سبك زندگي نگهداري مواد غذايي

آموزش نحوه نگه داری نان در خانه

تقویم فارسی اندروید

نگه داری نان در خانه

برای جلوگیری از بیات شدن نان باید چکار کنیم؟ برای نگه داری نان در خانه بهتر است نان ها را در یخچال نگهداری کنیم یا در فریزر؟ آیا فریز مانع بیات شدن نان میشود؟ و سوالات بسیار دیگری که امروز به آنها پاسخ میدهیم ، با ما در هفت گنج همراه باشید. بعضی از مردم بر این باورند که گذاشتن نان در یخچال، جلوی بیات شدن آن را می‌ گیرد. اما نان بیات چیست؟ نانی که از تنور یا فر بیرون تازه بیرون می‌ آید، بافت نرم و عطر و طعم دلچسبی دارد اما بی‌ توجهی به اصول آن و نگهداری‌ نادرستش، مغزش را سفت می‌ کند، به طوری که کمتر کسی حاضر می‌ شود به آن لب بزند و به اصطلاح به آن نان بیات می‌ گویند.

نحوه نگه داری نان در خانه

عده‌ای از مردم بر این باورند که نگه داری نان در یخچال یا فریزر، جلوی بیات شدن نان را می‌گیرد اما این باور غلط است زیرا این کار روند بیات‌ شدن را سریع‌تر می‌کند. تنها راه پیشگیری از بیات‌شدن نانها، نگه‌داشتن آنها در فریزر در دمای منفی ۱۰ تا منفی ۴ درجه سانتیگراد است. شاید خود شما هم به‌طور تجربی متوجه تفاوت‌های بین این دو شرایط نگهداری شده‌ باشید.

هنگامی که ما نانمان را در فریزر می‌گذاریم، رطوبت یا آب موجود در بافت آن منجمد می‌شود و دیگر آبی در بافت نان نمی‌ماند که میان مولکول‌های پروتئین و نشاسته منتقل و کریستاله شود، به این ترتیب می‌توان نان را به مدت ۳-۲ ماه در فریزر نگه داشت. با بیرون آوردن نان از فریزر، آب منجمد شده بافت آن دوباره به حالت مایع برمی‌گردد و حالت تازه به خود می‌گیرد.

ولی در محیط یخچال و اتاق، آب موجود در بافت نان نه تنها به نقطه انجماد نمی‌رسد بلکه میان مولکول‌های پروتئینی و نشاسته‌ای، منتقل و باعث کریستاله شدن این مولکول‌ها و بیات شدن نانها می‌شود. یک نکته که خوب است بدانید در روستاها یا مناطق دور افتاده ای که به یخچال دسترسی ندارند، برای بیشتر شدن ماندگاری و نگه داری نان، آن را زیر آفتاب خشک می‌کنند! با این کار آب از بافت اصلی نان حذف می‌شود و روند بیات شدن نانها رخ نمی‌دهد. سرانجام اینکه اگر چه توصیه ما به خرید روزانه نان است، اما اگر به هر دلیلی بیش از مصرف یک وعده نان در اختیار دارید، آن را در فریزر قرار دهید و با توجه به نوع نان قبل از مصرف آن را ۲۰-۵ دقیقه در دمای اتاق بگذارید. باید بگویم که توصیه “هفت گنج” به شما خرید روزانه نان است، ولی اگر به هر دلیلی بیش از مصرف یک وعده نان دارید، میتوانید آن را در فریزر قرار دهید و با توجه به نوع نان قبل از مصرف آن را 20-5 دقیقه در دمای اتاق بگذارید.

نان

جهت نگه‌ داری نان در فریزر به این نکات توجه کنید

  • برای نگه داری نان در یخچال یا فریزر ضروری است که نان خریداری شده كاملا خنك شود، به قطعات كوچك و مناسب تقسیم گردد و پس از قرار دادن در كیسه‌ های پلاستیكی مناسب در حداقل زمان ممكن به فریزر انتقال یابد.
  • برای مصرف نانها نیز مقدار مورد نیاز را از بسته خارج كنید و جهت خروج از حالت انجماد در بسته پلاستیكی و در محیط اتاق یا آشپزخانه قرار دهید. بهتر است درب بسته نان به صورت باز باشد تا رطوبت محتوی بسته اجازه خروج داشته باشد.
  • اگر نان پیش از بسته‌ بندی خنك نشود، چون عرق میکند نان ،رطوبت موجود در نان، پوسته نان بسته‌ بندی شده حالت خیس و مرطوب به خود می‌ گیرد و محیطی مناسب برای رشد كپك ایجاد خواهد شد. علاوه بر این باعث بیات شدن زودرس، افزایش ضایعات نانها و ایجاد بیماری گوارشی می‌ گردد.
  • هنگام نگه داری نان در فریزر توصیه میکنیم که قطعه نان خیلی بزرگ نباشد، تا حد امكان به صورت كامل (برش نخورده) منجمد گردد، چون در این حالت قابلیت حفظ طعم و بو افزایش می‌ یابد.
  • زمانی كه قطعات كامل یا بریده شده نانها در بسته‌های پلاستیكی برای فریز كردن آماده می‌شوند، خارج نمودن هوای موجود در كیسه یا بسته مربوط به نگهداری نان، روند بیات شدن و همچنین تشكیل كریستال‌ های یخ را كاهش می‌ دهد و طبیعی است كه نانهای نگهداری شده پس از خروج از حالت انجماد، شادابی بافت و مزه خود را بیشتر حفظ خواهد نمود.

چگونه با استفاده از مایكروویو نان را از انجماد بیرون بیاوریم

  • گرم کردن با استفاده از فر:
    در هنگام نیاز فوری به نان می‌ توان نان فریز شده را از بسته‌ بندی خارج نمود و برای گرم شدن، آن را مستقیما در فر قرار داد كه طبیعی است در این حالت، نان خشك‌تر از حالت طبیعی خواهد بود، ولی برای این امر لازم است ابتدا نان از بسته پلاستیكی خارج شده و به طور كامل در یك لفاف آلومینیومی پیچیده شود و سپس در فر با دمای 175 درجه سانتیگراد، برای مدت حدود 10 تا 20 دقیقه ( بسته به حجم قطعه نان ) قرار بگیرد.
  • گرم کردن نان با استفاده از مایكروویو
    گرم کردن با استفاده از مایكروویو نیز میسر است كه در این حالت، به دلیل انتقال مولكول‌ های آب، خروج از انجماد صورت می‌ گیرد و با توجه به زمان‌ های انتخابی كنترل شده، می‌ توان نانی بسیار ترد، نرم و یا مرطوب و بعضا خمیری و لاستیكی به دست آورد.

 

نوشته شده توسط گروه ۷ گنج

www.7ganj.ir

 کپی برداری از مطلب فوق تنها در صورت لینک به این صفحه مجاز می باشد.

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی