دکتر حیدر احمدی زارع کارشناس تغذیه گفت: کلیه های یک فرد سالم نمی تواند بیش از 4تا5گرم نمک را درروز دفع نماید باقیمانده نمک به عنوان یک ماده سمی دربدن ذخیره شده و وقوع بیمارهای قلبی و افزایش فشار خون و تصلب شرائین را جلو می اندازد.
وی با بیان اینکه نمک زیاد ظرفیت تجمع آب در بدن را افزایش داده و باعث افزایش وزن می شود گفت: نمک در بدن به طور مجزا عمل نمی کند و ارتباط نزدیکی با پتاسیم دارد.عناصر نادر دیگری هم به خصوص منیزیم بر این ارتباط تاثیرگذاراست اگر سیستم بدن درست عمل نماید این عناصرنام برده با یکدیگر در تعادل قرار می گیرند.
این کارشناس با اشاره بر اینکه بعضی ها گرسنه ی نمک در غذا هستند گفت: اگر نمک زیادی برای غذا استفاده شود عمل نبض را دچار مشکل می کند.
وی مصرف نمک بالاتراز حد استاندارد را، باعث بر هم زدن تعادل سدیم، پتاسیم در بدن دانست و گفت: که عدم تعادل این دو ماده در بدن، انرژی سلولی را دچار اختلال می کند، به علاوه به بیماریهای ازدیاد فشار خون، تشنگی مفرط، خستگی،اختلال حافظه و عدم تعادل سایر املاح منجر می شود.
کارشناس تغذیه در ادامه سخنانش بر این نکته افزود: در رابطه با اینکه، بدن ما بدون نمک و یا مقدار کم می تواند عمل کند باید گفت: بدون نمک در واقع هضم غذا غیر ممکن است وباعث اختلال در عمل قلب، غده آدرنال، کلیه، کبد و سیستم لنفاوی می گردد
بیش از 14 نوع نمک خوراکی در طبیعت یافت می شود
وی با نام بردن بیش از 14 نوع نمک خوراکی در دنیا از جمله نمک سیاه، نمک سلتیک، نمک ریز، نمک ساییده، نمک خاکستری، نمک دریا، نمک طبیعی و …گفت: نمک سفره به دو صورت ساده و یددار استفاده میشود که در ایران به دلیل مشاهده افزایشی گواتر ناشی از کمبود ید مورد استفاده مردم قرار میگیرد.
این کارشناس تغذیه در پایان سخنانش گفت: شایسته است روزانه از نمکهای معدنی یا نمک دریا استفاده نمود. زیرا املاح معدنی و عناصر کمیاب در آب دریا که به طور طبیعی استخراج می شود، بسیار فروان است.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه