روانشناسي و سلامت روان سلامت

توصیه های درمانی و خانگی برای کاهش سطح هورمون کورتیزول

تقویم فارسی اندروید

کاهش طبیعی سطح هورمون کورتیزول

کورتیزول هورمونی است که آن را به عنوان هورمون استرس می شناسند. امروزه همه تلاش ها روی این متمرکز است که استرس و نتیجتا هورمون استرس را کاهش دهند. برای دانستن این که چگونه می توان سطح هورمون کورتیزول را به طور طبیعی کاهش داد در این مقاله از 7گنج با ما همراه شوید.

چگونه می توان سطح هورمون کورتیزول را به طور طبیعی کاهش داد

هورمون کورتیزول همیشه هم بد نیست. درواقع این هورمون نقش مهمی در از دست دادن چربی دارد. به همین دلیل است که این هورمون را به عنوان ابزاری برای تعریف چگونگی ذخیره چربی می شناسند.

بیشتر مردم می خواهند که از ذخیره چربی جلوگیری کنند. کسانی که از نظر ذهنی و جسمی استرس دارند می توانند این شانس را داشته باشند که طبیعتا سطح هورمون کورتیزول در بدن شان زیاد شده و از ذخیره چربی در بدن شان پیشگیری شود.

با این حال کاهش هورمون کورتیزول به طور طبیعی گامی به سوی زندگی سالم است. برای اینکه بتوانید سطح این هورمن را در خود کاهش دهید باید عادات نا سالمی که باعث استرس در شما می شود را بشناسید و آن ها را کاهش دهید. برای این امر نیاز دارید که سبک زندگی تان را بازنگری کرده و عادات خود را جایگزین کنید.

رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی کم کالری سبب افزایش تولید کورتیزول شده و با وجود آن نگه داشتن وزن در دراز مدت کمی سخت می شود. تحقیقات دیگری نشان می دهد که با کاهش استرس، دیگر خبری از غذا خوردن استرسی در شما نبوده و تنها در مواقعی که حقیقتا احساس گرسنگی می کنید، غذا خواهید خورد. همچنین در این حال غذاهای سالم را بیشتر از غذاهای ناسالم مصرف می کنید.

پیاده روی آهسته

راه رفتن و پیاده روی یک شکل از فعالیت بدنی است که می تواند استرس را در شما کاهش داده و همچنین به خاطر وقتی که در محیط باز می گذرانید برای روحیه شما هم خوب است. دریک مطالعه از عده ای خواسته شد که در جنگل پیاده روی کنند. سپس نمونه هایی از بزاق آن ها بررسی شد و سطح کورتیزول آن اندازه گیری شد. محققان فهمیدند که در محیط طبیعی سطح کورتیزول کمتر شده و تعداد ضربان قلب هم کاهش می یابد. در نتیجه ضربان قلب هم کم شده و فعالیت های عصبی سمپاتیک و پاراسمپاتیک نیز کمتر می شود.

تمرین یوگا

یوگا ورزشی است که روی یک تشک برای تعادل و انعطاف پذیری بیشتر کار می شود. همچنین در این تمرین ها سعی می شود که ذهن و نیز از استرس خالی شود. با اصلاح حالات بدن استرس فیزیکی هم از شما دور می شود. یوگا با کاهش هورمون کورتیزول اثرات ضد استرسی دارد. هاتا، اینگار و Kripalu سبک هایی از یوگا هستند گه برای کاهش استرس مناسب می باشند.

تمرین مدیتیشن برای ذهن آگاه

مدیتیشن یک تمرین است که در حالت نشسته شما را به داشتن تمرکز حواس تشویق می کند. در این تمرین می توانید آگاهی را در خود افزایش داده و نفس و افکارتان را آگاهانه تر دنبال کنید. در یک مطالعه نمونه خون 30 نفر از کسانی که در یک برنامه مدیتیشن شرکت کرده بودند بررسی شد. نمونه خون نشان داد که بعد از تمرینات مدیتیشن سطح کورتیزول به شدت کاهش می یابد. برای کمک گرفتن از این تمرینات اختصاص دادن چند دقیقه از روز هم کافی است.

موسیقی زنده

تقریبا همه از اثرات موسیقی زنده بر خلق و خوی خودشان آگاه هستند. موسیقی زنده همچنین یک اثر ضد استرسی دارد که می تواند برای شما مفید باشد. بررسی نمونه بزاق کسانی که در کنسرت زنده شرکت کرده بودند نشان داد که سطح کورتیزول پس از گوش دادن به انواع سبک های موسیقی کاهش می یابد.

ریلکس کردن بدن

بیشتر محققان معتقدند که ریلکس کردن بدن تان می تواند اثرات مثبتی روی کاهش استرس شما داشته باشد. در هر وضعیتی می توانید از این ترفند استفاده کنید. مثلا زمانی که روی صندلی نشسته و کتاب می خوانید و یا وقت هایی که یک حمام طولانی در پیش دارید. ریلکس کردن با هدف استراحت و با اولویت قرار دادن استراحت و رهایی از استرس انجام می شود. به این ترتیب با کاهش هورمون کورتیزول در بدن خودتان می توانید به سطح خوبی از آرامش و رهایی از استرس برسید.

به یاد داشته باشید که استرس  کم می تواند خوب و حتی سازنده باشد اما استرس زیاد تنها مخرب و زیان بار است. به همین دلیل است که توصیه می شود با انجام این تمرینات سعی در کاهش استرس خود داشته باشید.

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی