خواص مواد غذايي سلامت

آشنایی با ارزش غذایی و خواص درمانی توت

تقویم فارسی اندروید

درختان توت با برگ های بزرگ شان عمدتا در آسیا و شمال آمریکا رشد می کنند و برگ های آن ها به عنوان تنها غذای کرم ابریشم شناخته می شود. از آنجا که این میوه عطر و طعم شیرینی دارد، ارزش غذایی و خواص درمانی متعدد آن نیز زبانزد خاص و عام است. در سراسر دنیا طرفداران بیشماری برای این میوه وجود دارد. در این مقاله از 7گنج با ما باشید تا با ارزش غذایی و خواص درمانی توت بیشتر آشنا شوید.

خواص درمانی توت
خواص درمانی توت

کاربرد توت در تب سنتی :

طب سنتی چینی برای هزاران سال از درختان توت برای درمان بیماری هایی مانند دیابت ، ورم مفاصل ، کم خونی و بیماری های قلبی استفاده می کردند. توت اغلب برای تهیه شراب، آب میوه، چای، مربا ، غذاهای کنسرو شده و یا مصرف به صورت خشکبار استفاده می شود.

گونه های مختلفی از این میوه وجود دارد ولی نوع سیاه، سفید و قرمز رنگ آن بیشتر دیده می شود. تنوع رنگ آن سبب تنوع خواص و آنتی اکسیدان های این میوه نیز می شود. همچنین برگ، پوست و دیگر بخش های درخت توت نیز استفاده طبی در طب سنتی چینی دارد.

ارزش غذایی توت :

این میوه تازه حاوی 88 درصد آب و تنها 60 کالری در هر فنجان است. (هر فنجان معادل 140 گرم از این میوه است)

توت حاوی 9.8 درصد کربوهیدرات، 1.7 درصد فیبر، 1.4 درصد پروتئین و 0.4 درصد چربی می باشد.

توت خشک اغلب با کشمش مصرف می شود.

ارزش غذایی توت خشک :

این میوه خوش مزه به صورت خشکبار حاوی 70 درصد کربوهیدرات، 14 درصد فیبر، 12 درصد پروتئین و 3 درصد چربی می باشد که به نسبت دیگر میوه ها می توان گفت مقدار پروتیئن در این میوه زیاد است.

توت

ارزش غذایی توت بصورت کامل :

کالری: 43
آب: 88٪
پروتئین : 1.4 گرم
کربوهیدرات : 9.8 گرم
شکر: 8.1 گرم
فیبر 1.7 گرم
چربی: 0.4 گرم
اشباع: 0.03 گرم
اشباع نشده: 0.04 گرم
اشباع نشده: 0.21 گرم
امگا 3 :0 گرم
امگا 6 :0.21 گرم
چربی ترانس: ~

این میوه تازه دارای 9.8 درصد کربوهیدرات است که معادل 14 گرم در هر فنجان می باشد. کربوهیدرات اغلب قندهای ساده ای هستند مانند گلوکز و فروکتوز که حاوی نشاسته و فیبر می باشند. توت همچنین منبع خوبی از فیبر است که حدود 1.7 درصد از وزن آن را تشکیل می دهد. الیاف موجود در این میوه از نوع محلول (25درصد) مثل پکتین و نامحلول (75 درصد) مثل لیگنین است. این الیاف برای بهتر کار کردن سیستم گوارشی و کاهش سطح کلوسترول و همچنین کاهش خطر ابتلا به بیماری ها مفید هستند.

ویتامین ها و مواد معدنی موجود در توت :

توت یک منبع عالی از ویتامین C آهن و همچنین منبع خوبی از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی دیگر است. فراوان ترین آن ها را می توانید در ادامه مشاهده نمایید.

  • ویتامین C: یک ویتامین ضروری است که برای سلامت پوست و توابع مختلف بدن مهم می باشد.
  • آهن: یک ماده معدنی مهم است که کارهای مهمی از جمله حمل اکسیژن در بدن را انجام می دهد.
  • ویتامین K1: این ویتامین برای لخته شدن خون و سلامت استخوان اهمیت دارد.
  • پتاسیم : یک ماده معدنی ضروری که می تواند فشار خون را کاهش داده و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را نیز کاهش دهد.
  • ویتامین E: آنتی اکسیدانی که بدن شما را در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند.

توت سیاه

دیگر ترکیبات گیاهی توت

این میوه غنی از ترکیبات گیاهی مانند آنتوسیانین ها است که سبب اثرات مفید سلامتی در بدن شده و همچنین رنگ این میوه نیز توسط همین ترکیب تعیین می شود. در ادامه فراوان ترین ترکیبات گیاهی این میوه را می خوانید.

  • آنتوسیانین ها: یک خانواده از آنتی اکسیدان ها است که می تواند اکسیداسیون کلسترول LDL را مهار کند و تاثیرات مفیدی در برابر بیماری های قلبی داشته باشد.
  • سیانیدین ها: آنتوسیانین اصلی در توت مسئول اصلی رنگ این میوه است و هر رنگی اعم از سفید، سیاه و یا قرمز توسط این ماده ایجاد می شود.
  • اسید کلروژنیک: یک مقدار فراوان از آنتی اکسیدان است که به مقدار فراوان در بسیاری از میوه ها و سبزیجات یافت می شود.
  • روتین: یک آنتی اکسیدان قوی است که به محافظت بدن در برابر بیماری های مزمن مثل سرطان، دیابت و بیماری های قلبی می پردازد.
  • میریستین: این ترکیب می تواند اثر محافظتی در برابر برخی سرطان ها داشته باشد.

همچنین این میوه می تواند حاوی انواع دیگری از ترکیبات گیاهی با خواص متفاوت و رنگ های مختلف باشد.

توت های رنگی به نسبت توت سفید ترکیبات گیاهی غنی تر و ظرفیت آنتی اکسیدان های بیشتری در خود دارند.

توت قرمز

مزایا و خواص توت :

این میوه یا حتی عصاره آن می تواند برای مقابله با بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت و سرطان مفید باشد.

  • کاهش کلسترول :

کلسترول یک مولکول چرب مهم است که در سلول های بدن ساخته می شود. کلسترول بالا در خون نشانه بیماری های قلبی می باشد.

مطالعات نشان داده است که توت و عصاره آن می تواند چربی های اضافی و کلسترول بالای خون را کاهش دهند. آن ها همچنین ممکن است نسبت بین LDL و HDL را نیز بهبود بخشند.

برخی از آزمایشات نشان می دهد که توت می تواند از تجمع چربی در کبد جلوگیری کند. این روند به طور بلقوه از بیماری کبد چرب جلوگیری می کند.

  • بهبود کنترل قند خون :

بیماران دیابتی نسبت به تغییرات سریع قند خون حساس هستند و باید همیشه مراقب مقادیر کربوهیدرات مصرفی خود باشند. توت حاوی ترکیبی به نام DNJ (deoxynojirimycin) است که یک نوع آنزیم مقابله کننده با کربوهیدرات های روده است.

بنابراین در نظر گرفته می شود که این آنزیم برای دیابت مفید است و می تواند روند افزایش قند خون بعد از مصرف غذا را کند کند.

  • کاهش خطر سرطان :

افزایش استرس در بدن می تواند سبب آسیب های اکسیداتیو در سلول ها و بافت ها شده و با افزایش خطر سرطان در ارتباط باشند.

برای صدها سال توت بخشی از طب سنتی چینی بود که برای مقابله با سرطان از آن استفاده می شد. برخی محققان بر این باورند که مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در آب توت می تواند استرس اکسیداتیو را کاهش داده و نهایتا خطر ابتلا به سرطان را کمتر کند.

توت سفید

عوارض و مضرات توت :

آلرژی به این میوه نادر است اما مواردی از آلرژی نسبت به گرده این درخت و آلرژی هایی از این قبیل در افراد گزارش شده است.

خلاصه :

  • توت های رنگارنگی وجود دارد که می توان به صورت تازه یا خشکبار در تمام طول سال استفاده کرد.
  • این میوه منبع خوبی از آهن، ویتامین C و ترکیبات گیاهی مختلف می باشد. همچنین با کاهش کلسترول و سطح قند خون سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان می شود.
  • از این میوه در طب سنتی چینی برای هزاران سال به عنوان درمانی از بیماری های مختلف استفاده می شد.
  • توت یک میوه شیرین و خوشمزه است که از مواد مغذی سرشار بوده و طیف وسیعی از مزایای بلقوه در خود دارد که می تواند برای شما مفید باشد.

اگر میخواهید درباره این میوه بیشتر مطالعه کنید میتوانید مطلب زیر را نیز مطالعه نمایید:

آشنایی با خواص و مضرات توت

 

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی