خواص مواد غذايي داروهاي گياهي و طب سنتي سلامت

خواص و مضرات تخم شربتي

تخم‌شربتی در حقیقت دانه‌های گیاه ریحان كوهي است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعاب‌دار) به‌صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود و پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید ...
تقویم فارسی اندروید

تخم‌شربتی در حقیقت دانه‌های گیاه ریحان كوهي است که به علت داشتن ترکیبات موسیلاژی (لعاب‌دار) به‌صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود و پس از جذب آب به صورت ژله‌ای درمی‌آید …

 تخم شربتي

تخم شربتی خواص زیادی دارد و این‌گونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود.

نام‌های دیگر این گیاه: بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض می‌باشد.

خواص تخم شربتی:

  • تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آنهایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوان‌ها می‌شود.
  •  تخم شربتی برای درمان بیماری‌های تنفسی مفید است.
  • مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.
  •  کم کردن وزن بدون گرسنگی کشیدن: دانه‌های ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدت‌ها فرد را سیر نگه می‌دارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، می‌توان از تخم شربتی استفاده کرد.
  • نگهداشتن فشار خون متعادل: معمولاً بعد از خوردن غذا به‌ویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا می‌رود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاسته‌ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد می‌کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.
  • پيشگيري از ديابت: با متعادل نگهداشتن فشار خون، شانس ابتلا به بیماری دیابت کم میشود
  • تخم شربتی دارای خاصیت عطسه آور، سنگ آور و ملین می باشد
  • كمك به رفع احساس تشنگي و عطش
  • حاوي مقادير فراوان  امگا۳ میباشد.
  • از تخم شربتی برای درمان ناراحتی‌های گوارشی مانند درد و ورم معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده‌ها استفاده می‌شود.
  • خلق و خوی فرد را خوب می‌کند، خستگی مفرط ذهنی، تنش‌های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف می‌کند.
  • از روغنی که با خرد کردن تخم‌های شربت به دست می‌آید، برای درمان عفونت‌هایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده می‌شود.
  • در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می‌شود.
  • از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، سیاه سرفه را برطرف می‌کند.
  • به منظور تقویت قلب، تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید.
  • به منظور تقویت اعصاب، روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.
  • براي درمان تنگی نفس و سرفه‌های خشک، یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید.
  • تخم شربتی دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان بوده و  تاثير زيادي در شادابي و جواني پوست دارد.

فوايد مصرف تخم شربتي در كاهش وزن:

  • اگر می خواهید بدون اینکه گرسنگی بکشید یا ورزش کنید هم چنین بدون مصرف داروهای پُر خطر لاغر کننده و چسبهای لاغری وزن کم کنید تخم شربتی یک راه معجزه گر برای شماست.
  • تخم شربتی بدلیل حالت ژلاتینی خود انسان را تا مدتها سیر نگه میدارد.
  • چون دانه های ژلاتینی آن از آب درست شده، هیچ کالری ندارد و چون آب آن به مدت طولانی داخل دانه ها حتی درون بدن باقی میماند، باعث میشود که بدن احساس سیری کند.
  • اگر شما تخم شربتی را با غذای خود بنوشید، خاصیت ژله بودن آن، باعث میشود که مواد نشاسته ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت .
  • بر خلاف تمامی قرصها و روشهای لاغری که به ناراحتی های معده منجر می شوند مصرف تخم شربتی  از ورم معده و دیگر ناراحتی های معده جلوگیری میکند .
  • همان طور که می بینید تخم شربتی نه تنها شما را لاغر می کند بلکه هیچ عارضه ای نداشته و تمامی نیازهای بدن شما را نیز تامین مینماید.
  • بدين منظور تنها كافي است مقداري تخم شربتي را در آب حل كرده و ميل كنيد.

مصرف تخم شربتي در بارداري و شيردهي:

  • گفته شده است در دوران بارداری مصرف روزانه 10گرم تخم شربتی برای تقویت قلب و صحت مزاج وخوشرنگی و زیبایی طفل بسیار مفید است
  • مصرف تخم شربتي در دوره شيردهي، سبب ازدياد شير مادر ميشود ولي در مصرف آن زياده روي نشود.
 

مضرات: 

1) اشخاص مبتلا به كرم معده نبايد از تخم شربتي استفاده كنند.

2) زياده روي در مصرف تخم شربتي موجب ايجاد سر گيجه و همچنين بروز اختلال در حس بينايي مي شود.

 

نوشته شده توسط گروه ۷ گنج- اختصاصی ۷ گنج

برگرفته از منابع مختلف پزشکی و طب سنتی

www.7ganj.ir

 

*** کپی برداری از مطلب فوق تنها در صورت لینک به این صفحه مجاز می باشد.

 

 

برچسب ها

70 دیدگاه

  • عناوین که معومات در مورد اش ارئیه فرموده اید سپاس

  • سلام خیلی ممنون من ام اس دارم از ماهی هم خوشم نمیاد حالا تخم شربتی استفاده میکنم برا امگاسه بازم مرسی.

    • ایشالا خدا مشکل شما و همه و من رو هم حل کنه.. آمین… خیلی خوبه یکی واسه یکی دعا کنه من براتون دعا کردم شمام از دعا بی نصیبم نزارید … سپاس

  • درود بر شما
    ممنون از اطلاعات. یک نکته: در قسمت پیشگیری از دیابت نوشته اید شانس ابتلا به دیابت کم می شود. بهتر بود بنویسید خطر ابتلا به دیابت کم می شود.

    • درود واقعا عالی بود سپاس

  • خیلی عالیه حرف نداره ولی نباید درخوردنش زیاده روی بشه

  • با سلام ممكن ايا تخم شربتي را بايد در اب گرم خيس كرد؟ مقدار مصرف در طول روز بايد چه مقدار باشد ؟ يك قاشق مربا خورد در يك ليوان اب كافي است ؟؟ممنون از شما

  • باسلام من هرچیز آبکی که بخورم سردرد میگیرم مثلا هندوانه لطفا من رو راهنمایی کنید

  • ِباسلام وخسته نباشید لطفا پاسخ من را هم بدهید دخترم زخم روده گرفته وتحت درمان است ایا تخم شربتی بخاطر داشتن ویتامین ها و اهن و کلسیم. بالا میتواند استفاده کند ممنون

  • سلام خدمت دوستان بنظر بنده استفاده از این نوع تخم های گیاهی روزانه موجب جذب انواع ویتامین ها در طول زندگی خواهد شد.لذا سعی کنیم همواره از آنها استفاده نماییم.حتی گفته شده از تخم هندوانه غافل نباشد که منبع ویتامین b16 میباشد آنهم بصورت تازه.خداوند تخم هندوانه را در آن پخش نموده تا همراه آن مصرف شود.چرا در اسرائیل سرطان نیست چونکه بیشتر هندوانه را با تخم میخورند.ممنون و متشکر

  • ممنون من که کمال استفاده را از مطالب خودبتان بردم خیلی ممنون و خسته نباشید

70 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی