شليل هلوي بدون كرك ناميده مي شود، از خانواده هلو است و طعمي شيرين تر از هلو دارد. با ما همراه شويد تا با خواص و مضرات اين ميوه خوشمزه بيشتر آشنا شويد...
شليل ميوه بومي آسياست .بيش از 150 گونه شليل در دنيا وجود دارد. اين ميوه كه هلوي بدون كرك ناميده مي شود، از خانواده هلو است و طعمي شيرين تر از هلو دارد. با ما همراه شويد تا با خواص و مضرات اين ميوه خوشمزه بيشتر آشنا شويد…
ارزش تغذیه ای شلیل
- اندازه ی واحد: نصف فنجان (69 گرم)
- مقدار در هر واحد درصد نیاز روزانه
- کالری 30
- کالری از چربی 0
- کل چربی 0 گرم 0 درصد
- کلسترول 0 گرم 0 درصد
- سدیم 0 گرم 0 درصد
- کل کربوهیدرات 7 گرم 2 درصد
- فیبر 1 گرم 4 درصد
- قند 5 گرم
- پروتئین 1 گرم
- ویتامین A 4 درصد
- ویتامینC 6 درصد
- کلسیم 0 درصد
- آهن 2 درصد
فواید تغذیه ای شلیل
- شلیل میوه ایست با طبع سرد که از لحاظ خواص و مواد شباهت بسیاری با هلو دارد.
- سرفه را تسکین میدهد. صبح و عصر میل شود.
- برای رماتیسم مفید است.
- برای ورم پروستات از کمپوت آن استفاده کنید.
- کسانی که ادرار آن ها قطره قطره میآید نیم ساعت بعد از غذا استفاده نمایند.
- شليل ميوه اي کم کالري و به طور طبيعي فاقد چربي است.
- منبع غني ويتامين A، بتاکاروتين و پتاسيم است.
- اين ميوه در پيش گيري از بروز بيماري هاي مزمن نظير سرطان، ديابت و بيماري هاي قلبي عروقي موثر است.
- ويتامين C موجود در آن براي سلامتي پوست، دندان و استخوان مفيد است.
- بتاکاروتين موجود در شليل که خاصيت آنتي اکسيدان بالايي دارد با ارتقاي سطح سيستم دفاعي بدن از بروز بسياري از بيماري ها جلوگيري مي کند.
- فيبر موجود در آن باعث کاهش چربي هاي مضر خون مي شود.
- شلیل منبع غنی ویتامینهای A و C و نیز منبع خوبی از پتاسیم است و میتواند آب مورد نیاز بدن را تأمین کند. از این رو بهترین میوه برای افراد گرمازده است.
- ویتامین C موجود در شلیل اثرات مفید در سلامت پوست، دندان واستخوان دارد. این میوه دارای نیاسین یا ویتامین B3 نیز هست.
- پتاسیم آن نیز موجب افزایش شادابی و تحرک در فرد میشود، فشار خون بالا را کنترل میکند و خطر ابتلا بهسکتهی مغزی را کاهش میدهد
- خوردن شلیل میتواند خطر ابتلا به بیماریهای حاد مانند بیماریهای قلبی، بیماریهای چشمی مانند دژنراسیون ماکولا و حتی سرطان را به طور چشمگیری کاهش دهد
- شلیل یک منبع غنی از آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد در سلول ها می جنگد. آنتی اکسیدان های موجود در شلیل در بدن به ویتامین A تبدیل می شوند.
- شلیل منبع خوبی از بیوفلاونوئیدها و کاروتنوئیدها می باشد. در واقع شلیل غنی از لوتئین و لیکوپن است. لوتئین مسئول رنگ قرمز، نارنجی و زرد در میوه ها و سبزیجات است. این فیتوکمیکال ها به خصوص برای پیشگیری از بیماری های قلبی، بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولار و سرطان مفید است.
