آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي مطالب اختصاصي

طرز تهيه شله زرد مخصوص + نكات مهم

در اين پست از 7 گنج قصد داريم طرز تهيه شله زرد مخصوص و عالي را به علاقمندان آموزش دهيم .با ما همراه شويد ...
تقویم فارسی اندروید

در اين پست از 7 گنج قصد داريم طرز تهيه شله زرد مخصوص و عالي را به علاقمندان آموزش دهيم . شله زرد از غذاهای محبوب، سنتی و بسیار خوشمزه ایرانیه که معمولا در ماه مبارك رمضان و مراسمات مذهبی بیشتر طبخ میشه و به عنوان نذری بین مردم پخش میشه. خیلی ها هم اون رو به عنوان دسر بعد از غذا در مهمانی ها سرو میکنن.با ما همراه شويد …

قبلا در مطالبی طرز تهیه آش جو ، آش شله قلمکار ،  آش رشته و حلیم رو برای نذری قرار دادیم.

تزيينات شله زرد
تزيينات شله زرد

مواد لازم برای تهیه شله زرد ( براي 4 تا 5 پياله )

  • برنج نيم دانه ………………………………… 1 پیمانه
  • آب……………………………………………..6-7 پیمانه
  • شکر …………………………………………..2 پیمانه
  • کره ……………………………………………50 گرم
  • زعفران حل شده ……………………………..به ميزان لازم
  • گلاب ………………………………………….1/2 پیمانه
  • هل ساییده………………………………….. کمی
  • خلال بادام و خلال پسته …………………… براي داخل شله زرد 1/2 پیمانه
  • دارچین و خلال پسته و بادام ………………..براي تزيين به مقدار دلخواه
شله زرد
شله زرد

طرز تهیه شله زرد

ابتدا برنج رو شسته و با مقدار آبي كه گفتيم چند ساعت خيس كنيد.

سپس با همون مقدار آب روی حرارت قرار بديد تا بپزه. حرارت رو زياد كنيد تا آب جوش بياد و بعد حرارت رو كم كرده و اجازه بدين تا برنج كاملا بپزه. در اين بين گه گداري هم هم بزنيد و حواستون باشه يه موقع ته نگيره يا سر نره .

وقتي برنج پخت، شكر رو اضافه كنيد و مرتب هم بزنيد تا برنج كاملا له بشه.

حواستون باشه هم زدن از اين مرحله به بعد خيلي مهمه و باعث ميشه شله زرد كاملا لعاب بندازه. اين مرحله حدودا نیم تا یک ساعت زمان ميبره.

بعد کره و زعفران و هل رو که از قبل آماده کردیم اضافه میکنیم و باز فرصت میدیم تا زعفران کاملا رنگش رو پس بده و شله زردمون بیشتر جا بیفته. حدودا نیم ساعت دیگه زمان بهش بدين.

کل مراحل پخت برای این مقدار حدود دو تا سه ساعت طول میکشه. وقتی که حس کردید غلظتش کافیه میتونید گلاب رو اضافه کنید و بعد از پنج دقیقه شله زرد رو از روی شعله بردارید.

اگر از خلال بادام و خلال پسته داخل شله زرد خوشتون مياد همزمان با اضافه كردن گلاب ميتونيد اونها رو هم اضافه كنيد. يا اگه دوست داريد اصلا نرم نشن بعد از خاموش كردن شعله اونها رو اضافه كنيد.

براي تزيين هم شله زرد رو بعد از پخت سريع به ظرفهاي مورد نظر منتقل كنيد و اجازه بدين يه كم خنك بشه و بعد تزيين كنيد

نكات مهم تهيه شله زرد :

  • مهمترين نكته اينكه برنج شله زرد بهتره نیم دونه باشه ولی میتونید از برنج کامل هم استفاده کنید فقط کمی زمان پختش بیشتر میشه و حدود یکی دو پیمانه آب بیشتری میبره. و در نهايت شايد برنجش بيشتر مشخص بشه تو شله زرد.
  • حتما برنجتون ایرانی باشه تا کیفیت بهتری داشته باشین.
  • شکر رو حتما بعد از پختن برنج اضافه کنید.
  • مقدار آب مورد نياز بسته به نوع برنج اندكي متفاوته اگر احساس کردید آبش کمه میتونید مقداری آب بهش اضافه کنید و اگر هم رقیق بود بذارید تا آب اضافیش بخار بشه.
  • از اونجایی که شکر با حرارت دیدن کمی آب میندازه بلا فاصله بعد از اضافه کردن شکر مقداری از آب شله زرد بیشتر میشه، پس این نکته هم حتما در نظر داشته باشید و قبلش آب اضافه نکنید.
  • میزان غلظت شله زرد باید انقد باشه که اگر مقدار کمی ازش توی سینی ریختید کاملا پخش نشه و کمی قوام داشته باشه.
  • موضوع اینه که این طرز پخت برای شله زرد هایی با مقدار کم مناسبه ولی برای شله زرد های با مقدار زیاد و به عبارتی برای نذری بهتره اولا نسبتها به این صورت زیاد میشه که شکر دو برابر برنج میشه و آب پنج برابرش.حالا هر مقداری که بخواید درست کنید
  • براي تهيه شله زرد نذري و به مقدار زياد بهتره برنج رو از شب قبل خيس كنيد.
  • شله زرد یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای دسر هست. البته کمی سنگینه و بهتره به مقدار کم سرو بشه. ولی از نظر موادی که در اون به کار میره مثل زعفران و خلال بادام و پسته بسیار مغذی هست و همچنین طعم فوق العاده ای داره.
  • برای تزیین شله زرد میتونید از خلال بادام و پسته و دارچین و همچنین گل سرخ استفاده کنید. چون طبع کلی شله زرد به خاطر برنج سرده، گرمای دارچین معتدلش میکنه.

نوش جان …

پيشنهاد ما:

مشاهده انواع تزيين شله زرد

 

نوشته شده توسط گروه 7 گنج- اختصاصي

www.7ganj.ir

2 دیدگاه

  • از اینکه مطالب آموزشی را برای همه نشر میدهید توان تشکری پاسخگو نیست و بینهایت سپاسگزار .

    اما در مورد شله زرد که من تو متن بالا خوندم به تجربه چند ساله پخت و آموزش از بزرگان و سایتهای مشابه شما . اضافه کردن شکر مانع از وا رفتن برنج میشه . شکر باید آخر کار و پس ار وارفتن کامل برنج اضافه بشه و بعد هم کمی دیکر بجوشد تا آب پس از اضافه شدن شکر هم کاملا بجذب بشه و قوام بیاد .
    با تشکر مجدد

    • مرسی از شما رامین عزیز، ولی من مدتهاست شله زرد رو به همین روش تهیه میکنم و مشکلی ایجاد نمیشه .. حتی بارها از این دستور برای تهیه شله زرد نذری استفاده کردم. به هر حال دستورها متفاوتند و انتخاب با خودتان است.

2 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی