با ما همراه شويد تا با خواص و مضرات اين ميوه خوش آب و رنگ بيشتر آشنا شويد...
با ما همراه شويد تا با خواص و مضرات اين ميوه خوش آب و رنگ بيشتر آشنا شويد…
انگور میوه ای است بهشتی که شامل ویتامین های A , B ، C می باشد هم چنین دارای مقداری منیزیم ، کلسیم ، آهن ، فسفر ، پتاسیم و آلبومین است
تركیبات شیمیائی انگور
- برگ مو: دارای ساكارز، لوولز Levulose، اینوزیت Inosite، مواد نشاستهای و تعدادی اسیدهای آلی است.
- دم خوشه انگور: دارای تانن، مواد رزینی، تارتارات پتاسیم و اسیدهای آلی است.
- غوره: میوه سبز رنگ و نارس انگور است كه دارای طعم ترش میباشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیك، اسید فرمیك، اسید سوكسینیك Succinique Acid، اسید اگزالیك، اسید گلوكولیك Glucolique Acid و قند میباشد.
- پوست انگور: دارای تانن، تارتارات پتاسیم، اسیدهای آزاد و مواد معدنی میباشد.
- هسته انگور: در هسته انگور مقداری روغن و تانن موجود است. روغن هسته انگور Grape seed oil به رنگ زرد مایل به سبز است. این روغن فاقد بو و دارای طعمی مطبوع میباشد. روغن هسته دارای تری گلیسیرید، اسید اولئیك، اسید پالمتیك، اسید لینولئیك، اسید استئاریك و اسید آراشیك میباشد.
جدول مواد موجود در صد گرم حبه انگور
- آب ۷۵ گرم
- پروتئین ۱/۳ گرم
- مواد قندی ۲۰ گرم
- كلسیم ۱۲ میلی گرم
- فسفر ۰/۴ میلی گرم
- آهن ۰/۴ میلی گرم
- سدیم ۳ میلی گرم
- پتاسیم ۱۷۵ میلی گرم
- ویتامین آ ۱۰۰ گرم
- ویتامین ب ۱ ۰/۰۵ میلی گرم
- ویتامین ب ۲ ۰/۰۳ میلی گرم
- ویتامین ب ۳ ۰/۳ میلی گرم
- ویتامین ث ۴ میلی گرم
خواص داروئی
- انگور بر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است.
- هر شخصی باید در روز انگور میل کند زیرا میوه ای ضد عفونی کننده است .
- امروزه در طب درمان های طبیعی ( نتروپت ) ، از رژیم های مختلف انگور استفاده می کنند هم چنین این میوه را برای درمان بیماری های یبوست ، عوارض رماتیسم ، کم خونی و حتی پیش گیری از سرطان سودمند می دانند .
- اخلاط بدن را متعادل میكند.
- بسیار مقوی و مغذی است.
- خون را تصفیه میكند.
- سینه و ریه را صاف و تمیز می كند.
- انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است.
- در درمان سل ریوی و سیاه سرفه مؤثر است.
- برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده میشود.
- برای درمان نقرس بسیار مفید است.
- یکی از خواص انگور ، صاف کننده و « مولد خون بودن » آن است . انگور قند خون را نیز تنظیم می کند . به علاوه انگور قرمز برای تصفیه ی خون و خون سازی از انگور سبز هم بهتر است . البته افراد Hypoglacimic ( افرادی که قند خون پایین دارند ) می توانند از انگور بهره ی زیادی ببرند . بنابر این سعی کنند همیشه انگور تهیه کنند و چند بار در روز مقداری از آن را میل کنند .
- انگور یکی از میوه های ضد سرطان شناخته شده است و این ، به خاطر خواص ضد عفونی کنندگی آن است .
- افرادی که در دوره ی نقاهت یک بیماری هستند و یا ضعف عمومی بدن دارند ، و در نتیجه قدرت دفاعی بدن آنها کم شده است ، سعی کنند از انگور ، هویج ، سیب و هلو ، به مقدار زیاد استفاده کنند . البته این میوه ها را با هم در آب میوه گیری ریخته و آب میوه ی حاصل شده را جرعه جرعه در طول روز بنوشند .
- خوب است بدانید انگور پتاسیم زیادی دارد که به جبران ضعف بدن کمک می کند .
- انگور وسیب هردو میوه بهشتی هستندکه افراد مبتلا به ناراحتی های قلب و اعصاب می تواتند آب آن را نیز در طی روز بنوشند .
- انگور برای سلامتی قلب ، ریه و کلیه نافع است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر بوده و برای مبتلایان به اوره ی خون مناسب و سازگار است .
- این نکته را هم بدانید یبوست که عوارض آن بی اشتهایی ، نفخ ، سردرد تشنگی مفرط و بد بویی دهان است با خوردن آب انگور تازه برطرف می شود .
- رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و بواسیر نیز مفید است.
- انگور دارای كلسیم ، آهن ، فسفر ، سیلسیم و املاح معدنی است و منگنز و ید را نیز دارد.
- انگور دارای ویتامینهای و B و C وA و D است.
- انگور میوه جوانی است.
- تأمین كننده غذای عضلات و روشن كننده مغز و تقویت حافظه است.
- انگور دو برابر گوشت در بدن انرژی تولید میكند در حالی كه سمیّت گوشت را ندارد.
- خوردن انگور از كم خونی جلوگیری میكند مخصوصاً برای كودكان در فواصل غذا میل شود.
- كسانی كه ریههای آزرده دارند انگور غذای خوبی است.
- انگور اشتهاآور است.
- انگور فشار خون را برطرف میكند. 10 صبح و 5 عصر میل شود.
- مهمترین مسئله برای انگور، دانستن این است كه چه زمان و با چه چیزی خورده شود.
- انگور با نان برشته سازگار است.
- انگور با برنج، پرتقال، سیب زمینی تنوری و خربزه سازگار است.
- هضم آب انگور بسیار آسان است و دارای كالری زیادی است.
- كسانی كه زردی دارند 25 گرم از برگ انگور را در یك لیتر آب جوشانده روزی 3 لیوان بخورند.
- اگر هر صبح ناشتا یك قاشق از اشك مو بنوشید سنگ كلیه و مثانه برطرف خواهد شد.
- انگور یك غذای خوب برای كسانی كه میخواهند دچار سرطان نشوند، میباشد.
- طبع سركه انگور سرد و خشك است.
- خوردن سركه همراه غذا به هضم غذا كمك كرده و اشتها را باز میكند.
- انگور چون تشعشعات خورشید را جذب نموده بهتر است خالص خورده شود.
- انگور دافع سودا ، نرم كنندة سینه است.
- برای درمان یرقان هستة انگور را بكوبید با عسل مخلوط كرده میل نمایید.
- برای درمان نقرس ، رماتیسم ، سنگ كلیه و مثانه روزی 3 لیوان آب آنگور در فواصل غذا میل شود.
فوايد انگور براي پوست:
- انگور را در روغن زیتون بجوشانید و صاف كنید ماسک خوبی برای چین و چروك صورت است.
- برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن كردن رنگ پوست، آب انگور تازه را با یك تكه پنبه بهصورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیمگرم محتوی كمی جوش شیرین بشوئید.
- برای شادابی پوست صورت ، صورت را به آب انگور آغشته نمایید و بعد از 15 دقیقه با محلول نیم گرم و جوش شیرین كه با كمی آب مخلوط شده است بشویید.
- ضماد دم كردة برگ انگور ورم چشم را برطرف میكند.
مصرف انگور در ديابت
- دانشمندان ادعا کردند که خوردن انگور ميتواند براي بهبود ديابت مفيد باشد.
- انگور يک ماده غذايي پر انرژي است و علت شيريني آن محتواي بالاي قندي است که در اين ميوه وجود دارد
- نکته جالب در رابطه با قند موجود در انگور اين است که قند انگور سبب افزايش تدريجي و به آهستگي قند خون نميشود و بنابر اين نگراني افراد ديابتي در مورد قند انگور بي مورد است و مي توانند براحتي از انگور و محصولات آن استفاده کنند .
مصرف انگور در بارداري و شيردهي
- انگور حاوی مقدار زیادی آب، قند(گلوکز و فروکتوز)، آنتی اکسیدان ها، منیزیم، کلسیم، آهن، ویتامین های B1، B2، B6، B12، A، C و K و اسیدفولیک می باشد.
- خوردن انگور در دوران بارداری داری خواص قابل توجهی می باشد: افزایش قدرت سیستم ایمنی زن باردار و جلوگیری از عفونت ها، جلوگیری از فشار خون بالا در دوران بارداری، بهبود سیستم گوارش، بهبود عملکرد کلیه و کبد، درمان یبوست و بالاخره جلوگیری از بیماری های عصبی در زن باردار.
- البته توجه داشته باشید که اولاً از مصرف انگوری که آغشته به کودهای شیمیایی است خودداری شود، ثانیاً خوردن انگور با برخی خوراکی ها(نظیر شیر، خیار و ماهی) باعث احساس ناخوشایند در معده می شود و ثالثاً برخی زنان باردار نسبت به انگور آلرژی دارند و نباید از انگور یا آب انگور استفاده کنند.
- مادران شيرده در فصل تابستان از مصرف میوههایی نظیر انگور غافل نشوند و حتی میتوانند روز خود را با مصرف یک عدد میوه آغاز کنند.
مصرف انگور در كاهش وزن
- انگور هم لاغر کننده است و هم چاق کننده . بدین گونه که اگر انگور را از صبح تا ظهر ، خالی میل کنید لاغر کننده است و اگر آن را همراه با غذا میل کنید چاق کننده است .
- براي کم کردن وزن انگور بخوريد زيرا قند آن باعث ميشود براي ساعتها احساس سيري بکنيد و ديگر هوس خوردن چيز ديگري را نکنيد. به اين منظور، صبح تا ظهر انگور بخورید و غذای دیگری نخورید.
- كسانی كه میخواهند لاغر شوند قبل از غذا 2 قاشق از آب غورة انگور میل كنند. افراط در خوردن آبغوره نشود.
- كسانی كه میخواهند چاق شوند انگور را همراه با غذای سازگار بخورند.
- رژيم انگور: انگور بهترین میوه برای كسانی است كه میخواهند لاغر شوند و بدن خود را از ساید اوریك، سنگهای صفراوی و مسمومیتهای مزمن (مسمومیت از سرب یا جیوه) پاك كنند. اینگونه اشخاص باید در هر هفته به مدت ۲ روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند بدین ترتیب كه هر دو ساعت یكبار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند.
- مقدار مصرف روزانه تقریباً ۲ كیلو گرم است و در این دو روز نباید غذای دیگری مصرف كنند فقط میتوانند آب بنوشند.
خواص طبی هسته انگور:
- هسته انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است
- دارای تانن است بنابراین قابض است.
- اسهال را برطرف میكند.
- ترشح ادرار و اسپرم را كم میكند.
- گرد هسته انگور را برای درمان به مسلولین میدهند.
- هسته انگور برای آنهائی كه مثانه و كلیه ضعیف دارند مضر است.
- روغن هسته انگور گرمكننده بدن است این روغن ضد یبوست میباشد. از آن برای نقاشی و تهیه صابون نیز استفاده میشود.
خواص طبی پوست انگور:
- پوست انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است:
- پوست انگور را خشك كرده و میسوزانند خاكستر بهدست آمده را برای درمان اكثر زخمها استفاده میشود.
- پوست انگور دیر هضم است و بهتر است كه در موقع خوردن پوست آن را بیرون آرود.
خواص طبی غوره:
- غوره كه به انگلیسی Un-ripe grape نامیده میشود از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است:
- در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثهها مؤثر است.
- آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.
- بیماری اسكوربوت كه بهعلت كمی ویتامین C در بدن میباشد با آب غوره درمان میشود.
- آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است برای درمان سیاتیك و رماتیسم حاد بسیار مفید است.
- در دفع زردی مؤثر است.
- خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو میاندازد و قاعده را باز میكند.
- حرارت و صفرای بدن را دفع میكند و رودهها را ضد عفونی میكند.
- آب غوره تقویتكننده كبد است.
- برای برطرف كردن ورم گلو آب غوره قرقره كنید.
- برای دفع كرم و روده و تقویت معده باید به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف كنید البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید.
- آب غوره درمانكننده پا درد و كمر درد میباشد. برای معالجه میتوان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود. البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب كرد.
- ترشی غوره نیز معالجه رماتیسم و سیاتیك است.
خواص طبی برگ مو:
- برگ مو قابض است.
- دمكرده برگهای جوان مو اسهال خونی را برطرف میكند.
- برای خونریزیها مفید است.
- در رفع نقرس و زردی مؤثر است.
- استفراغ را برطرف میكند.
- در رفع اختلالات گردش خون مربوطه به دوره بلوغ و یائسگی مؤثر است.
- هنگامیكه پوست صورت قرمز میشود و ملتهب است خوردن دم كرده آن اثر مفید دارد.
- گرد برگهای جوان و خشك شده مو، اثر خوبی در رفع خونریزیهای رحم و خون آمدن از بینی دارد.
- برای برطرف كردن سرمازدگی دست و پا جوشانده برگ مو را تهیه كرده و دست و پا را به مدت ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید.
- برای تهیه دم كرده برگ مو، مقدار ۱۵ تا ۲۰ گرم برگ مو را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند.
- از دمكرده برگ مو میتوان برای شستشوی چشم در مورد ورم ملتحمه استفاده كرد.
- دمكرده برگ مو برای رفع واریس مفید است.
هشدارها:
- قابل توجه گیاهخواران و دیگران در ماههای مرداد، شهریور و مهر بیشتر از هر زمان دیگری انگور بخورید.
- انگور با سبزیهای خوردنی و گوجهفرنگی سازگاری ندارد.
- انگور را با گوشت و چربی نخورید.
- انگور با گوشت و شیر نمیسازد.
- انگور با دانههای روغنی سازگاری ندارد.
- اگر انگور با گوشت و ماهی خورده شود برای كبد بسیار مضر است و خون مسموم میشود و امكان اسهالهای شدید دارد.
- در اکثر مواقع، آب انگوری که از فروشگاه تهیه می کنیم، خالص نیست. توصیه می شود که خودتان در منزل و بااستفاده از انگور تازه آب انگور تهیه کنید.
- آنهائی كه معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند زیرا پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد، نفخ و عوارض دیگر میگردد.
- توجه داشته باشید وقتی انگور میل می کنید پشت آن آب سرد ننوشید و یا میوه های خشک مانند برگه ی هلو و غیره را با انگور و آب میل نکنید زیار دچار دل درد می شوید .
- هیچ وقت انگور را به عنوان دسر نخورید.
مضرات
- زیاده روی در مصرف آب انگور بهطور مداوم ایجاد سنگ كلیه میكند.
- افراط در خوردن كشمش و مویز خون را كثیف میكند.
- غوره برای معده مضر است و دیر هضم میباشد.
- برخی زنان باردار نسبت به انگور آلرژی دارند و نباید از انگور یا آب انگور استفاده کنند.
خیلی مفید بود،سپاس گذارم.
شما میتوانید که درباره نواقص و فواید شان به ما معلومات ارایه نماید