خانه » سبك زندگي » آشپزي و شيريني پزي » آشنایی با طرز تهیه شربت آلبالو + نکات مهم

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي مطالب اختصاصي

آشنایی با طرز تهیه شربت آلبالو + نکات مهم

شربت آلبالو، يكي از شربت هاي بسيار پر طرفدار در فصل تابستان است. با ما همراه شويد تا با طرز تهيه و نكات مهم در تهيه اين شربت خوشمزه آشنا شويد...
loading...
شربت آلبالو، یکی از شربت های بسیار پر طرفدار در فصل تابستان است. با ما همراه شوید تا با طرز تهیه و نکات مهم در تهیه این شربت خوشمزه آشنا شوید…

شربت آلبالو - 7ganj.ir

مواد لازم:

  •  آلبالو:    ۱ کیلوگرم
  • شکر:     ۲کیلوگرم
  • آب:       ۱ لیوان
  • وانیل:  یک قاشق چایخوری ( در صورت تمایل)

طرز تهیه :

آلبالو ها را شسته و پاک کنید. بهتر است هسته های آلبالو را هم جدا کنید برای جدا کردن هسته ها هم میتوانید از دستگاه هسته گیر آلبالو استفاده کنید و هم با دو انگشت شصت و سبابه به سمت سوراخ (محل اتصال دم به آلبالو) آن به هسته فشار وارد کنید، به راحتی هسته از آن جدا میشود.

آلبالو های هسته گرفته را بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت در شکر بخوابانید و در یخچال نگهداری کنید، بهتر است از ظرف یا قابلمه لعابی استفاده کنید.

آب را اضافه کنید و قابلمه را با شعله پخش کن روی حرارت بگذارید.

شعله را خیلی کم نکنید چون رنگ شربت تیره میشود، و همین طور شعله را خیلی زیاد نکنید چون به سرعت میسوزد و قهوه ای رنگ میشود.

بایستی حواستان به شربت باشد و هم بزنید تا شکر در شربت کاملا حل شود. بعد از حل شدن به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند تا قوام آید.

از یک صافی استفاده کنید و آب شربت را در شیشه یا بطری نگهداری کنید. در ضمن آلبالو ها را در شربت فشار ندهید چون از شفافیت رنگ شربت می کاهد.

نکات مهم در تهیه شربت آلبالو:

  • بطور کلی هرگونه شربتی را بهتر است در ظرف لعابی تهیه کنیم
  • شربت آلبالو را اگر با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی رسیده نیست، درست کنیم رنگ آن سرخ تند می شود و مزه اش قدری ترش خواهد بود. با آلبالوی رسیده، رنگ شربت آلبالویی پخته و ترشی آن کمتر خواهد بود. اگر دم آلبالو را نگیریم شربت ما عطر دم آلبالو را جذب می کند ولی پس از چند ماه رنگ آن به رنگ چای مایل می شود.
  • اگر آلبالو ها ترش بود کمی بیشتر شکر بریزید.
  • به شربت آلبالو غالباً وانیل می زنند ولی بهتر است، اول شربت را بدون وانیل درست کنید و یک لیوان آن را با آب و یخ بنوشید، اگر عطر خود آلبالو به نظرتان کافی نیامد وانیل به آن اضافه کنید.
  • از آلبالوی باقی مانده در شربت آلبالو می توانید مربای آلبالو درست کنید.
  • برای تزیین پارچ شربت می توانید آلبالو های تازه و هسته گرفته شده را حلقه حلقه کنید و همراه یخ داخل پارچ بریزید.

سوالات رایج در تهیه مربا و شربت:

● کپک زدن و ترش شدن مربا و شربت

این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.

● شکرک زدن مربا و شربت

این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربت هایشیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.

● شفاف شدن شربت ها

برای شفاف شدن شربت ها و جرم گیری آن ها می توان از یک عدد سفیده تخم مرغ استفاده کرد به طوری که وقتی شربت در حال جوش است سفیده را اضافه ولی مخلوط نمی کنیم. سفیده جرم شکر را می گیرد و تیره می شود در نتیجه شربت شفاف می شود. سپس سفیده را از شربت بیرون می آوریم.

طرز تهیه مربای آلبالو را در اینجا بخوانید

خواص و مضرات آلبالو را در اینجا بخوانید

 

گردآوری و تنظیم: گروه ۷ گنج

www.7ganj.ir

 

loading...
کانال تلگرام هفت گنج

۲۹ دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • برای درست کردن بعضی مرباها مثل البالو توت فرنکی زرشک… باید زمان جوشیدن رو به حداقل رساند بعنی به محض اینکه مربا قوام امد ( دانه های شکر در کف قابلمه نماندو یا در قاشق نماند) زیر مربا را خاموش کرداین باعث میشود مربا خوش رنگ شود

  • سلام
    من پنج البالو داشتم داخل دوتا قابلمه به روشی که گفتید عمل کردم میخواستم هم شربت ازش بگیرم هم مربا.
    برا گرفتن لعاب سیاه رنگ داخل هر قابلمه یه دونه سفیده تخم،مرغ ریختم حالا شربتم بوی به قول ما شیرازیها بوی سیمیت(سعار) تخممرغ بخودش گرفته چطور میتونم این بو رو ازش بگیرم .
    خیلی خیلی ضروریه لطفا زودتر جوابمو بدید
    ممنونم ازتون

    • سیب زمینی و الو اضافه می کنی بعد تو اب داغ می ریزی سبس اب لیمو یا خود لیمو رو اضافه می کنی در مرحله ی بعد بوست اناناس رو خورد می کنی بعد توش نون تلیت می کنی قوارای وجودت بعد از خوردنش ۱۲ ساعت الی ۴۸ به قبرستو ن تشریف می بری

  • سلام بعداز درست کردن شربت گفتین میشه از البالو مونده مربا درست کرد چطور ینی دوباره باید شکر بریزیم

  • سلام دوست عزیز ببخشید مامانم شربت آلبالو درست کرده ولی یه کم تیره شده
    الان چاره چیست باید چیکار کنیم؟
    ممنون میشم جواب بدین

  • سلام .برای درست کردن شربت آلبالو گفتن ده الی پانزده دقیقه روی حرارت بگذارید تواین مدت شربت مابجوش نیومده