در اين هواي گرم كمتر كسي است كه بتواند در مقابل يك بستني خوشمزه مقاومت كند. با ما همراه شويد تا با فوايد و مضرات مصرف بستني آشنا شويد...
در اين هواي گرم كمتر كسي است كه بتواند در مقابل يك بستني خوشمزه مقاومت كند. با ما همراه شويد تا با فوايد و مضرات مصرف بستني آشنا شويد…
ارزش غذایی بستنی به ارزش غذایی مواد اولیه ای که در ساخت بستنی مصرف میشوند، بستگی دارد. در اين مطلب به بررسي فوايد و مضرات بستني ساده مي پردازيم.
بمب کلسیمی
- شیر به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده بستنی، فواید بسیاری دارد. شیر مهمترین منبع کلسیم است هر لیوان شیر ۲۵۰ میلی لیتر حدود ۳۱۵ میلی گرم کلسیم دارد که ۳۰ درصد کلسیم روزانه مورد نیاز بدن را فراهم میکند.
- همانند شیر، بستنی منبع غنی از ویتامین است؛ ویتامینهایی که بدون آنها رشد و سلامتی انسان دچار اختلال میشود. بستنی منبع عالی از ویتامین A، منبع خوبی برای ویتامینهای B1 (تیامین) ، B2 (ریبوفلاوین) ، B3 (نیاسین) و ویتامین E میباشد. در بستنی میوهای ویتامین C نیز موجود است.
- بستني سالم نه تنها قسمتي از انرژي و پروتئين مورد نياز روزانه بدن را تأمين ميكند، بلكه ويتامينهاي ضروري و مفيد را نيز به بدن ميرساند.
- اگر بستني بدون افزودنيهاي غيرمجاز رنگي و از نوع پاستوريزه باشد، به دليل آنكه حاوي مواد لبني است، تأمين كننده كلسيم بدن است.
- توصيه ميشود بستني در رژيم غذايي روزانه كودكان، به ويژه گروهي كه به اندازه كافي شير مصرف نميكنند، قرار گيرد.
- همچنین بستنی یکی از عالیترین منابع انرژی میباشد که ۳- ۲ برابر شیر چربی دارد و بیشتر از نصف مواد جامد آن قند(ساکارزو لاکتوز) است؛ بنابراین انرژی بالایی دارد.
- مواد جامد بدون چربی شامل پروتئین، قند و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، گوگرد، کلسیم و فسفر بوده که برای رشد و سلامت انسان ضروری است.
- بستنی به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا، برای کودکان و افراد لاغری که می خواهند چاق شوند، خوراکی مفیدی است.
- در برخي موارد از جمله پس از جراحي لوزه، مصرف غذاهاي سرد، مرطوب با طعم ملايم و داراي قوام نرم (از جمله بستني) در روزهاي اول براي بيمار آسانتر بوده و از ايجاد خونريزيهاي بعد از عمل پيشگيري ميكند.
نكات مهم در مصرف بستني:
- بستنيهاي پاستوريزه كارخانهاي، مطمئنتر و سالمتر هستند. بستني از قند، خامه و شير پرچرب تهيه ميشود و حاوي انرژي زيادي است. همچنين در انواعي از بستنيها كه شيريني نيز به آن اضافه ميشود، اين انرژي به چند برابر ميرسد و مصرف زياد آن موجب بروز چاقي خواهد شد.
- بستني بايد بعد از غذاي اصلي مصرف شود تا موجب احساس سيري در فرد نشود و به برنامه غذايي او لطمه وارد نكند.
- اگر بستنی به مدت طولانی نگهداری شود، ممکن است مقداری از طعم خود را از دست داده و طعمهای نامطلوب از سردخانه جذب آن شود. به ویژه اگر درجهی حرارت سردخانه در نوسان باشد، سفتتر می گردد. این معایب را میتوان با استفاده از سیستم صحیح انبارداری و جلوگیری از نگهداری طولانی مدت بستنی، کاهش داد.
مضرات بستني:
- مصرف بستني در افراد داراي اضافه وزن: برخي بستنيهايي كه در تهيه آنها خامه و شكلات استفاده ميشود به دليل حجم زياد و كالري بالا، خطر اضافه وزن و چاقي را به شدت افزايش ميدهند و به همين دليل بايد در مصرف آنها اعتدال را رعايت كرد.
- مصرف چربي اشباع زياد موجب بيماريهاي قلبي-عروقي و ديگر بيماريهاي خطرناك مشابه ميشود.
- بستني از جمله غذاهايي است كه در برخي افراد موجب حمله ميگرني ميشود. اين غذاها بر روي آزاد شدن سروتونين و نوراپي نفرين اثر كرده و موجب انبساط يا انقباض عروق ميشوند.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه