راهنماي خريد سبك زندگي نكات مهم آشپزي

بهترين و بدترين ظروف براي پخت و پز كدامند؟

آيا مي دانيد بهترين ظروف براي پخت و پز غذا كدام ظروف اند؟ با ما در هفت گنج همراه شويد تا به شما بگوييم ...
تقویم فارسی اندروید

آيا مي دانيد بهترين ظروف براي پخت و پز غذا كدام ظروف اند؟ با ما در هفت گنج همراه شويد تا به شما بگوييم …

آشپزي
آشپزي

بهترين ظروف براي پخت و پز

پیرکس و استیل:

شاید بتوان گفت پیرکس سالم ترین ظرف برای تهیه و طبخ خوراک است. این ظروف دیگر مشکل ورود املاح به غذا را ندارند و مشکلی برای سلامت ایجاد نمی کنند. البته هر غذایی را در ظروف پیرکس نمی توان طبخ کرد. درواقع این ظروف برای استفاده در وسایل گرمایشی غذا مثل فر و مایکروفر بهترین انتخاب هستند. ظروف استیل نیز مانند پیرکس جزء بهترین انتخاب ها محسوب می شوند با این تفاوت که نمی توان آنها را داخل مایکروفر قرار داد.

چدنی و سنگی:

چدن یک ترکیب آلیاژی از آهن و چند فلز دیگر است و به همین دلیل مقاومتش به نسبت تک تک این فلزات خیلی بیشتر است، بنابراین برای طبخ غذا می تواند بسیار مناسب باشد چراکه احتمال ورود املاح فلز به داخل غذا در آن بسیار کمتر است. ظروف سنگی نیز یکی از سالم ترین گزینه ها برای طبخ غذا هستند. برخی سنگ ها دارای کانی های فلزی هستند که برخی سنگ‌ها دارای کانی‌های فلزی هستند که البته مقدار این کانی‌ها بسیار ناچیز است.

تفلون و سرامیک ؛ به شرطي كه سالم باشند

اگر تفلون سالم باشد و از مواد باکیفیتی تهیه شده باشد احتمال ورود  املاح فلز ظرف به غذا خیلی کم می‌شود. درواقع وقتی در ظروف سنتی به طور مداوم غذا طبخ می‌شود به تدریج مقداری از فلز ظرف وارد غذا شده و مصرف مکرر خوراکی‌ها در این ظروف احتمال مسمومیت یا تداخل در جذب مواد مغذی دیگر را بالا می‌برد اما ترکیبات شیمیایی به کار رفته در کف ظروف تفلونی از تماس غذا با فلز ظرف جلوگیری کرده و احتمال مهاجرت یون‌های فلزی به درون خوراک را کاهش می‌دهد. با این حال وقتی این ظروف به طور مکرر استفاده می‌شوند ترکیب شیمیایی تفلون کیفیت خود را از دست می‌دهد. در نتیجه خراش‌ها و آسیب‌ها ممکن است باعث شوند مواد شیمیایی کف ظرف کنده شده و به درون غذا راه یابند. استفاده از ظروف تفلونی آسیب دیده بسیار خطرناک است زیرا مصرف زیاد این ترکیبات شیمیایی می‌تواند سرطان‌زا باشد. درمورد ظروف سرامیکی نیز باید گفت ترکیباتی که در لعاب این ظروف وجود دارد شیمیایی هستند و اگر آسیب ببینند یا خراشیده شوند مثل ظروف تفلون می‌توانند خطرناک باشند. ظروف تفلون سنتی نیز همان ظروف سفالی لعاب دار بودند و اگر این لعاب سالم باشد مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند.

بدترين ظروف براي پخت و پز

رویی، مسی و آهنی:

مشکل عمده ظروف سنتی رویی، مسی و آهنی این است که مصرف مکرر خوراک در آنها خیلی راحت می‌تواند باعث مهاجرت املاح به داخل غذا شود که این میزان بالای املاح برای بدن انسان بسیار خطرناک است؛ به‌خصوص برای خانم‌های باردار، کودکان و سالمندان. اگرچه روی یک ماده مغذی موردنیاز بدن است اما مصرف بیش از اندازه آن یا سایر فلزات ازجمله مس و آهن می‌تواند به عنوان یک ماده سمی مشکلاتي جدی برای ارگان‌های حیاتی بدن مثل کبد ایجاد کند. در نتیجه افرادی که برای طولانی‌مدت در این ظروف غذا طبخ می‌کنند در خطر مسمومیت با این املاح قرار دارند.

ظروف مسی حاوی قلع هستند و استفاده بی رویه از این ظروف سبب افزایش این ماده در مواد غذایی و آسیب رساندن به سلامت انسان می شود، بنابراین نباید از این ظروف به طور مداوم استفاده شود. بعضی افراد معتقد هستند استفاده از این ظرف ها سبب تامین مس مورد نیاز بدن می شود اما این تفکر اشتباه است زیرا به مقدار مورد نیاز بدن، مس در مواد غذایی وجود دارد و نیازی به استفاده از این ظروف جهت تامین این ماده در بدن نیست. همچنین ممکن است حین استفاده یا بر اثر شست وشوی ظروف مسی، لایه قلع این گونه ظروف جدا شود و وارد مواد غذایی شود. اگرچه این ظروف برای هدایت گرما بسیار مناسب هستند و از زمان قدیم برای پخت و پز استفاده می شدند، اما در صورت تشکیل اکسید مس یا زنگ مس که ماده ای زردرنگ و دارای ترکیبی بسیار سمی است، استفاده از آنها به سلامت بدن آسیب می رساند.

ظروف برنجی 

اخیرا عنوان می‌شود پخت غذا در ظروف برنجی به‌ویژه برای كودكان مفید است در صورتی‌ كه این‌گونه نیست و ما نمی‌دانیم چه مقدار آلیاژ وارد بدن كودك می‌شود. بهتر است مواد مورد نیاز بدن را از طریق مواد مغذی و سالم تامین كنیم چون مایل نیستیم ماده‌ای از طریق ظرف وارد بدن شود.

پيشنهاد ما:

هشدارهای مهم در خرید و استفاده از انواع ظروف غذاخوری

گردآوری و تنظیم: گروه هفت گنج

www.7ganj.ir

برگرفته از مجله سيب سبز

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی