرطانها نيز مؤثر است. از جمله سرطان مري در اشخاصي كه زياد پرتقال مي خورند، 50 درصد كمتر از اشخاصي است كه آن را كمتر مصرف مي كنند و يا اصلاً نمي خورند. همچنين ميزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف كنندگان پرتقال در پايين ترين حد قرار دارد.
- پيشگيري از عفونت هاي ويروسي از خواص ديگر پرتقال است كه در عصاره آن وجود دارد. دانشمندان اين خاصيت را فقط به دليل ويتامينC موجود در آن نمي دانند، بلكه معتقدند كه ممكن است يك تركيب ناشناخته ضد ويروسي نيز در عصاره پرتقال موجود باشد.
فوايد پرتقال در كاهش كلسترول خون:
- محققان دريافته اند كه پرتقال و ساير مركبات در پايين آوردن كلسترول خون نيز مؤثرند و اين خاصيت مديون وجود پكتين(Pectin) يا ماده اليافي پوست و ورقه هاي نازك مابين پره هاي پرتقال است. در مواردي كه هدف كاهش كلسترول و تأمين سلامت شريان ها باشد، براي استفاده از حداكثر نيروي درماني پرتقال، توصيه مي شود كه پرتقال را با لايه سفيد رنگ زير پوست و لايه هاي نازك داخل پرتقال كه حاوي پكتين هستند مصرف كنيد.
- پرتقال كاهش دهنده كلسترول است (شب بعنوان شام).
- پوست سفيد پرتقال و ورقه هاي نازك بين قسمت هاي داخل پرتقال بهترين دارو براي كاهش كلسترول خون است .
فوايد مصرف آب پرتقال در فشار خون بالا:
- افرادي كه فشار خونشان بالاست و براي كنترل آن دارو مصرف مي كنند، به احتمال زياد به دليل استفاده از داروهاي ضد فشار خون و يا به دليل بالابودن سديم در بدنشان، پتاسيم آنها از حد طبيعي(5-5/3) پائين تر آمده و مشكلاتي در وضع سلامت آن به وجود مي آورد. اين بيماران بايد به طور مرتب پتاسيم خونشان را مورد آزمايش قرارداده و كاملاً زير نظر باشند.
- البته درمان كمبود پتاسيم به طور مصنوعي امكان پذير است و با تجويز پزشك صورت مي گيرد، ولي اين بيماران بايد هميشه در تغذيه روزانه خود از موادغذايي حاوي پتاسيم بالا استفاده كنند. آب پرتقال سرشار از پتاسيم است و در يك ليوان بزرگ آب پرتقال حدود 350 ميلي گرم پتاسيم وجود دارد.
- ميوه هاي زرد مانند موز- انواع مركبات- زردآلو- هلو- انگور- خرما و طالبي نيز داراي پتاسيم فراوان هستند، ولي چون آب پرتقال كالري كمتري دارد مناسب تر است، زيرا مواد خوراكي كه كالري زياد توليد مي كنند براي مبتلايان به فشار خون مناسب نيستند.
فوايد پرتقال براي پوست و مو:
- كسانی كه میخواهند ناخنهای سالم، موهای زیبا، دندانهای براق و استخوانهای محكم داشته باشند خوردن پرتقال را فراموش نكنند.
- برای برطرف کرده چین و چروک صورت وشادابی آن قسمت خوراکی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب بشوئید .
- تخم پرتقال له كرده را بصورت ماسك شبها روی پوست بگذارید چین و چروك پوست را برطرف میكند.
- این میوه سرشار از ویتامین C است و خواص دارویی و بهداشتی بسیاری برای پوست های چرب دارد.
- مالیدن پوست پرتقال پس از آرایش چین و چروک را از بین می برد.
- برای از بین بردن کک مک با پوست پرتقال موضع را مالش دهید و سپس گوجه فرنگی بر محل کک مک بمالید.
- اسانس پرتقال برای برطرف کردن چین و چروک، شادابی صورت و عفونت های میکروبی پوست صورت بکار می رود. (ماسک پرتقال، روشن کننده پوست است).
- جهت نرم کردن دست های خشن و تیره می توان از مخلوط آب پرتقال و عسل استفاده کرد.
در اينجا چند نمونه از ماسك هاي پرتقال را برايتان گردآوري كرده ايم:
ماسک پرتقال برای جوش ها غرور: یک پرتقال را پوست بکنید هسته ها و پوست های نازک پره های آن را جدا کنید روی پوست صورت خود بخوابانید و پس از 20 دقیقه با آب سرد بشویید. این ماسک برای درمان جوشهای غرور جوانی (آکنه) موثر است ولی افرادی که پوست خشک دارند نباید ان را مصرف کنند.
ماسک آب پرتقال: یک زرده تخم مرغ را با یک قاشق مرباخوری آب پرتقال، یک قاشق مرباخوری روغن بادام و شیره نارگیل اضافه کرده به صورت بمالید و پس از 20 دقیقه آن را بشویید. این ماسک برای پوست های معمولی استفاده می شود.
اسکراب پرتقال: يك عدد پرتقال را آب بگیرید 4 قاشق چایخوری جو را پخته و کوبیده و به آن اضافه کنید. اسکراپ را روی پوست صورت و بدن تان بمالید و ماساژ دهید پس از 3-2 دقیقه بشویید.
ماسک عسل و پرتقال: قاشق غذاخوری عسل را با 2 قاشق غذاخوری آب پرتقال مخلوط کنید و در حرارت ملایم هم بزنید. اکنون ماسک را روی صورت مالید و بعد از نیم ساعت با اب ولرم شسته و کرم مرطوب کننده بمالید.
فوايد مصرف پرتقال در بارداري و شيردهي:
- مادرانی که نمی خواهند کودکانشان دچار راشیتیسم و کمبود ویتامین ث شوند در دوران بارداری پرتقال را فراموش نکنند
- خستگی یکی از مهم ترین عوامل کاهش شیر مادران است که می توانند با پیروی از یک رژیم غذایی درست بر آن غلبه کنند. نیاز مادران شیرده به ویتامین C بیشتر از نیاز مادران باردار به این ویتامین مفید و مغذی است. مصرف پرتقال و آب پرتقال، هم می تواند شیر مادران را بیشتر کند و هم خستگی روزانه آنها را از بین ببرد. نوشیدن آب پرتقال همراه غذا، باعث افزایش جذب آهن غذا هم می شود که برای مادران شیرده و فرزندان آنها اهمیت زیادی دارد.
تاثير پرتقال در تناسب اندام:
- پرتقال در پرورش اندام و رشد ماهیچهها بسیار مفید است.
- پرتقال بهترين محرك براي افزايش اشتها است؛ به همين دليل سعي كنيد آن را قبل از غذا ميل كنيد نه بعد از آن.
- میوهها و سبزیجاتی چون پرتقال و کرفس به عنوان عامل کاهش وزن بیان میشوند در صورتی که این گونه نیست در رژیمهای غذایی که مورد استفاده قرار میگیرد تفاضل بین دریافت و مصرف انرژی در کاهش وزن تأثیر میگذارد.
- به افرادی که اضافه وزن شدیدی دارند مصرف پرتقال را به عنوان عامل کاهش وزن توصیه نمیکنیم، بلکه میوه و سبزیجات را میتوان به عنوان جایگزین غذاهای پر کالری در رژیم غذایی معرفی کرد.
خواص پوست پرتقال:
- پوست پرتقال دارای بافتی چرمی شکل بوده و حاوی غدد روغنی فراوانی است و قرنهای بسیاری است که از پوست این میوه و دیگر مرکبات در موارد پزشکی استفاده میشود.
- محققان میگویند پوست پرتقال مرکز تجمع بسیاری از خواص از جمله خواص آنتیاکسیدانی و آنزیمهای اساسی است که در خود پرتقال کمتر وجود دارد.
- از پوست پرتقال برای مصارف آشپزی هم استفاده میشود. از پوست خوش طعم این میوه در تهیه کیکها و شیرینیجات و نیز نانها و موارد بسیاری دیگر استفاده میشود.
- پوست پرتقال دارای ویتامینهای C و B1 و فولیک اسید، فلاوونوئید، آلفاکاروتن و بتاکاروتن است.
- از پوست پرتقال ميتوان به صورت دمنوش نيز استفاده كرد:
طرز تهيه دمنوش پرتقال و خواص آن:
حدود یک قاشق غذاخوری پوست درشت خرد شده پرتقال را درون آب تازه جوش بریزید و پس از 15- 10 دقیقه آن را میل کنید.
- دمنوش پوست پرتقال دارای خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد باکتری و نیز ضد التهابی است.
- ممکن است از بروز سرطان و تومور پیشگیری و نیز با آن مقابله کند.
- سرفه، آسم، سرماخوردگی و هر بیماری تنفسی که بر اثر وجود خلط در سینه ممکن است به وجود آید را درمان میکند.
- باعث تقویت سیستم هاضمه شده و نیز نفخ و حالت تهوع را از بین میبرد.
- سیستم گردش خون را بهبود میبخشد.
- استرس و تنشهای عصبی را تسکین داده و بیخوابی را درمان میکند.
فوايد پوست سفيد داخلي پرتقال:
- پوست سفيد پرتقال و ورقه هاي نازك بين قسمت هاي داخل پرتقال بهترين دارو براي كاهش كلسترول خون است .
خواص برگ درخت پرتقال:
- جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و کاهش درد مفید است .
فوايد تخم پرتقال:
- تخم پرتقال له كرده را بصورت ماسك شبها روی پوست بگذارید چین و چروك پوست را برطرف میكند.
- تخم بوداده و سرخ شده پرتقال محرك است.
اسانس پرتقال چيست و چه خواصي دارد؟
- قبل از اين كه پرتقال كاملاً رسيده شود، با فشردن قسمت خارجي پوست پرتقال تازه، اسانس پرتقال به رنگ زرد و بوي معطر و طعم ملايم جدا مي شود كه از آن در تهيه ادكلن، محلول هاي زيبايي و معطر كردن شربت هاي طبي استفاده مي نمايند.
- اسانس پرتقال خاصيت ضدعفوي كنندگي دارد؛ بنابراين در تهيه پمادهاي ضدعفوني كننده به كار مي رود.
- اسانس پرتقال مسكن خوبی برای دردهای نقرس و رماتیسم میباشد.
تذكرات مهم:
- خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسیده می باشد و آب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر مارکت ها این خواص را ندارند .
- لازم است بدانيد كه يك ليوان آب پرتقال داراي 120 ميلي گرم ويتامين Cيعني دوبرابر مقدار توصيه شده در روز است و علاوه بر آن داراي مقاديري كلسيم، پتاسيم، نياسين و اسيد فوليك است. آب پرتقال سرشار از الياف (فيبر) است، به ويژه اگر با (Pulpe) يا گوشت ميوه مصرف شود. آب پرتقال هر اندازه كه سردتر باشد و در يخچال نگهداري شود ويتامين Cآن بيشتر حفظ خواهد شد.
- برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است که پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد که اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می کند .
مضرات پرتقال:
- در پرتقال موادی از نوع آلکالوئید ها وجود دارد که در مبتلایان به نارسائی کبد ایجاد حساسیت و ناراحتی می نماید ، بنابراین اینگونه اشخاص باید در مصرف پرتقال احتیاط کنند
- پرتقال با گوشت و ماهی سازگار نیست ، 4 ساعت بعد از خوردن ماهی خورده شود.
گردآوري، ويرايش و تنظيم: گروه 7 گنج
اختصاصي گروه 7 گنج
WWW.7GANJ.IR
*** كپي برداري بدون لينك فعال به اين صفحه مجاز نمي باشد.
سلام و عرض ادب به مدیر گرامی سایت در انتهای سایت یه عکس تبلیغ بود و من نتونستم اجازه کپی از مطلب ببینم.
خواص پرتقال کپی کردم و گذاشتم کانالم
لطفاً من حلال کنید من واقعاً اجازه کپی نتونستم ببینم.
عالی بود ممنون از سایت خوبتون
ممنون از مطالب خوبتون
سلام اگر پرتقال سبز را از درخت بچینیم و آب بگیریم ضرر دارد؟
پرتقال خوردن با پوست نارنجی آیا مضر است
بسیار سودمند بود درود برشما
پرتغال و آب پرتغال یخ زده آیا اشکالی دارد؟
خیر ولی طبیعی بهتره
خیلی استفاده کردم ممنون!
عالی بود ممنون ازمعلومات مفیدتان.