- شلیل هم چنین منبع خوبی از فیبر و پتاسیم است که هر دوی این ها برای سلامتی مفید و سودمند هستند؛ فیبرهایی که در شلیل یافت می شود نقش مهمی را در پاک سازی کولون و سلامتی کولون ایفا می کنند. پتاسیم نیز موجب افزایش شادابی و تحرک در فرد می شود، فشار خون بالا را کنترل می کند و خطر ابتلا به سکته ی مغزی را کاهش می دهد.
- از تأثیرات دیگر ویتامین c، می توان به افزایش جذب آهن موجود در غذا اشاره کرد.
فوايد شليل براي پوست:
- در فصل تابستان که ما در تماس با اشعه خورشید هستیم، خوردن مرتب این میوه مفید و حتی استفاده از ماسک آن اثرات بسیار خوبی بروی پوست ما دارد و از پیری ناشی از آفتاب جلوگیری میکند و برای سلامت پوست و لایه های محافظتی بدن مفید است. این ویتامین پوست انسان را با طراوت نگاه می دارد و موجب جوانی پوست می شود.
فوايد شليل براي ديابت و چربي خون:
- شلیل بسیار کم کالری و کاهش دهندهی چربی خون است و از آنجا که فیبر بسیار بالایی دارد موجب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی به ویژه قندها میشود و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش میدهد در نتیجه میوه خوبی برای افراد دیابتی است و مصرف آن میتواند در کنترل قند خون مؤثر باشد.
مصرف شليل در كاهش وزن:
- هر دانه شلیل متوسط تقریباً 50 کالری انرژی دارد و چون فیبر بالا داشته و چربی ندارد میوه بسیار خوبی برای کاهش وزن و رژیمهای لاغری است. البته کسانی که میخواهند وزن اضافه کنند بهتر است کمتر شلیل بخورند و میوههای پرکالری تر را میل کنند.
مصرف شليل در بارداري:
- ميوه شليل جزء ميوه هاي مفيد در بارداري ذكر شده است.
خواص برگ شلیل
- برگهای شلیل قابض و تسکین دهنده هستند.
- در کاهش تب تاثیر به سزایی دارند.
- مصرف برگ شلیل به افرادی که مبتلا به التهاب معده، سیاه سرفه و برونشیت هستند توصیه میشود.
- تهوع صبحگاهی را در خانمهای باردار کاهش داده و درمان میکند. باید مراقب باشید از برگ شلیل به مقدار لازم مصرف کنید چرا که مصرف بیش از اندازه آن به خاطر ایجاد ادرار زیاد میتواند موجب خشکی و کم آبی بدن شود.
- پودر برگهای خشک شده شلیل مرهم مناسبی برای زخمها خواهد بود.
خواص ساقه شلیل:
- از ساقه درخت این میوه میتوان صمغی قوی تهیه کرد که دارای چسبندگی بسیار است.
نگهداری شليل:
- شلیل باید در جامیوه ای یخچال به مدت زمان حداکثر یک هفته در یک کیسه ی پلاستیکی نگه داری شود. برای افزایش مدت زمان نگه داری شلیل می توانید آن را فریز کنید و یا به صورت کمپوت در آورید.
هشدار مهم:
- هسته ی شلیل را نباید بخورید؛ زیرا دارای ماده ای به نام آمیگدالین است که در بدن تبدیل به سیایند می شود. سیایند یک سم قوی است که هنگامی که خورده می شود یا وارد بدن می شود می تواند موجب بیماری های شدید و خطرناکی و یا حتی مرگ شود. پس هسته ی شلیل را نخورید!
گردآوري و تنظيم: گروه 7گنج- اختصاصي 7 گنج
www.7ganj.ir
كپي برداري بدون لينك فعال به 7 گنج مجاز نيست.
باسلام در همین مقاله اشاره شده مغز هسته باعث کاهش فشارخون میشود با مطلب سمی بودن آن تناقض دارد لطفا مطلب را اصلاح کنید
اصلاح شد. ممنون
سلام خسته نباشید
اکنون من حساسیت شدید به شلیل پیدا کردم و گلویم خراشیده شده است، اگر راجع به حساسیت یا آلرژی به شلیل هم ذکر می کردید بهتر بود.
با تشکر