آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي مطالب اختصاصي

طرز تهيه خیار شور خانگي به 3 روش + نكات مهم

در اين مطلب از هفت گنج قصد داريم طرز تهيه خيار شور خانگي به 3 روش را به شما آموزش دهيم. با ما همراه شويد و بسته به شرايطتان يكي از روش ها را انتخاب كنيد ...
تقویم فارسی اندروید

در اين مطلب از هفت گنج قصد داريم طرز تهيه خيار شور خانگي به 3 روش را به شما آموزش دهيم. با ما همراه شويد و بسته به شرايطتان يكي از روش ها را انتخاب كنيد …

خيار شور
خيار شور

روش اول:  خيار شور يك روزه

 

اگر مي خواهيد خيار شور را سريع مصرف كنيد اين روش را پيشنهاد ميكنيم:

مواد لازم

  • خیار تازه: 2 كيلو
  • ترخون: 4 الی 5 ساقه
  • سیر : 5 حبه
  • آب جوشیده خنک:  به مقدار لازم
  • نمک و فلفل : به مقدار لازم
  • سرکه : نصف لیوان

طرز تهیه

خیار را کاملا شسته و داخل شیشه های بزرگ می ریزیم.

سپس چند ساقه ترخون و 3 حبه سیر را در شیشه می ریزیم و بعد آب جوشیده خنک را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به میزان دلخواه و نصف لیوان سرکه، بر روی خیارهای داخل شیشه می ریزیم.

آنگاه درب شیشه را محکم می بندیم.

سپس یک قابلمه برداشته و شیشه را در وسط آن قرار می دهیم و تا کمر قابمله را پر از آب می کنیم،و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید.

توجه کنید پس از به جوش آمدن آب،به مدت 15 دقیقه روی حرارت باشد و بجوشد.
سپس شیشه را از قابلمه خارج کرده و می گذاریم تا خنک شود.
وقتی کاملا سرد شد آن را به مدت 24 ساعت درون یخچال می گذاریم تا قابل مصرف شود.

توجه:

این خیارشور شبیه همان خیارشور های شرکتی و با همان طعم و مزه می شود و مهم تر از همه اینکه بدون مواد نگهدارنده و خیلی تازه می باشد.

روش دوم: خيار شور معمولي با نمك و سركه

در اين روش ممكن است خيار شورها بعد از چند هفته نرم شوند پس اگر تا چند هفته خيار شور را مصرف ميكنيد از اين روش استفاده كنيد:

مواد لازم:

 

  • خیار قلمی: 2 کیلو
  • نمک: 1 لیوان
  •  برگ کرفس: 200 گرم
  • فلفل سبز تند: 5 عدد
  • ترخون: 300 گرم
  • شويد: 200گرم
  • سیر: 1 بوته
  • تخم گشنیز: 1 قاشق چایخوری
  •  آب و سرکه: مقدار لازم

 

طرز تهیه :

خیارها و سبزی ها را با آب سرد بشوئید و خوب خشک کنید تا کپک نزنند.

 

در ظرفی آب ، سرکه و نمک را به جوش اورید ( مقدار سرکه نصف آب است ) سپس از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود.

 

درون شیشه ای تمیز مخلوطی از برگ کرفس خرد شده ، شوید ، فلفل سبز ، سیر ، تخم گشنیز و ترخون بهمراه خیارها بریزید سپس محلول اب و سرکه را روی مواد بریزید تا کاملا سطح خیارها با ان پوشیده شود سپس در شیشه را محکم ببندید و در دمای محیط به مدت 1 هفته قرار دهید ، پس از این مدت خیارشورهای اماده شده را درون یخچال بگذارید.

 

نكات مهم :

  • برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بماند در این یک هفته ان را در محیطی که سایه دارد قرار دهید و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور ان را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید میتابد قرار دهید.

 

  • دمای آب و سرکه ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید

 

  • مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر 15 لیوان آب 1 لیوان نمک مناسب میباشد ، برای ترد شدن خیار شور میتوانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیار شور استفاده کنید.

روش سوم: طرز تهيه خيار شور بدون سركه با سنگ نمك و زاج ترشي

 

اگر ميخواهيد خيار شور را براي مدت زيادي نگه داريد اين روش بهترين گزينه است:

مواد لازم:

  • خیار ریز قلمی : 2 کیلو
  • برگ کرفس: 200 گرم
  • شوید : 200 گرم
  • ترخون: یک کیلو
  • سنگ نمک: به میزان لازم
  • سیر: 4 حبه بزرگ
  • فلفل سبز تند: 4 عدد
  • زاج سفید: یک تکه کوچک (به بزرگي نخود )

 

طرز تهیه:

سبزی ها و خیار ها رو شسته و بگذاريد خوب خشک شوند ( دقت كنيد كه اگر خوب خشك نشوند خيار شور شما كپك خواهد زد)
آب و نمک را بگذاريد تا بجوشد ( تقریبا به ازاي هر 15 لیوان آب یک لیوان سنگ نمک خرد شده به کار میرود ) در انتها زاج سفید را هم اضافه كنيد و وقتی حل شد از روي گاز بردارید.
خیار و سبزیها را لایه لایه داخل ظرف ترشی ریخته و سیر و فلفل را هم لابه لای آنها قرار دهید

آب و نمک را روي مواد بریزید تا جائی که ظرف پر شود.

بعد درب آن را محكم بسته و بگذاريد تا آماده شود.

 

نكات مهم :

  • مدت زمان آماده شدن خيار شور بستگی به دمای هوا دارد، هرچه هوا گرمتر باشد زمان هم کمتر خواهد شد.

 

  • دمای آب و سرکه ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید

 

  • ميتوانيد لابلای مواد ، گوجه های رسیده سفت هم اضافه كنيد تا همزمان شوری گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید

نوش جان …

 

پيشنهادات ما:

آشنايي با خواص و مضرات مصرف ترشي و شور

طرز تهيه انواع ترشي

گردآوری و تنظیم: گروه هفت گنج – اختصاصي گنج

www.7ganj.ir

 

32 دیدگاه

  • من رد یاب کله علمم توصیف این سایت:چند روش در مورد خیار شور گفته وخوبه واما نگفته که چه جنسه خیارای
    بزرگ مناسبه ؟ از کجا جنس خیار کلفته مناسب خیار شور را بفهمیم؟ یحتمل توسط بازاریها قطع کامل شده(میبرند انبوه خیارشورش میکنند)
    حالا کلا با یک غشا طرفیم که پدیده هایی شبیه اسمز و تمایل به رفتن مواد از محل کم غلظت به پر غلظت هست
    مثلا وقتی داخل خیار شور پوک میشه اون اب خیار به محل کم غلظت رفته
    من به اب تصفیه دسترس دارم واب را انبوه تصفیه میکنم بدون استهلا و اینا من بلبرینگ های تصفیه را هم فرمولش میدانم
    دنبال روشی ام که مبتنی بر اب تصفیه باشد
    من از ید اطلاع دارم که بزرگ است وغشا (پوست خیار را )مسدود میکنه نمک ید دار را ازش مطلعم
    به احتمال قوی میتونم کار را با طرح قبلی عملی کنم
    منتها از این سایتا استفاده کردم که میگه سنگ نمک
    من باید بتونم اول نمک را مناسب کنم چون سنگ نمک نیستش
    اگر نمک را تحت کنترل در بیارم و ابم که فرمولای پیچیدش از قبل تحت کنترل در امده(تصفیه اب با ممبران خانگی)
    پس فقط نمک مانده وجنس خیار خوب و سرکه و بدون مواد نگهدارنده

    • خیارخوب فقط توشمال هست ساری ولالا ولاغیر،

    • این چه نظریه آخه انگار متن پروپزال پایان نامه مقطع دکترای صنایع غذاییه!

  • باسلام. عالی بود و خسته نباشید. اگر بخایم خیارشور رو به مدت شش ماه نگهداری کنیم از چه روشی امکان پذیر هست؟

    • سلام بعد از رسیدن خیار شور اونو در جای سرد مثل یخچال نگهداری کنید،اینکه میگن خیار و سبزی را خشک کنید تا کپک نزنه همش حرفه چون خیار شور در هر صورت کپک میزنه مگر اینکه جاش سرد باشه و تو آب نمک غوطه ور باشه

  • اینها همش مسخرس دوستان _ اگه دقت کرده باشین خیارشورهایی که صنعتی تولید میشه خیلی خوشمزست وکپک هم نمیزنه دللیلش اینه که اصلا آب برا خیارشور جوشونده نمیشه یعنی وقت و فرصت و هزینه بالا میره و خیارشور یا کپک میزنه یا بیش از اندازه نرم میشه _ ما خودمون دیگه تو این کار را گیسامونو سفید کردیم _ طرز تهیه خیارشو آب شیر + نمک فله + کمی سیر و سرکه با سبزیجات دلخواه _ نکتش اینجاست که میزان شوری وسرکه آب باعث جلوگیری از کپک میشه…امتحان کنید حتی به مقدار کم ضرر نمیکنید…

  • با سلام وتشکر از مطالب مفید وکاربردیتان – راستش خانم بنده خیار شور درست کرده الان که می خواهیl ممصرف کنیم خیار شورها داخلش توخالی شده و مثل اینکه پوک شده علت چیه و جهت تکرار نشدن این مشکل چکارباید بکین.

    • با فرو کردن یک خلال دندان در خیارها، و ایجاد روزنه در خیار از پوک شدن خیار شور جلوگیری کنید

  • سلام من خیارشور درست کردم ولی طعم نداره عطر وبوی بسیار خوبی داره ولی بیمزه است…اشکال کارم کجاست؟

    • عزیزم حتما نمکش کم بوده حتما نسبت نمک و آب که معمولا 1 به 15 هست رو رعایت کن.

  • من از شیوه دوم جواب گرفتم اصلا خیارها کپک نمی زنند و عالیه.
    فقط باید وقتی آب نمک و سرکه و انگشت رو توش فرو می کنید گرما را حس می کنید روی خیارها ریختید و سر ظرف رو بستید دو روز بیرون از یخچال قرار بدید و بعد از دو روز در یخچال قرار بدید بعد از ده روز در یخچال آماده خوردن هست. تو این روش حتی بعد از رسیدن خیار می تونید اگه شور بود کمی آب جوشیده و اگر بی نمک بود کمی آب جوشیده و نمک بهش اضافه کنید.
    عالیه
    تخم گشنیز و چند حبه سیر و تخم گشنیز و ترخون و برگ انگور هم چاشنیش هست.

  • می خواستم بگم سایت بسیار مفیدی دارین
    موفق باشید و تشکر از زحماتتون

    • سلام.بایدمیزان نمک واب رورعایت کنیدهر15لیوان اب 1لیوان نمک

  • با سلام و احترام
    ممنون مفید و کاربردی بود.

    با تشکر فراوان

  • سلام ببخشید من بعد از چند روز خیاراشوم نرم میشه و کپک میزنه؟چرا؟

    • جلوگیري از کپک زدن ترشی
      1-براي اینکه ترشی شما کپک نزند، آنقدر سرکه روي مواد ترشی بریزید که سرکه کاملاً روي مواد را بگیرید.
      -2 اگر ترشی شما در حال کپک زدن بود می توانید ظرف ترشی را چند ساعت در معرض نور خورشید قرار دهید،دیگر کپک نمیزند.

      چند نکته در مورد خیار شور
      -براي اینکه خیار شور شما کپک نزند می توانید این چند کار را انجام دهید.
      – سرکه داخل خیار شور نریزید چون باعث کپک زدن خیار شور می شود.

      روي ظرف خیار شور تکه اي نان را به اندازه دهانه ظرف قرار دهید و در ظرف را محکم ببندید.
      – دور ظرف خیار شور را گچ بگیرید تا مانع داخل شدن هوا به ظرف شود.
      می توانید خیار شور را داخل شیشه نوشابه ي خانواده بریزید. به این صورت که از خیارهاي ریز استفاده کنید و به دلیل اینکه در
      آن محکم بسته می شود و تا دو سال می توانید خیار شور را نگه دارید. بدون اینکه کپک بزند در موقع استفاده سرشیشه را بچینید تا
      در آوردن خیار شور آسان باشد.
      وسط خیار را با یک میله سوراخ کنید تا داخل خیار پوك نشود

      كتاب اسرار خانه داري

    • من می‌خوام بدونم اون خیار شورای قدیمی که طعمشون با این شرکتی و جدیدا خیلی فرق داشت رو چطوری میشه درست کرد؟ نمیدونم اونا بدون چاشنی بودن یا نه. ممنون میشم پاسخ بدین

32 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی