خانه » سبك زندگي » آشپزي و شيريني پزي » آشنایی با طرز تهیه شربت آلبالو + نکات مهم

تبلیغات

آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي مطالب اختصاصي

آشنایی با طرز تهیه شربت آلبالو + نکات مهم

شربت آلبالو، يكي از شربت هاي بسيار پر طرفدار در فصل تابستان است. با ما همراه شويد تا با طرز تهيه و نكات مهم در تهيه اين شربت خوشمزه آشنا شويد...
شربت آلبالو، یکی از شربت های بسیار پر طرفدار در فصل تابستان است. با ما همراه شوید تا با طرز تهیه و نکات مهم در تهیه این شربت خوشمزه آشنا شوید…

شربت آلبالو - 7ganj.ir

مواد لازم:

  •  آلبالو:    ۱ کیلوگرم
  • شکر:     ۲کیلوگرم
  • آب:       ۱ لیوان
  • وانیل:  یک قاشق چایخوری ( در صورت تمایل)

طرز تهیه :

آلبالو ها را شسته و پاک کنید. بهتر است هسته های آلبالو را هم جدا کنید برای جدا کردن هسته ها هم میتوانید از دستگاه هسته گیر آلبالو استفاده کنید و هم با دو انگشت شصت و سبابه به سمت سوراخ (محل اتصال دم به آلبالو) آن به هسته فشار وارد کنید، به راحتی هسته از آن جدا میشود.

آلبالو های هسته گرفته را بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت در شکر بخوابانید و در یخچال نگهداری کنید، بهتر است از ظرف یا قابلمه لعابی استفاده کنید.

آب را اضافه کنید و قابلمه را با شعله پخش کن روی حرارت بگذارید.

شعله را خیلی کم نکنید چون رنگ شربت تیره میشود، و همین طور شعله را خیلی زیاد نکنید چون به سرعت میسوزد و قهوه ای رنگ میشود.

بایستی حواستان به شربت باشد و هم بزنید تا شکر در شربت کاملا حل شود. بعد از حل شدن به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند تا قوام آید.

از یک صافی استفاده کنید و آب شربت را در شیشه یا بطری نگهداری کنید. در ضمن آلبالو ها را در شربت فشار ندهید چون از شفافیت رنگ شربت می کاهد.

نکات مهم در تهیه شربت آلبالو:

  • بطور کلی هرگونه شربتی را بهتر است در ظرف لعابی تهیه کنیم
  • شربت آلبالو را اگر با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست، درست کنیم رنگ آن سرخ تند می شود و مزه اش قدری ترش خواهد بود. با آلبالوی رسیده، رنگ شربت آلبالویی پخته و ترشی آن کمتر خواهد بود. اگر دم آلبالو را نگیریم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب می کند ولی پس از چند ماه رنگ آن به رنگ چای مایل می شود.
  • اگر آلبالو ها ترش بود کمی بیشتر شکر بریزید.
  • به شربت آلبالو غالباً وانیل می زنند ولی بهتر است، اول شربت را بدون وانیل درست کنید و یک لیوان آن را با آب و یخ بنوشید، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافی نیامد وانیل به آن اضافه کنید.
  • از آلبالوی باقی مانده در شربت آلبالو می توانید مربای آلبالو درست کنید.
  • برای تزیین پارچ شربت می توانید آلبالو های تازه و هسته گرفته شده را حلقه حلقه کنید و همراه یخ داخل پارچ بریزید.

سوالات رایج در تهیه مربا و شربت:

● کپک زدن و ترش شدن مربا و شربت

این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.

● شکرک زدن مربا و شربت

این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربت هایشیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.

● شفاف شدن شربت ها

برای شفاف شدن شربت ها و جرم گیری آن ها می توان از یک عدد سفیده تخم مرغ استفاده کرد به طوری که وقتی شربت در حال جوش است سفیده را اضافه ولی مخلوط نمی کنیم. سفیده جرم شکر را می گیرد و تیره می شود در نتیجه شربت شفاف می شود. سپس سفیده را از شربت بیرون می آوریم.

طرز تهیه مربای آلبالو را در اینجا بخوانید

خواص و مضرات آلبالو را در اینجا بخوانید

 

گردآوری و تنظیم: گروه ۷ گنج

www.7ganj.ir

 

loading...
کانال تلگرام هفت گنج

۲۱ دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • سلام من دفعه اولم بود شربت درست میکردم همه چیزو چشمی ریختم،توی شکر سه چهارساعت بیشتر نخوابوندم.
    توی دوتا قابلمه گذاشتم وسط جوشش دیدم‌کم شیرینه شکر اضافه کردم.یک قابلمه رقیق تر از اونیکیه.آیا اشکال داره؟ممکنه کپک بزنه

  • سلام من البالو دارم اما بارهسته ، میخوام سربتش کنم ولی وقت ندارم از هسته در بیارم لطف کنید بگید که ایا مشکلی نداره با هسته ؟

  • لطفا بگید واضح برای ما که دفعه اولمون هست برای درست کردن شربت
    شربت رو باید داغ داخل ظرف ریخت یا بذاریم خنک بشه ممنون

    • سلام.ممنون از جوابدهی کاملتون.مربای البالوی من خیلی سفت شده.امروز کمی از شربتش رو که جدا کرده بودم گذاشتم قل زد و ریختم رو مرباها و کامل هم زدم.اما اگه بازم سفت بود چکار کنم؟

  • بنده ب ازای دو و نیم کیلو البالو هسته دار ۴ و نیم کیلو شکر اضافه کردم.باید بعد از جدا کردن هسته البالو رو وزن میکردم و شکر دو برابر آن اضافه میکردم یا نه؟
    تشکر

  • سلام.ممنون از دستور تهیه.
    ی سوال؟
    مقدار البالو بعد از اینکه هسته جدا شد وزن کنیم یا با هسته وزن کرده و متناسب با اون شکر اصافه کنیم؟

  • با سلام دو سوال دارم ۱- شربت حتما باید قوام بیاد و منظورتون از قوام اینه که غلیظ بشه

    ۲- اگه نخوایم شربت خیلی غلیظ بشه ،باید در کجا نگهداری بشع تا خراب نشه.یخچال فریزر یا دمای محیط

  • سلام خیلی عالی.من الان البالو رو تو شکر خوابوندم تا فردا اینموقع.خواستم بدونم کلا چن دیقه رو شعله باشه؟بعد اینکه دوباره باید ب مربا هم شکر بزنم؟ممنون اگه سریع جواب بدید

    • سلام خدمت شما، زمانی حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت، بعد از اینکه شربت به غلظت مورد نظر رسید از صافی رد کنید و دوباره آلبالوها را در قابلمه ریخته و مقداری از همون شربت رو اضافه کنید و اجاز دهید تا به غلظت مورد نظر برسد.

    • ممنون از پاسخ بسیار سریع.فقط اگه ب این سوالم جواب بدید خیلی لطف میکنید و اون اینکه آیا یک لیوان آب واسه یک کیلو البالو کم نیست؟چون جاهای دیگه نوشتن چهار لیوان.بازم تشکر میکنم

    • وقتی لابلای آلبالو شکر بریزید و یک روز در یخچال قرار بدهید به میزان کافی آب میندازد. برای تهیه شربت به ازای هر یک کیلو آلبالو یک لیوان آب کافی است. باز هم بسته به ذائقه میتوانید میزان آب را اضافه کنید ولیبه ازای هر یک لیوان آب مقدار شکر را هم به همان میزان زیاد کنید.ولی با این کار رنگ شربت کمرنگ تر شده و طعم آلبالو در شربت غالب نخواهد بود.

    • سلام باید ببینید چه وقت از حالت ابکی در میادشهله نه زیاد نه کم .دوباره شکر نزنید

  • سلام میخواستم مربا درست کنم ی سوال برام پیش اومد وقتی مربا به جوش اومد باید شعله را ملایم کرد یا از اولش اخه دیروز من یه قدری درست کردم حدود ۳ کیلو از اول شعله متوط بود اما تا پایان به قوام اومدن مربا ۱ ساعت طول کشید اخرشم مربا هم تیره شد.. و اینکه چون به قوام نمی اومد مجبور شدم آبکش کنم الباو ها رو بعد ابش و بذارم ه قوام بیاد لطفا راهنمایی کنید اخه بازم البالو دارم

    • سلام بیتا عزیز؛ نکته اول برای اینکه مرباتون تیره نشه اینه که شکر و آلبالو رو با هم مخلوط کنین و چند ساعتی استراحت بدین تا آب بندازه این کار از سیاه شدن مرباتون جلوگیری میکنه . حرارت مربا هم نباید تند باشه چون هم باعث میشه رنگش خیلی تیره شه و همچنین خیلی تند سر میره.