تغذيه سالم خواص مواد غذايي سلامت

10 خواص و مزایای دانه های کتان

تقویم فارسی اندروید

10 خواص و مزایای دانه های کتان

برای قرن ها است، که دانه های کتان بخاطر خواص و مزایای بهداشتی خود مورد توجه مردم قرار گرفته اند. امروزه دانه های کتان به عنوان یک مکمل فوق العاده در غذاها ظاهر می شوند، زیرا تحقیقات علمی بیشتر به خواص و مزایای دانه های کتان پرداخته است. در این مقاله از 7گنج 10 خواص و مزایای دانه های کتان را برای شما عزیزان آماده کرده ایم تا شما هم از این دانه روغنی و مقوی در رژیم غذایی خود بهره مند شوید.

10 خواص و مزایای دانه های کتان

  1. دانه های کتان بسیار مغذی هستند.

دانه های کتان یکی از قدیمی ترین محصولات می باشد که بخاطر خواص زیاد آن از ابتدای تمدن مورد توجه مردم قرار گرفته است. دو نوع دانه کتان وجود دارد که یکی قهوه ای و دیگری طلایی رنک می باشد، که هر کدام به یک مقدار دارای مواد مغذی می باشند.

فقط یک قاشق غذاخوری از این محصول می تواند مقدار خوبی از اسید های چرب پروتئین، فیبر و امگا3 را علاوه بر منبع غنی از برخی ویتامین ها و مواد مغذی برای بدن فراهم کند.

یک قاشق غذاخوری از دانه های کتان شامل موارد زیر است:

کالری: 37

پروتئین: 1,3

کربوهیدرات: 2 گرم

فیبر 1,9 گرم

کل چربی: 3 گرم

چربی اشباع شده: 0,3 گرم

چربی خالص: 0,5 گرم

چربی غیر اشباع: 2 گرم

اسید های چرب امگا3: 1,597 میلی گرم

ویتامین B1 8%

ویتامین B6 2%

فولاد: 2%

کلسیم: 2%

آهن: 2%

منیزیم: 7%

فسفر: 4%

پتاسیم: 2%

جالب توجه این است، خواص و مزایای دانه های کتان عمدتا به اسید های چرب، لیگناها و فیبر موجود در آن بستگی دارد.

خلاصه: دانه های کتان منبع خوبی از مواد مغذی است. خواص و مزایای دانه های کتان عمدتا به دلیل محتوای امگا3، لیگنین ها و فیبر موجود در آن است.

  1. امگا3 در دانه های کتان بسیار زیاد است

اگر شما در رژیم گیاه خواری به سر می برید و یا ماهی نمی خورید، دانه های کتان می تواند منبع خوبی از امگا3 باشد.

ALA یکی از دو اسید چربی است که شما حتما باید در رژیم غذایی خود آن را مصرف کنید زیرا بدن شما آن را تولید نمی کند.

مطالعات حیوانی اخیر نشان داده است که ALA موجود در دانه های کتان مانع ذخیره کلسترول در رگ های خونی قلب، کاهش التهاب در شریان ها و کاهش رشد تومور می شود.

مطالعه ای که در کاستاریکا بر روی 3637 نفر انجام شد، نشان می دهد افرادی که بیشتر ALA مصرف می کردند کمتر دچار حمله های قلبی می شدند.

همچنین بازبینی گسترده ای از 27 مطالعات که بر روی 250000 نفر انجام شده است، نشان می دهد که ALA تا 14% باعث کاهش بیماری های قلبی می شود.

مطالعات متعددی نیز ALA را در کاهش خطر سکته مغزی موثر دانسته است.

خلاصه: ALA موجود در امگا3 موجود در دانه های کتان باعث سلامت قلب و کاهش خطر سکته مغزی می شود.

  1. لیگنین های موجود در دانه های کتان می توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند.

لیگنین ها ترگیبات گیاهی هستند که دارای خواص آنتی اکسیدانی و استروژن هستند، که هر دو آن ها می توانند به کاهش خطر ابتلا به سرطان و بهبود آن کمک کنند.

جالب توجه است، دانه های کتان تا 800 برابر سایر گیاهان لیگنین دارند.

مطالعان نشان می دهد که مصرف دانه های کتان باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مخصوصا در زنان یائسه می شود.

علاوه بر این، در یک تحقیقات در کانادا که بر روی 6000 زن انجام شده است، زنانی که در رژیم غذایی خود سیب زمینی قرار دارد 18% خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهند.

با این حال مردان نیز می توانند از خواص و مزایای دانه های کتان بهره مند شوند.

در یک مطالعه کوچک که بر روی 15 مرد انجام شد، به مدت 30 روز به آن ها غذاهایی با چربی کم داده شد. این مطالعه ثابت کرد که مصرف غذاهای گیاهی و کم چرب می تواند به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان را کاهش دهد.

طبق مطالعات حیوانی که انجام شده است دانه های کتان برای پیشگیری و بهبود سرطان کولون و پوست نیز مفید است، با این حال تایید این تحقیق نیازمند بررسی بیشتر می باشد.

با وجود شواهد و مطالعات به دست آمده می توان دانه های کتان را یک غذای بالقوه ارزشمند برای سلامتی دانست.

خلاصه: دانه های کتان حاوی ترکیباتی از مواد مغذی به نام لیگنین ها است که دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی و استروژن هستند. آن ها ممکن است در جلوگیری از سرطان سینه و پروستات، و همچنین انواع دیگر سرطان ها مفید باشند.

  1. دانه های کتان غنی از مواد مغذی گیاهی هستند

فقط یک قاشق غذاخوری از دانه های کتان حاوی 3 گرم فیبر است که به ترتیب 8 تا 12 درصد برای مصرف روزانه مردان و زنان توصیه می شود.

علاوه بر این دانه های کتان شامل دو نوع فیبر غذایی محلول (20 تا 40) و غیر محلول (60 تا 80) درصد است.

فیبر ها توسط باکتری ها در روده بزرگ تخمیر می شوند، همین باعث افزایش دفعات مدفوع و در نتیجه حرکت منظم روده می شود.

از طرفی دیگر فیبر ها قوام محتویات روده شما را افزایش می دهد و میزان هضم را نیز کاهش می دهد. این نشان می دهد که برای بهبود بیماری یبوست مفید است.

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی