پکان یک نوع گردو از خانواده گردو (Juglandaceae) بومی مناطق معتدل آمریکای شمالی است که بسیار غنی بوده و متمایز از نظر طعم و بافت، دارای یکی از بالاترین میزان چربی در بین هر محصول گیاهی و ارزش کالری نزدیک به کره است. ارتفاع درختان پکان گهگاه به حدود 50 متر و قطر تنه 2 متر می رسد. دارای پوست شیاردار و برگ های مرکب با 9 تا 17 برگچه دندانه ریز است.
درختان بومی پکان در ایالات متحده (نزدیک ریو گراند در تگزاس، و در نبراسکا، آیووا، ایندیانا، و گاهی اوقات آلاباما) وجود دارند. جورجیا، آلاباما و می سی سی پی امروزه مهمترین تولیدکنندگان آجیل پکان پیوندی هستند که به بسیاری از کشورها دیگر ارسال می شود. درخت این گردو در استرالیا و آفریقای جنوبی به میزان محدودی کشت می شود. پکان از بهترین گردو های وارداتی و خارجی است که از نظر مواد مغذی و چربی بسیار غنی است.
مواد مغذی و ویتامین های گردوی پکان
پکان سرشار از بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی است که برای سلامت پوست، چشمها، دندانها، استخوانها، ماهیچهها و اعصاب مهم هستند.
- ویتامین A
- فولات
- نیاسین
- ریبوفلاوین
- تیامین
- ویتامین B6
- ویتامین
- کلسیم
- اهن
- منیزیم
- منگنز
- فسفر
- فلز روی
مواد مغذی در هر وعده
30 گرم گردو خام دارای:
کالری: 196
پروتئین: 3 گرم
چربی: 20 گرم
کربوهیدرات: 4 گرم
فیبر: 3 گرم
شکر: 1 گرم
پکان منبع خوبی از چربی های سالم است، اما کالری بالایی دارد، بنابراین مهم است که به اندازه وعده های خود توجه کنید.
خواص گردوی پکان
کمک به حفظ انرژی بالا در بدن و کاهش وزن
برخلاف ایدههای رایج در مورد چربی در رژیم غذایی، کمبود چربی اصولاً برای بدن مفید نمیباشد. یکی از دلایل این امر آن است که حذف چربی منجر به ایجاد حس گرسنگی و افزایش اشتها میشود. برای مثال چربیهای سالم موجود در پکان تولید هورمون گرهلین در بدن را کاهش میدهند. بالا بودن این هورمون در خون منجر به ایجاد حس اضطراب و افزایش شدید اشتها میشود.
علاوه بر غنی بودن از چربیهای مفید، پکان سرشار از منگنز است که یکی از مزایای متعدد آن، کمک به کاهش وزن میباشد. مقادیر بالای منگنز و مس موجود در این گردو به بهبود متابولیسم بدن کمک کرده و باعث لاغری و کاهش وزن می شود.
یکی از این عناصر کمکی، عنصر مس است که به وفور در پکان یافت میشود. مس در بیش از 50 واکنش آنزیمی دخیل است که مسئول حفظ سطح بالای سوخت و ساز در بدن و تولید آدنوسین تریفسفات میباشد. آدنوسین تریفسفات یک مولکول پیچیده میباشد که انرژی موردنیاز بسیاری از سلولهای بدن را تأمین میکند. علاوه بر مس، ویتامین B1 موجود در پکان نیز در تولید این مولکول نقش دارد.
پیشگیری از بیماری
ویتامین A، ویتامین E و روی، که همگی در این گردو یافت می شوند، از سیستم ایمنی بدن شما حمایت می کنند تا بدن شما بتواند با عفونت ها مبارزه کند و آسیب را ترمیم کند. گردو پکان حاوی مواد مغذی گیاهی، ترکیبات گیاهی است که دارای مزایای آنتی اکسیدانی قوی است. همچنین منبع خوبی از ماده معدنی روی هستند که برای رشد و عملکرد سلول های ایمنی ضروری است. رژیم های غذایی سرشار از روی با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها، به ویژه بیماری های مرتبط با سن و سبک زندگی مرتبط است. علاوه بر این، خوردن غذاهای حاوی الاژیک اسید یک آنتی اکسیدان موجود در پکان با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها مرتبط است.
پکان سرشار از فلاونوئید است.
طبق گزارش USDA، گردو پکان حاوی فلاونوئیدها، نوعی آنتی اکسیدان که بیشتر در سبزیجات و میوه ها یافت می شود، نسبت به سایر آجیل های درختی بیشتر است. افرادی که از رژیم های غذایی سرشار از فلاونوئید استفاده می کنند کمتر در معرض ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، دیابت، برخی سرطان ها و زوال شناختی هستند.
تسکین آرتریت
پکان همچنین حاوی چربی های امگا 3 است که می تواند با کاهش التهاب به کاهش درد آرتریت کمک کند. منیزیم، کلسیم، فیبر، ویتامین E و روی موجود در گردو نیز خواص ضدالتهابی به آجیل می دهد.
کمک به افزایش سلامتی قلب
با توجه به میزان بالای آنتیاکسیدانها در پکان، مواد مغذی موجود در پکان یکی از ارکان رژیم غذایی مفید برای قلب میباشند. پکان مانند مغزهای دیگر از خاصیت کاهش فشار خون سیستولی در بیماران غیردیابتی برخوردار است. پژوهشهای دیگری نیز نشان دادهاند که مصرف پکان در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی نقش دارد، زیرا دارای مقدار زیادی چربی سالم برای قلب است. این چربیهای غیراشباع میتوانند با کاهش کلسترول بد خون در صورت مصرف متعادل، اثر محافظتی داشته باشند. بهعلاوه، ویتامین B1 موجود در پکان برای عملکرد صحیح قلب ضروری است. در مجموع، مصرف منظم مغزهایی مانند پکان از سرعت بسیاری بیماریهای فرسایشی به ویژه بیماری قلبی میکاهد.
جلوگیری از پوکی استخوان
منگنز، مس و روی موجود در پکان در کنار مواد معدنی دیگر برای درمان عوارض ناشی از پوکی استخوان مفید هستند. پژوهشها نشان دادهاند که این مواد معدنی با افزایش تراکم استخوان و کاهش سرعت از دست رفتن تراکم استخوان جهت درمان پوکی استخوان بسیار مفید هستند.
بهبود عملکرد مغز
پکان مملو از مواد مغذی از جمله اسیدهای چرب غیر اشباع است که بسیار برای عملکرد مغز مفید است. این گردو منبع خوبی از ویتامین E، مس و تیامین است که به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل بسیار کمک می کند.
هضم بهتر
پکان منبع عالی از فیبر طبیعی می باشد که به هضم بهتر و حفظ یک سیستم گوارشی سالم کمک می کند. یک رژیم غذایی با مقدار مناسب فیبر می تواند به فرد کمک کند تا سطح قند خون خود را کنترل کرده و سلامت روده را حفظ کند و حرکات روده را عادی و کنترل کند.
نحوه مصرف پکان
پکان سرشار از مواد مغذی ضروری است که می توانند یک افزودنی عالی برای یک رژیم غذایی سالم و کامل باشد. پکان را میتوان خام، شیرین یا نمکزده مصرف کرد. به طور گسترده ای در شیرینی ها مانند کیک قهوه و اغلب همراه با شکلات استفاده می شود.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه